Thanes.Op / Shutterstock.com

Airports of Thailand (AoT), de beheerder van Thailand’s zes grootste luchthavens, heeft de faciliteiten van Thai Airways International (THAI) op Suvarnabhumi flink ingekrompen. Vijftig procent van de check-in counters en van de parkeerplaatsen voor vliegtuigen zijn vervallen.

Deze faciliteiten zijn volgens de AoT niet meer nodig wanneer de Nationale luchtvaart maatschappij van Thailand haar vluchten in augustus hervat. Alle operationele activiteiten van THAI zijn vooralsnog gestaakt vanwege de Covid-19 pandemie.

THAI is daarnaast verwikkeld in een reorganisatie en een soort uitstel van betaling. De maatschappij heeft diep gesneden in haar routenetwerk en het aantal vluchten, maar is desondanks niet blij met het besluit van AoT om de helft van de faciliteiten te schrappen. De airline heeft daarover geklaagd bij de staatscommissie onder voorzitterschap van vice-premier Wissanu die de reorganisatie aanstuurt.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Airports of Thailand laat deel van faciliteiten THAI Airways op Suvarnabhumi vervallen”

 1. theo zegt op

  Thai Airways is gewoon failliet en vele klanten verloren (daarom) hun geld van de reeds betaalde tickets. Fijne maatschappij….

  • janbeute zegt op

   Gelukkig voor de KLM dat ze vandaag het schip met geld mogen ontvangen, anders was de nationale trots van de lage landen ook failiet geweest.
   Maar niet getreurt of u nu wel of niet vliegt met de KLM in de nabije toekomst, u als Nederlandse belastingbetaler zijnde mogen er allen aan meebetalen.

   Jan Beute.

   • theo zegt op

    De KLM krijgt het geld ’te leen’ en niet als subsidie. Toch wel iets anders dan de ophanden zijnde herstart van Thai Airways. En corona is wel een wat ongebruikelijke oorzaak waardoor deze financiële brand bij KLM ontstond en de hulp nodig was. Nogmaals, Thai Arways heeft nooit een bath verdiend, KLM vele jaren wel!

   • Erik zegt op

    Het betreft hier een lening en garantstellingen, de schade bedraagt dus hooguit wat rentekosten, tenzij KLM alsnog failliet gaat.

  • Chris Mangelschots zegt op

   Die grap heeft me 5000euro gekost. Niemand geeft thuis….ze lachen je net niet uit in je gezicht

 2. theo zegt op

  En, voor de goede verstandhouding: KLM was jarenlang de winstgevendste partij binnen AIrFrance/KLM .
  Thai Airways heeft nimmer geld verdiend en is jaar op jaar door de Thaise regering overeind gehouden.

  • TheoB zegt op

   theo,

   Dat Thai Airways nimmer geld verdiend heeft is niet waar.
   In de periode 2008 t/m 2017 hebben ze 4 jaar een bescheiden winst gemaakt.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Thai_Airways#Financials
   https://asiatimes.com/2020/05/thai-airways-crash-lands-into-bankruptcy-court/
   http://investor.thaiairways.com/en/downloads/financial-statements


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website