Door de overstromingen hebben 14.000 bedrijven hun productie moeten staken. De automobielindustrie is een van de zwaarst getroffen industrietakken.

De Japanse autofabrikanten Toyota, Honda en Nissan missen sinds begin deze maand elke dag de productie van 6000 voertuigen. Dat kost de drie bedrijven $500 miljoen per maand. Ook Apple en Western Digital Corporation, ’s werelds grootste producent van hard-disk drives, zitten met de handen in het haar. Apple krijgt geen componenten, WDC verwacht dat het maanden duurt voordat de productie weer op een normaal niveau terug is.

De regering schat dat de schade 120 miljard baht bedraagt, maar volgens makelarij BGC Partners Inc wordt bij die schatting de onderbreking van de bevoorrading onderschat. ‘The damage could be far, far bigger’, zegt manager Amir Anvarzadeh.

Ford, die de Fiesta in Thailand assembleert, heeft zijn productie pas woensdag stilgelegd en overlegt met zijn leveranciers over hervatting op dinsdag. GM heeft tot dusver geen last van het water.

Voor Honda staat er veel op het spel. Het heeft in Thailand de grootste productie-eenheid in Azië buiten Japan. De fabriek in Ayutthaya werd op 5 oktober stilgelegd. Carrosserieonderdelen en componenten voor motor, vering en remsysteem worden geleverd door 40 fabrieken in de buurt, die eveneens getroffen zijn.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website