De beschieting van de auto van een studente (21), zaterdag op een kruising van de Ramkhamhaeng Soi 118, krijgt een staartje voor drie agenten van het bureau Bang Chan (Bangkok).

Zij zijn overgeplaatst naar een administratieve functie in afwachting van een onderzoek. De politie heeft toegezegd de schade te zullen te vergoeden alhoewel de familie van de studente daar nog niet om heeft gevraagd.

De agenten, die in burger gekleed waren, dachten met een drugskoerier te maken te hebben, toen ze de wagen tot stoppen dwongen. De studente raakte in paniek, zetten de wagen in zijn achteruit, botste tegen een Mercedes, een agent vuurde enkele schoten af, waarna ze  gas gaf en nog enkele andere voertuigen ramde. Het meisje werd niet geraakt. De agenten doorzochten de wagen, maar vonden niets. Ze namen ijlings de benen toen familieleden arriveerden.

Adjunct-commissaris Ake Angsananont van de landelijke politie gaf gisteren toe dat de agenten een fout hadden gemaakt. Hij beloofde dat ze hun verantwoordelijkheid niet zullen ontlopen. De drie agenten hebben zowel een disciplinair als strafrechtelijk onderzoek aan hun broek.

Voormalig senator Seri Suwanpanong is streng; hij vindt dat ze ontslagen moeten worden en vervolgd wegens plichtsverzuim. Een disciplinaire straf en compensatie vindt hij niet genoeg. ‘De vrouw had verwond of zelfs gedood kunnen worden.’

Agenten moeten niet zo schietgraag zijn wanneer ze verdachten achterna zitten; daar moet iets tegen gedaan worden, zegt hij, enigszins vrij vertaald.

(Bron: Bangkok Post, 4 augustus 2014)

3 reacties op “Agenten overgeplaatst na beschieting auto met studente”

 1. Daniel zegt op

  Als burgers mij zouden doen stoppen zou ik hetzelfde gedaan hebben als deze jonge dame.
  Hoe kun je zien dat het hierbij om agenten gaat in functie. Ze waren in burgerkledij. Voor hetzelfde geld waren het gewoon gangsters. Hoe dikwijls lezen we hier op het blog hierover. Laatst nog over zich als politieman verklede criminelen Bij zulk actie moet toch een persoon de kenmerken dragen van zijn ambt.
  Dat ze dan nog op de vlucht sloegen, beduidt dat ze zich wel bewust waren van het verkeerde van hun daad.

 2. Johnny Luyten zegt op

  Ik stel vast dat één en ander in de goede richting zal veranderen in Thailand. De toeristen én de meerderheid van de Thais zullen het graag zien gebeuren.

 3. Franky R. zegt op

  Deze dame heeft veel geluk gehad, dat ze niet in de richting van een van de “agenten” reed. Dan zou die wel eens ‘gericht’ kunnen vuren.

  Zo werd in Suriname eens onschuldige automobilist gedood op verdenking van een (roof)overval. Meer dan 30 kogels afgevuurd. En begin dit jaar ook nog…kogel in been door een agent in burger zo bleek achteraf.

  Ook in Nederland zijn er mensen zonder pardon beschoten, terwijl er achteraf niets tot weinig aan de hand was. Wat is dat met die schietgrage agenten van tegenwoordig?

  Ik hoop dat de overheden stevig maatregelen zullen nemen, maar dat is altijd afwachten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website