Om de misdaad aan te pakken heeft de politie, voornamelijk in Bangkok, 20.000 personen aangehouden, voornamelijk in Bangkok. De arrestanten worden verdacht worden van verschillende misdrijven, voornamelijk diefstal, oplichting en fraude. Tegen hen liepen al 42.915 arrestatiebevelen.

Met deze actie wil de politie de veiligheid van de bevolking tijdens het Thaise Nieuwjaar vergroten.  Volgens adjunct-politiecommissaris Winai helpen de arrestaties te voorkomen dat deze criminelen de misdrijven herhalen.

Op het station van Chiang Mai hebben gisteren vijftig agenten onder leiding van de Crime Suppression Division treinen doorzocht en passagiers gefouilleerd, nadat uit onderzoek er een vermoeden bestond dat er drugs naar Bangkok wordt gesmokkeld. Vandaar zouden de drugs verder naar het Zuiden en Maleisië gesmokkeld worden. Maar er is niets gevonden.

In Ayutthaya zijn 245 drugs verdachten aangehouden. Daar bij heeft de politie honderd vuurwapens, munitie, drugs en bezittingen ter waarde van 10 miljoen baht in beslag genomen. Van de vuurwapens wordt nagegaan of ze bij eerdere misdrijven zijn gebruikt.

Deze week zet de politie 90.000 agenten in om het verkeer te regelen en oogje in het zeil te houden tijdens Songkran.

5 reacties op “Aanpak criminaliteit: Politie arresteert 20.000 verdachten”

 1. ruud zegt op

  20.000 verdachten opgepakt, waarvan blijkbaar (grotendeels?) bekend was waar ze waren, waartegen 42.915 arrestatiebevelen liepen.
  Het ontgaat me een beetje.
  Gaan die nu alle 42.915 naar de rechtbank, (dat zal dan wel druk worden daar) of worden ze na de feestdagen weer vrij gelaten?

 2. Jacques zegt op

  Mooie actie en bij deze bedank ik diegene die hieraan heeft meegedaan. Zoveel arrestatiebevelen zegt nogal wat en 20.000 verdachten oppakken. Hulde, hulde. Zoals het woord al zegt,” verdachten” die worden pas gestraft als het te lasten gelegde feit is bewezen verklaard bij de rechtbank. Er zullen dus niet allemaal veroordelingen op gaan volgen. Wel veel werk aan de winkel en ik hoop dat het justitieapparaat en de rechtelijke macht hier ook op toegerust zijn.
  Hopelijk worden alle drugs gerelateerde (mede)plegers, al dan niet met wapens etc, wel gestraft want dat zooitje hoort niet thuis in een gezonde samenleving.

  • Thomas zegt op

   Helaas is de werkelijkheid heel vaak anders. Verdacht + gearresteerd = veroordeeld. Ontkennen geldt als belediging van de rechtbank. De veroordeelde mag tijdens detentie proberen te bewijzen dat hij onschuldig is. Een flinke schep geld wil de zaken nogal eens de goede kant op duwen. Dat is de werkelijkheid voor velen. Onder die 20.000 zullen er heel wat onschuldigen zijn die hun afkomst, sociale klasse, of gewoon hun gezicht niet mee hebben. Als er maar weer eens een ‘succesvolle’ actie in de media kan worden getoond. Het mist m.i. elke geloofwaardigheid.

   • Pat zegt op

    Het gebrek aan de geloofwaardigheid zit in het Thais rechtssysteem, eerder dan door het aantal opgepakte verdachten.

    Het rechtssysteem is wat het is, namelijk onder andere dat de rechten van de verdediging nogal lichtzinnig wordt toegepast, maar dat neemt niet weg dat hier een sterk signaal gegeven wordt en dat er zonder enige twijfel wat gevaarlijk crapuul tussen zit die achter de tralies belanden (waar ze thuishoren),

    Opgelet, ik ben ook van oordeel dat we beter 100 schuldigen vrijlaten dan één onschuldige in de gevangenis te steken, maar ik bekijk het hier wat kort door de bocht en vind deze actie volgens de rechtsnormen van Thailand dus zeer goed.

    Het merendeel zal wel iets op zijn kerfstok hebben vermoed ik/hoop ik. Opkuisen kan geen kwaad!

 3. Pat zegt op

  Ik lig dubbel van het lachen over de gigantische omvang van 20.000 gearresteerden, maar het stemt mij ook altijd zeer gunstig als slechte mensen worden opgejaagd…

  Voor het wat het waard is, maar dit noem ik nu eens een grote opkuis!!!

  Als men in Vlaanderen een politieactie organiseert dan worden er hooguit een paar mensen opgepakt, die dan een half uurtje later weer op straat staan.

  Eerlijk gezegd, 20.000 mensen oppakken, ik kan het praktisch bijna niet vatten hoor!

  Indien toch het geval, dan een dikke proficiat voor politie en gerecht in Thailand!
  Los van de rechtspraak die dan moet volgen…, het signaal is in ieder geval gegeven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website