Er wordt momenteel hard gewerkt om het 2,7 km lange strand van noord- tot zuid Pattaya op te hogen met zand. Er wordt 360.000 kubieke meter zand gestort om zo het strand te behouden. De kosten bedragen 429 miljoen baht. Eind dit jaar moet de klus geklaard zijn.

Volgens Ekkarat Khantharo, directeur van het 6th Marine Region Office, worden er steeds stroken van 400 meter voltooid. Het strand tussen het Dusit Thani Hotel in het noorden en Walking Street in het zuiden is daarvoor verdeeld in acht zones.

Het strand is nu op sommige plaatsen nog maar 2 tot 3 meter breed. Dat moet 50 meter worden, de oorspronkelijke breedte, en is bedoeld als buffer om de natuurlijke erosie tegen te gaan. Zonder deze operatie met zandsuppletie zou het strand over een paar jaar helemaal verdwijnen.

Het strand van Pattaya is een van de tien stranden die binnen tien jaar verloren dreigen te gaan als geen draconische maatregelen worden genomen.

Thailand heeft 23 kustprovincies met een kustlijn van 2.000 km langs de Golf van Thailand en 1.000 km langs de Andaman zee. Volgens het ministerie van milieu gaat er jaarlijks gaat over over een afstand van 670 km zeker 5 meter aan strand verloren door erosie.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “360.000 kubieke meter zand om het strand van Pattaya te redden”

 1. kees zegt op

  2 weken geleden , toen ik in Pattaya was , zag ik dat men in noord Pattaya inderdaad volop bezig was. Maar of dit voor het eind van dit jaar helemaal af komt waag ik sterk te betwijfelen. En dan is er nog veel te doen om er een badplaats met uitstraling van te maken. Als ik over de boulevard wandel en er komen 2 snotapen op brommers aan die om het hardst over diezelfde boulevard racen , dan geeft dat geen veilig gevoel.

 2. Sjaak S zegt op

  De erosie in Pattaya is slechts een klein deel van een enorm probleem: de wereld raakt langzaam zijn zand kwijt. En niet alleen door erosie, misschien is die erosie wel een gevolg van het afgraven van zand in rivieren en ondiep water. Het wordt voornamelijk in de bouw gebruikt om beton van te maken.
  Je zou zeggen dat ze dan maar woestijnzand gebruiken, maar naar ik begrijp is zeezand van een andere structuur, meer hoekig en kan daardoor goed pakken.
  Woestijnzand is ronder en plakt niet. Hier is een YouTube film die dat duidelijk maakt: https://www.youtube.com/watch?v=E0jfn61FTGQ

  De erosie zal naar mijn mening een gevolg zijn van een tekort aan zand op andere plekken…

 3. l.lagemaat zegt op

  Zou het niet verstandig zijn Nederlandse expertise in te schakelen voor een duurzaam behoud van het strand/kust.
  Richting kust via de Tapphraya Road en Soi 5 is voor vele miljoenen geïnvesteerd, maar door nalatig onderhoud en weersituaties is het binnen 4 jaar een trieste desolate troep geworden! Bij veel toeristen is dit gebied niet zo bekend!

  Voordat Pattaya en andere delen van de kust in Thailand zich “Riviéra”mogen noemen, valt nog heel wat te verbeteren en zou de TAT eens naar gebieden moeten reizen die zich wel als Riviera kwalificeren.
  De TAT zal wel steeds iets moeten blijven roepen, anders raken zij hun subsidie kwijt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website