Op 31 december wordt er weer afgeteld voor het nieuwe jaar. Dat gebeurt ditmaal bij Wat Arun waar 10.000 bezoekers worden verwacht. Je kan ook nog op zeven andere plaatsen in Bangkok terecht waaronder CentralWorld waar tienduizenden mensen worden verwacht.

Om het toerisme te bevorderen heeft de overheid een reeks van maatregelen in petto zoals gratis geld opnemen uit de ATM (alleen voor Thai), de Skytrain die langer blijft rijden (tot 2 uur ’s nachts) en gratis Wifi van AIS, DTAC en True. de doelstelling is om in de nieuwjaarsvakantie van 31 december tot 3 januari een omzet te genereren van 10,5 miljard baht.

Het ministerie van handel en industrie organiseert beurzen voor de verkoop van consumentenproducten en om de producten van kleine en middelgrote bedrijven te promoten. De beurzen worden gehouden in Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Lampang en Bangkok.

Naar verwachting brengt het toerisme dit jaar meer geld op dan de doelstelling van 2,2 biljoen baht. Voor volgend jaar heeft het ministerie een target van 2,3 biljoen baht staan, waarbij geprobeerd zal worden lokale gemeenschappen te laten profiteren van het binnenlands toerisme. Het marketingbudget voor toerisme wordt daarvoor met 500 miljoen baht verhoogd. De target voor 2017 bedraagt 2,5 biljoen baht.

De Thai Retailers Association stelt voor om voor buitenlandse toeristen de BTW te schrappen en het aantal belastingvrije winkels in Bangkok te vergroten. De BTW-maatregel kan bestaan uit een refund op het verkooppunt of een nultarief bij een minimum aankoopbedrag.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Aftellen voor het nieuwe jaar bij de Wat Arun in Bangkok”

 1. l.lagemaat zegt op

  Wie zich in decembermaand in Bangkok bevindt en met name in de buurt van het BTS station Phrom Phong, omgeving Sukhumvitroad 26-31 zal zich kunnen vergapen aan prachtige werken van internationale lichtkunstenaars en Thaise kunststudenten.

  Het gaat hierbij om grote kleurrijke kunstvoorwerpen samengebracht in een klank- en lichtspel in het thema lichtfestival “Bangkok Illuminatie 2015

  groet,
  Lodewijk

 2. Rick zegt op

  Om het toerisme te bevorderen heeft de overheid een reeks van maatregelen in petto zoals gratis geld opnemen uit de ATM (alleen voor Thai)

  Wederom alleen voor Thai, ja zo bevorder je het toerisme wel ik vraag me af welke Thai dat nu weer bedacht heeft. Meer toerisme door gratis geld opnemen uit de ATM, of moeten Thai soms betalen als ze geld opnemen uit een geldautomaat buiten hun geregistreerde woonplaats 😉 🙂 ??

 3. Peter zegt op

  Tja om het toerisme te bevorderen mogen thai gratis geld opnemen. Voor zover ik verstand heb staat het bij deze maatregel eerbiedig stil. Grote geesten hebben dit bedacht, Rick……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website