‘Amnestiebesluit kan rellen oproepen’

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Politiek
Tags: ,
19 november 2011

Een slecht getimede beslissing die protesten of zelfs rellen kan oproepen op een moment dat het zakenleven al lijdt onder de overstromingen. De Thai Chamber of Commerce is niet gelukkig met het amnestiebesluit dat het kabinet dinsdag nam.

Ze vindt dat de eerste prioriteit van de regering is om het water zo snel mogelijk naar zee af te voeren. Wanneer dat de regering niet lukt, zal de bevolking zich in toenemende mate ergeren omdat het water verontreinigd is.

‘The mood of the people can’t be good’, zegt Pongsak Assakul, plaatsvervangend voorzitter. ‘Businesspeople don’t want to see the government act like this, though it has the right to propose the decree as well as make political decisions. […] As long as Thailand still has water, rehabilitation and prevention measures will not happen.’

Dinsdag besloot het kabinet amnestie te verlenen aan 26.000 gevangenen ouder dan 60 jaar, die een maximale gevangenisstraf van 3 jaar hebben gekregen. In tegenstelling tot het besluit van vorig jaar onder de regering Abhisit geldt de amnestie ook voor personen die veroordeeld zijn voor drugs- of corruptievergrijpen. Evenmin hoeft een deel van de straf te zijn uitgezeten.

Het besluit heeft al veel protesten opgeroepen omdat het geschreven lijkt om Thaksin te rehabiliteren. Thaksin is 62 jaar en in 2008 bij verstek tot 2 jaar gevangenisstraf verooordeeld wegens machtsmisbruik bij de aankoop van land door zijn toenmalige echtgenote. Hij vluchtte naar het buitenland en woont sindsdien in ballingschap in Dubai.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “‘Amnestiebesluit kan rellen oproepen’”

 1. Marcel Dijkstra zegt op

  Dat was toch ook de hele opzet van de verkiezingen? Een marionet aan de macht zetten zodat Thaksin weer terug kan keren en verder kan gaan met zijn praktijken.

 2. Johnny zegt op

  Met veel machtvertoon is hij afgezet, onteigend en veroordeeld. Staatsvijand nummer 1. Nu wandeld hij weer de grens over en kan mogelijk zijn straf afkopen. Das erg raar lijkt mij.

  Ik praat beslist niet wat juist of onjuist is, dat zoeken de Thaien zelf maar uit. Ik zeg alleen dat ik het een aparte situatie vind.

 3. jan zegt op

  denk dat alles met een sisser afloopt er word veel gepraat en naar geruchten geluisterd
  wacht wat de konning doet
  denkt dat dan alle praatjes de wereld uit zijn en zoekt de pad weer wat nieuws om naar buiten te brengen
  de groeten jan

 4. pim zegt op

  Wel moeilijk Jan om dit begrijpend te kunnen lezen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website