Het verkeer in Bangkok dreigt vandaag een nog grotere chaos dan gebruikelijk te worden. De demonstranten op de rally van oppositiepartij Democraten bij station Samsen gaan door de straten van de hoofdstad marcheren uit protest tegen het controversiële amnestievoorstel. Intussen neemt de aversie tegen het voorstel toe.

Puntsgewijs een overzicht:

 • De demonstranten in Lumpini park en in Uruphong hebben hun krachten gebundeld. Zondagavond trokken ruim tweeduizend, die in het stadspark waren neergestreken, naar Uruphong (foto). Ze werden met gejuich ontvangen door de aldaar al aanwezige duizend demonstranten. De twee groepen streven hetzelfde doel na: het aftreden van de regering Yingluck. Volgens de leiders vervallen door het amnestievoorstel alle corruptiezaken tegen Thaksin en kan hij als vrij man naar Thailand terugkeren.
 • Parlementslid Korn Chatikavanij (Democraten) heeft op zijn Facebook pagina de mensen in het zakendistrict van Silom opgeroepen om 12.34 uur een fluitconcert te houden. Een netwerk van zakenmensen houdt daar rond het lunchuur een rally en deelt 10.000 fluitjes uit.
 • Zeventig families van koninklijke afstammelingen van vorige vorsten van de Chakri dynastie hebben zich ook tegen het amnestievoorstel gekeerd. Gisteren riepen ze tijdens een vergadering de regering op het voorstel niet ter ondertekening aan de koning voor te leggen, wanneer het ook door de Senaat wordt goedgekeurd.
 • Een groep van 578 docenten van de Thammasat universiteit roept in een open brief de Senaat op om het voorstel te verwerpen. De blanco amnestie bevoordeelt personen die zich schuldig hebben gemaakt aan politiek geweld en politici die zich met corrupte praktijken hebben beziggehouden, schrijven ze.
 • In Phetchaburi wordt vandaag een protestforum gehouden, georganiseerd door oppositiepartij Democraten. Soortgelijke forums zijn gepland voor de provincies Trat en Chon Buri.
 • Alornkorn Ponlaboot, vice-partijleider, zegt dat de Democraten een petitie bij het Constitutionele Hof gaan indienen met het verzoek te beoordelen of het voorstel in strijd is met de grondwet. De partij gaat ook een motie van wantrouwen tegen het kabinet indienen.

Meer nieuws over het controversiële amnestievoorstel later vandaag in Nieuws uit Thailand.

(Bron: Bangkok Post, 4 november 2013)


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk cadeau voor sinterklaas of kerstmis? Koop Het Beste van Thailandblog. Een boekje van 118 pagina’s met boeiende verhalen en prikkelende columns van achttien bloggers, een pittige quiz, handige tips voor toeristen en foto’s. Bestel nu.» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Amnestievoorstel: De temperatuur loopt op in Bangkok”

 1. janbeute zegt op

  En Thaksin zelf heeft het zo slecht nog niet .
  Is op dit moment in Oslo Noorwegen .
  Bezoekt daar een Thaise tempel om merit te doen .
  Blijft voor mij nog nog steeds de vraag , was Thaksin wel zo slecht voor Thailand ??
  Ik denk een eindeloze en uitzichtloze discussie .
  Time will tell , of terwel in goed Hollands de tijd zal het ons leren .
  Ik houd mij aan de oppervlakte , woon hier voor mijn plezier , op retirement en zou niet graag mee gesleept willen worden in een , naar mijn mening een snel groeiend konflikt .
  Maar ik ben bang als ik zo de verhalen om mij heen hoor , en wie voor en tegen is , dat de politieke stabiliteit wel eens snel in een neerwaartse spiraal kan veranderen .
  Maar laten wij als expats die hier wonen ons er beter niet mee bemoeien .
  Ten zij je niet bang bent om je ramen s nachts ingegooid te zien , door voor jou onbekenden .
  Geldt als waarschuwing .
  Het is een kwestie tussen de Thais onderling .

  Jantje .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website