De Criminal Suppression Division (CSD) is op zoek naar 199 personen die worden verdacht van het witwassen van geld, maar ook voor andere misdrijven, zoals mensenhandel en drugshandel.

De rechtbank heeft daarvoor al arrestatiebevelen afgegeven. voor hen goedgekeurd. De CSD verwacht de criminelen voor het eind van deze maand te kunnen inrekenen. CSD-hoofd Suthin noemt het de grootse operatie in jaren tegen verdachten van witwaspraktijken.

Bestrijding van het witwassen van geld is eigenlijk de verantwoordelijkheid van het Anti-Money Laundering Office, maar dat kampt met personeelsgebrek. Wel ondersteunen zij de CSD.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Actie tegen witwassen: Thaise recherche maakt jacht op 199 criminelen”

 1. l.lagemaat zegt op

  De Anti – Laundry Money Office moet zich niet verschuilen achter het excuus van personeelstekort en nu wel gaan samenwerken met de CSD.

  Hun taak was en is het wit wassen van gelden op te sporen op zich geen criminele aktie waarvoor de CSD wel verantwoordelijk is.

  De grens in Thailand tussen crimineel en niet crimineel is on navolgbaar.

  Eerst moet soms een civiele rechtsgang plaatsvinden, bij een positieve uitspraak kan men vervolgens starten met een strafrechtelijk vervolg op grond van de civiele uitspraak.

  Alleen bij de Farang wordt nogal snel het begrip strafrechterlijk gehanteerd met alle gevolgen vandien.

 2. Jacques zegt op

  199 personen dat zijn er aardig wat en gaat zeker de nodige tijd en menskracht betekenen. Hoe dan ook goed dat dit aangepakt wordt. De rechtbank is er in gekend en heeft de arrestatiebevelen afgegeven. Nou maar hopen dat dit allemaal gaat lukken want witwassers zijn figuren die de maatschappij node kan missen.
  Daar gaan we toch geen traan om laten. Wat mij betreft zeer positief deze melding. Uit de verhoren van die witwassers zal moeten blijken in hoeverre zij betrokken zijn in de handel van drugs en mensensmokkel en uitbuiting etc., en wie hun kompels in het kwaad zijn Hopelijk gaan er vele koppen rollen en gaan ze lang brommen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website