Ruim een derde van de Thaise mannen heeft last van ejaculatio praecox. Daardoor ontstaan in huwelijken spanningen. Het aantal mannen dat eraan lijdt, is hoger dan het aantal mannen met een een erectiele dysfunctie.

Mocht dit geheimtaal voor u zijn. In gewoon Nederlands: een derde van de Thaise mannen komt te snel klaar en dat zijn er meer dan degenen die moeite hebben met het krijgen van een erectie (een zogenaamde stijve).

Dit is gebleken uit een studie onder mannen tussen 20 en 60 jaar, maar door wie en hoe het onderzoek is uitgevoerd en hoeveel mannen zijn bevraagd c.q. onderzocht, vermeldt het artikel niet. Ook niet of het een aselecte steekproef betrof en wat de non-respons bedroeg. Allemaal nogal slordig. Wel wordt uroloog Sombun Lueang van het Bangkok ziekenhuis geciteerd, die deze cijfers bekend maakte. Ter gelegenheid waarvan moeten we ook maar raden.

Van de mannen met PE (premature ejaculation) zegt 90 procent er al last van te hebben sinds hun eerste seksuele contact. Ze ejaculeren binnen een minuut. Veel mannen zeggen ontevreden te zijn met hun seksleven. Ze maken zich zorgen, wat weer gevolgen heeft voor hun relatie met vriendin of vrouw. Uit de studie blijkt verder dat 38 procent van de vrouwen, wier echtgenoot of vriend aan PE lijdt, ontevreden is met hun seksleven.

Sombun constateert dat de vraag naar de behandeling van PE toeneemt, ‘mogelijk omdat vrouwen seksuele bevrediging eisen’. Maar de hulpvragers blijven in de minderheid: slechts 34 procent doet er wat aan; de meesten zijn te verlegen om een arts te raadplegen.

PE kan behandeld worden, maar het medicijn is alleen via een arts verkrijgbaar. Sombun adviseert snelle lozers hun probleem met een expert te bespreken omdat behandeling leidt tot een verbetering van hun relatie. Zo’n 60 procent van de ondervraagden is bereid een arts te raadplegen indien ze daartoe worden aangemoedigd door hun partner.

(Bron: Bangkok Post, 2 september 2014)

1 reactie op “36 procent van de Thaise mannen komt te snel klaar”

  1. william zegt op

    Ik kan me niet voorstellen dat de thaise man aan zo’n onderzoek heeft meegedaan, zij hebben in de regel toch een macho gedrag, geloof nog minder dat ze zich zorgen om hun relatie. Ik denk als hun seksleven niet helemaal lukt dan krijgt de vrouw de schuld., of erger een pak slaag.

    Redactie: Laatste zin geschrapt. Geen flauwe grappen svp.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website