3.880 gokkasten kopje kleiner gemaakt

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags: ,
1 september 2014

Speelautomaatverslaafden hadden er hun hart kunnen ophalen: een terrein met 3.700 gokkasten en trektafels. Het was de oogst van drie maanden inbeslagnames van de verboden vrucht.

Maar jammer voor hen: een graafmachine zette zaterdag op het terrein van het 11th Infantry Regiment in Bang Khen (Bangkok) zijn tanden in de flipperkasten, speelautomaten en horse racing machines. Dat gebeurde onder het toeziend oog van politie, soldaten en ambtenaren. Behalve de speelautomaten moesten ook 1.200 elektronische circuitsboards eraan geloven.

Een zelfde operatie vond plaats op de King Naresuan basis in de provincie Phitsanulok. Daar werden 180 automaten en 160 circuitboards fijngestampt, die in het Noorden zijn geconfisqueerd.

Het resultaat van de sloopwoede wordt verbrand in een vuilverbrandingsoven op industrieterrein Bangpoo in Samut Prakan.

De automaten konden in beslag worden genomen dankzij een afkondiging van de NCPO (junta), waarin ze illegaal zijn verklaard. Eerder kon de politie alleen maar in actie komen, wanneer ze een speler op heterdaad betrapte.

Volgens Watcharapol Prasarnrajkit, waarnemend hoofd van de gemeentepolitie Bangkok, genereert elke kast dagelijks een bedrag van 1.000 tot 20.000 baht. Hij vindt ze voornamelijk schadelijk voor jonge mensen.

Watcharapol denkt dat veel kasten verborgen zijn, maar de productie van de toestellen is volgens hem gestopt, met uitzondering van de geïmporteerde circuits. De politie probeert de eigenaren van de inbeslaggenomen apparaten te achterhalen.

(Bron: website Bangkok Post, 30 augustus 2014)

5 reacties op “3.880 gokkasten kopje kleiner gemaakt”

 1. leen.egberts zegt op

  Wat heeft het voor zin,het gokken kaarten en dobbelen zit er bij de thaien er zo ingewortelt,dat krijgen zij
  er nooit meer uit.Ik woon in de Isan iedere dag wordt er gegokt en hele bedragen verloren zelfs de dames
  verkopen hun gouden sieraden om hun schulden te betalen. In het begin mijn vriendin vertelde mij dat het om 20 bath per potje ging, maar het ging om honderden bathjes,zelfs mijn vriendin voor ik er achter kwam. Zij verloor hele bedragen en leende geld bij een Chinese Thai tegen een enorme rente.Je kunt natuurlijk
  zeggen wateen eikel ben jij Leen. Ik woon 9 jaar samen met haar een lieve aardige vrouw en ben 79 jaar.
  Wat heeft het dan voor zin om weg te gaan,er zijn genoeg vrouwen in mijn dorp die met mij willen samen
  wonen maar wat heeft dat voor zin.Mijn moeder zalige zij altijd ik zal mijn tijd wel uitdienen,ik denk er ook
  zo over. Ik heb mijn vriendin ter compensatie een grote IPad gegeven, nu zit zij 12 uur per dag te spelen.
  Gezellig he,ha ha.

  Groetjes voor hoe lang, Leen.

  • Piet Geluk zegt op

   En op diezelfde iPad is het spel van de RandomRunner te downloaden, een speelautomaat die zeer verslavend werkte zo’n 15 a 20 jaar geleden. Als je het spel op de iPad heb staan, kan ze spelen zonder geld te verliezen.

 2. Christina zegt op

  Leen, Ik hoop dat ze bij de spelletjes blijft die goedkoop zijn. Bij het bedrijf waar ik werk had laatst een vriendin van een deelnemer al zijn geld en door gejaagd. Bijna 100.000.00 euro. Zelf was de deelnemer ook een beetje dom. Het betrof vakantie geld van iemand in de bouw. Handtekening vervalst zodat alles naar haar rekening ging maar hij checkte nooit. Zelf waag ik ook graag een gokje maar weet tot hoever ik kan gaan. Zorg dat ze via Ipad niet op een credit kaart koopt maar een ITunes kaart uit de winkel. Kan er ook geen misbruik van de kaart zijn. Kinderen hebben zo ook heel veel geld van ouders er doorgejaagd. Het ga je goed.

 3. Sir Charles zegt op

  Ondertussen gaat het gokken bij bokswedstrijden en hanengevechten gewoon door… en als men dan toch heimelijk wil gokken is er niet meer nodig dan een spel kaarten of een setje dobbelstenen.

 4. Herbergier zegt op

  Ga maar eens bij de grens kijken, want vlak over de grens van Cambodia, Birma en Laos staan grote casino’s, dikwijls eigendom van hooggeplaatste Thai, waar de gewone Thaise mensen in grote getale naar toe gaan om te gokken, maar daar zijn ook veel Thaise autohandelaren, die, voor ver onder de prijs auto’s, van gokkers die teveel gokschulden hebben gemaakt, opkopen en dat schijnt daar een hele goeie handel te zijn, maar je moet wel de weg weten en de juiste contacten hebben natuurlijk, want daar kom je zomaar niet tussen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website