Premier Prayut liet gisteren weten dat ondanks de vele overtredingen van de avondklok, er geen extra maatregelen worden getroffen. Zeker 6.500 personen zijn toch naar buiten gegaan tussen 22:oo en 04:00 uur.

Volgens Prayut doet Thailand het erg goed als het gaat om de bestrijding van het virus: “Het aantal besmette patiënten is beheersbaar en het aantal doden is laag vergeleken met andere landen. Diverse landen hebben Thailand geroemd als een succesvol voorbeeld”.

De opperbevelhebber der strijdkrachten, generaal Pornpipat, laat weten dat ook tijdens Songkran iedereen zich moet houden aan de avondklok en het verbod op sociale bijeenkomsten, om zo de de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hij wijst er op dat de noodtoestand van kracht is en de autoriteiten de wet strikt zullen toepassen.

Ook de politie waarschuwt dat degene die voor hun huis met water gooien tijdens Songkran, aangepakt zullen worden voor overtreding van de noodverordening. Daar staat een straf op van twee jaar gevangenis en/of een boete van 40.000 baht.

Het ministerie van Cultuur laat tenslotte weten dat Thai niet naar tempels moeten gaan gaan om Boeddha-beelden met water te reinigen. In plaats daarvan mogen ze dat thuis doen. Het ministerie adviseert afstand van elkaar te houden en mondkapjes te dragen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Avondklok worden ondanks overtredingen niet aangescherpt”

 1. rori zegt op

  Eh welke avondklok? Het is hier op de straat tussen 22.00 en 04.00 uur drukker dan tussen 12.00 en 16.00 uur. Maar ja ik zit op een dorp. Zelfs de markt op maandag, woensdag en zaterdag vind gewoon plaats.
  Oh ja ons dorp heeft vanaf de 1045 3 toegangen. Eentje word bewaakt 🙂 overdag dan tussen 08.00 en 18.00 uur. Een groep “vrijwilligers”heeft een overkapping en twee koelkasten en 3 tafels. Totaal een man en vrouw of 12.

  Staan 2 personen op de weg met plastic scherm en mondmasker. De andere zitteh gewoon te lachen en te dollen en veel Shang te drinken en natuurlijk allerlei lekkere hapjes te nuttigen.
  Controle bestaat hieruit dat we zo het dorp uit kunnen rijden. Via de achteringang weer binnen komen en dan via de normale weg weer vertrekken. Kijken niet eens vreemd op waar je in godsnaam vandaan komt.
  Dit alles met de vrouw 2 keer gedaan in een uur of 2 tijd. Oh zij is penningmeester en secretaris van de cooperatie hier (landbouw subsidie pot).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website