Het Equitable Education Fund zegt dat 170.000 leerlingen mogelijk hun school niet afmaken omdat het gezinsinkomen is gedaald. Veel ouders zijn werkloos geworden door de coronapandemie.

Dit semester bedraagt het aantal kinderen onder de armoede grens 1,7 miljoen: 170.000 meer dan voor de pandemie, zegt adjunct-directeur Kraiyos van het fonds.

Het maandelijks inkomen van sommige gezinnen is gezakt van 1.205 naar 1.077 baht per gezin oftewel krap 36 baht per dag. Ruim 73 procent van de door het fonds ondervraagde personen in de leeftijd van 15 tot 65 jaar is werkloos. Voor de pandemie was dat 44 procent.

Kraiyos zegt dat door de pandemie het fonds de financiële bijdrage aan ouders moet verhogen en meer leerlingen worden gesubsidieerd. Zonder deze hulp zullen meer leerlingen worden getroffen of zelfs gedwongen worden de school te verlaten.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.86/5. From 7 votes.
Please wait...

16 reacties op “Armoede door coronacrisis: 170.000 Thaise leerlingen lopen risico op schooluitval”

 1. Erik zegt op

  Deze pandemie had tot regeringshulp zonder limiet moeten leiden voor de armsten in dit land want zij hebben geen spaarpot om klappen op te vangen. Maar zoals wel vaker stelt men een limiet aan de pot geld waarvan een deel ook nog eens in verkeerde zakken terecht komt en grote groepen dus buiten de boot vallen.

  Nu is het speelgoed met de naam ‘duikbootje’ voorlopig op de lange baan geschoven maar er is nog een heel rijke Thai met een dikke 30 luchtvaartuigen. Als die een paar Airbussen verpatst dan komt er geld voor de armsten vrij. Het zou hem sieren!

  • De laatste alinea is wat populistisch. In Nederland is ook armoede maar ik zie niet dat Alexander iets van zijn onbelaste vergoeding van € 5,9 miljoen, aan de armsten schenkt. Volgens onderzoekers kost de Nederlandse monarchie zelfs € 345,5 miljoen per jaar. Daar zou je heel wat bijstandsmoeders van kunnen helpen.

   • Tino Kuis zegt op

    Die 345 miljoen euro is uitgerekend door het Republikeins Genootschap en bestaat voor een groot deel uit niet betaalde belastingen. De schattingen van de bezittingen van het Nederlandse koningshuis lopen uiteen van 250 miljoen tot 1 miljard euro.

    De schattingen van de bezittingen van het Thaise koningshuis lopen uiteen van 30 tot 60 miljard dollar en jaarlijkse uitgaven uit het regeringsbudget van 600 miljoen tot 1 miljard dollar.

    Ik ieder geval moet monarchieën meer open zijn over hun financiën.

    Als regeringen maatregelen nemen ter bescherming tegen het schattige virusje vind ik dat zij die daardoor financiële schade leiden moeten worden gecompenseerd. Dat is in Thailand nog belangrijker dan in Nederland.

    • Paulie zegt op

     Niemand weet hoeveel de Oranje ‘s hebben aan vermogen.. Ze betalen geen Belasting , hebben veel ontroerend goed en aandelen, o.a de Shell… hun vermogen word geschat tussen 900 miljoen en vele miljarden. Waar het om gaat is, dat de bevolking armoede lijd, geen eten hebben, en de kinderen geen educatie. Al deze groepen rijkken moeten zich de ogen uit de kop schamen.

     • Rianne zegt op

      Dat er delen van een bevolking armoede lijden, ondervoed zijn en kinderen niet naar school, etc enz: al dat soort zaken ligt niet aan het gegeven dat er monarchieën bestaan. Kijk maar eens naar republieken als Duitsland en Frankrijk, om de VS maar niet te noemen. Een monarchie zoals die van Nederland kost een paar centen, maar wat denk je hoeveel een handelsmissie met WA niet al oplevert? Kijk, we hebben het niet over semi-absolute heersers zoals die ene die we kennen. Ligt ook niet aan hem, hoor. Echt niet. Alles wat hij doet en laat wordt gepermitteerd. Ook dat is absoluut.

      • Tino Kuis zegt op

       Inderdaad, Rianne, het heeft weinig met monarchieën te maken. Donald Trump kost ook een half miljard of meer per jaar. Het heeft te maken met de ongelijkheid in bezit en inkomen. En die is in Thailand een van de grootste ter wereld, en in Nederland een van de minste.

      • Paulie zegt op

       Nogal een naïeve denk wijze, deze vorm van zaken doen komt niet door de monarchieën, denkt u werkelijk dat deze uit geboren weelde zo intelligent zijn?, Leest u maar maar verder in de sprookjes van Grim. Het systeem word door hen beheerd, zij plukken de vruchten niet wij, en al helemaal niet mensen in Thailand, uitgezonderd de mensen die in dit carrousel mee draaien…

   • Erik zegt op

    Bijstandsmoeders worden al geholpen al is het op bestaansminimum; in Thailand is helemaal geen sociaal vangnet behalve je eigen familie. De landen zijn wat dit betreft niet vergelijkbaar.

   • l.lagemaat zegt op

    Wat denk je van Amalia als die in dec. 18 jaar wordt dat zij een ” uitkering ” krijgt van
    1.587.000 euro per jaar! Zij krijgt netto 282.000 euro en personeelskosten vergoeding 1.305.000 E.
    Wie heeft dit ooit bedacht?

    • Rianne zegt op

     Wij! Wij zijn het volk, en we staan het toe bij monde van onze vertegenwoordigers. Maart volgend jaar is er weer eens gelegenheid om ons uit te spreken. Maar ik weet de uitkomst al!

    • Jacques zegt op

     Het is allemaal wettelijk geregeld en zolang de huidige machthebbers aan het bewind blijven zal dit niet veranderen. De mening van de minister president en consorten is al jaren bekend. Dat is ook de groep die vindt dat de gemiddelde Nederlander een vorstelijk pensioen geniet, waar geen cent bij hoeft. En kennelijk is gezien het stemgedrag, de Nederlander het er mee eens.

   • Jager Bert zegt op

    Als ik naar het bijbehorende plaatje kijk : Zo kennen we dat niet in Nederland. Geen vergelijk hoor met Thailand , daar is nog bittere armoede.

 2. Rene Martin zegt op

  Jullie hebben allebei gelijk. Ik ben op dit moment niet in Thailand maar zou graag willen weten hoe de lezers die er nu wel verblijven veranderingen zien zoals bijvoorbeeld de foto hierboven.

  • Rianne zegt op

   De foto van dat jochie hierboven kan heel goed een foto zijn van een Myanmar’s of Cambodjaans ouderpaar die in de straten van Bangkok bedelen, hun kinderen onder de drugs houden, toeristen die 10 baht doneren en deze hele situatie gezamenlijk in stand houden.

 3. Johnny BG zegt op

  Aha, rekenfout mijnerzijds want het gaat niet om 70 miljoen kinderen en komt het mogelijk op 14% van de schoolgaande kinderen tot 15 jaar.
  Omdanks de percentages wordt er hopelijk wel wat aangedaan om de kinderen en ouders te ondersteunen.

 4. Dick Kat zegt op

  Ik ben blij dat wij onze rijkdom met haar mijn vrouw kunnen delen. Ik heb veel gereist over de wereld en heb 1 conclusie wees blij dat wij in NL zijn geboren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website