Abt Wat Sa Ket wil snel einde aan tempelrel

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags:
30 augustus 2014

Follow-up op de tempelrel. De abt van Wat Sa Ket, die op de social media onder vuur ligt, roept de bevolking en de media op te stoppen met hun kritiek. Hij wil dat er een eind aan komt want ‘ik heb alle beschuldigingen weerlegd. Meer is er niet.’

De abt ligt onder vuur omdat hij een twijfelachtige relatie met vrouwen heeft [in een eerder bericht gaat het om één vrouw], een vastgoedbedrijf heeft, boomgaard en eigenaar is van een kredietmaatschappij.

Die beschuldigingen zouden uit de koker van zijn assistent komen, die door hem op een zijspoor is gerangeerd. De assistent en vier monniken zouden geld achterover hebben gedrukt.

De abt ontkent alle beschuldigingen. Ze hebben volgens hem tot doel hem in een kwaad daglicht te stellen. De desbetreffende bedrijven zijn eigendom van familieleden, zegt hij.

Naar verluidt heeft de abt zijn volgelingen opgedragen zijn kantoor te bewaken en een aangifte voor te bereiden tegen de degenen die hem beschuldigd hebben. Het kantoor van de assistent gaat doorzocht worden op zoek naar bewijsmateriaal, onder andere een folder met de beschuldigingen. Die folder is gestuurd naar senior monniken en maandag online geplaatst. Maar ook dit wordt allemaal door de abt ontkend. Het is business as usual in de tempel.

Gisteren sprak de abt met de directeur van het National Office of Buddhism, een half uur voor een vergadering van de Sangha Supreme Council. Volgens de Supreme Patriarch die de vergadering voorzat, is tijdens die vergadering niet gesproken over de tempelrel. De directeur zegt dat de deken die de supervisie over Wat Sa Ket heeft, zich met de zaak bezighoudt.

Het People’s Network Organisation for the Security of the Nation, Religion and King vraagt in een brief aan de Supreme Patriarch om een snel onderzoek om verdere schade aan de stabiliteit van de Sangha (monniksorde) en het boeddhistisch geloof te voorkomen.

(Bron: Bangkok Post, 30 augustus 2014)

Eerdere berichten:

Nieuws uit Thailand – 29 augustus 2014
Abt van Wat Sa Ket beschuldigd van handel en seks

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website