Belastingontduiking,  misleiding, drugsgebruik, seks met een minderjarige, overtreding van de wet op het hoger onderwijs, verduistering, roekeloos rijden: de beschuldigingen tegen ‘jet-set’ monnik Luang Pu Nen Khwam Chattiko stapelen zich op.

Het Department of Special Investigation (DSI, de Thaise FBI), dat onderzoek naar hem doet, gaat het ministerie van Buitenlandse Zaken vragen het paspoort van de monnik in te trekken. Frankrijk, waar Luang Pu momenteel verblijft, kan hem dan uitwijzen. Het National Office of Buddhism wordt gevraagd hem de status van monnik af te nemen (in het Engels ‘to defrock’).

Gebleken is dat Luang Pu de bevolking heeft misleid door te claimen dat hij over bovennatuurlijke krachten beschikt en een audiëntie heeft gehad bij de godheid Indra. Die zou hem geïnstrueerd hebben een groot standbeeld te bouwen van Phra Kaeo Morakot, aldus DSI-hoofd Tarit Pengdith.

De monnik heeft zich volgens de DSI schuldig gemaakt aan ‘rape’ [aanranding of verkrachting] van een minderjarige en hij heeft haar gescheiden van haar ouders.

Verder heeft de monnik belasting op negen luxueuze auto’s ontdoken, hij gebruikt verboden drugs, hij heeft door roekeloos te rijden een dodelijk ongeluk veroorzaakt en hij heeft donaties verduisterd om persoonlijke eigendommen te kopen, en heeft geld op buitenlandse bankrekeningen ondergebracht.

De DSI en het Central Institute of Forensic Science gaan vandaag het DNA van een 11-jarige jongen testen. Het zal worden vergeleken met het DNA van de ouders van de monnik. De monnik zou de vader van de jongen zijn.

Het Anti-Money Laundering Office wordt door de DSI gevraagd beslag te leggen op de bankrekeningen van de monnik en het land en de auto’s, die hij bezit.

De Crime Suppression Division heeft al 21 bankrekeningen van de monnik en zijn medeplichtigen geconfisqueerd. In totaal staat er 200 miljoen baht op. De CSD deed gisteren huiszoeking in drie huizen in Ubon Ratchatani, die eigendom zijn van de ouders van de monnik.

Het Office of the Narcotics Control Board gaat onderzoek doen naar honderd bankrekeningen van mensen die banden met de monnik hebben. De ONCB wil weten of er geld naar drugsbendes is overgemaakt.

De beschuldiging dat Luang Pu mogelijk betrokken is bij drugshandel komt van het Facebook network against acts that destroy the nation, religion and the monarchy. Deze groep heeft de zaak aan het rollen gebracht, nadat op YouTube een  video van Luang Pu in een privéjet en ander belastend materiaal waren opgedoken.

(Bron: Bangkok Post, 10 juli 2013)

Foto: Huiszoeking in een van de drie huizen van de ouders van Luang Pu.

2 reacties op “Acht aanklachten tegen ‘jet-set’ monnik Luang Pu”

 1. martin zegt op

  Leuk om dit verhaal van de luxe monnik te lezen. En daar waren wij een tijdje de mening dat zo iets alleen in het vatikaan gebeurd ? Natuurlijk gelt dat niet voor alle Thaise moniken, zo als het ook niet gelt voor alle leden van het vatikaan en haar kerk. Heel goed dat de Thaise regering er een einde aan wil maken en dit is dat wat de goede kant van het boedisme nu nodig heeft. Radikaal door grijpen.

 2. LOUISE zegt op

  Hallo Dick,

  Oplossing gevonden voor al die miljoenen van deze monnik, waar de thaise regering toch geen weg mee weet (!!!!!!) an als verder ieder zijn deel heft, dan maar het resterende bedrag voor de infrastructuur gebruiken.
  Haal een paar water-hotemetoten uit Nederland en laat deze al die mensen eens zielsgelukkig maken dat hun huizen droog blijven.
  Tenslotte is het meeste geld gedoneerd door armere mensen, vind ik het correct dat het ook terugvloeit naar deze mensen.
  Ben echt niet roomser dan de paus, maar deze man is al zo lang bezig te plukken van iedereen in de naam van Buddha, dat Buddha maar eens echt deze mensen gaat helpen.

  Louise


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website