Een 39-jarige lerares die een combinatie van Sinovac en AstraZeneca vaccins had gekregen is gestorven aan zwelling van de hersenen. Dokter Chawetsan Namwat, directeur gezondheidsrisico’s en ziektebestrijding in noodsituaties, zegt dat artsen nog moeten diagnosticeren of het iets te maken had met de gemengde shots.

De vrouw in de provincie Prachuap Khiri Khan was eerst ingeënt met het Sinovac-vaccin en had vervolgens het AstraZeneca-vaccin als booster-injectie had gekregen. Ze stierf dinsdag, een dag na de tweede prik. Volgens een voorlopig autopsierapport waren haar hersenen opgezwollen. Bloed in de hersenen drukte op de hersenstam wat de doodsoorzaak bleek te zijn.

Experts zullen het autopsierapport samen met ander bewijsmateriaal, inclusief onderliggende aandoeningen, bestuderen voordat ze concluderen of het overlijden iets te maken had met de Covid-19-vaccinaties.

Op zondag zijn 14,29 miljoen Covid-19-doses in Thailand toegediend, na vaccinatie stierven 231 personen, wat neerkomt op 1,6 sterfgevallen per 100.000 toegediende doses. Medici beweren dat 122 sterfgevallen niets te maken hadden met de vaccinaties, terwijl in 13 andere gevallen er twijfel is.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft onlangs een combinatie van Sinovac en AstraZeneca vaccinaties geadviseerd, omdat ze een betere immuniteit zouden bieden tegen de Delta-variant.

Bron: Bangkok Post

45 reacties op “231 doden in Thailand na Covid-19 vaccinatie”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Dit is niet om iedereen angstig te maken.
  Een kennis van mij in Doi Saket (Changmai) heeft op 07_07 2021 de vaccint A.Z. gehad.
  Op 08_07 was hij in zijn tuin.
  Ineens kreeg hij een beroerte, is even later overleden.
  Is toen nog door de Ambulancedienst nog naar het ziekenhuis gebracht.
  Verder weet ik niets.
  Staat ook niet in de krant.
  Ga dus ook niet speculeren.
  Hans van Mourik..

  • Cornelis zegt op

   Wat heeft dit nou voor zin, Hans? Alleen al het feit dat je dit plaatst suggereert dat je een verband ziet, terwijl je geen enkele informatie hebt daarover.

   • Hans Pronk zegt op

    Beste Cornelis, we weten inderdaad heel weinig. Ik durf natuurlijk niet te zeggen dat 231 sterfgevallen meer is dan je statistisch mag verwachten, daarvoor hebben we veel te weinig gegevens. Maar als het allemaal met de bloedsomloop te maken heeft, dan denk ik dat 231 aan de hoge kant is. “Als”, want die informatie over de bloedsomloop ontbreekt ook.
    Het bericht van Hans van Mourik is relevant want als zijn kennis inderdaad niet opgenomen is in de cijfers, dan mag je verwachten dat het aantal van 231 in werkelijkheid veel hoger is. En dat is te verwachten want de familieleden moeten aan de bel trekken, anders wordt er geen actie ondernomen (net als in andere landen). Kortom, we weten nog steeds heel weinig over de risico’s. Wel is duidelijk dat sterfgevallen direct na vaccinatie gelukkig nog steeds een grote uitzondering zijn. Maar dat geldt ook voor COVID, voor gezonde mensen althans.

   • Frank zegt op

    Beste Cornelis,

    Hans suggereert niets. Over de hele wereld vallen mensen dood neer na de gifspuit.

 2. Stan zegt op

  Overleden na vaccinatie is niet het zelfde als overleden door vaccinatie.
  Gisteren 119 overlijdens door coronabesmetting.

  • Franske zegt op

   Dit is alweer zó typerend voor de tweedeling die door de overheid gecreëerd, en in stand gehouden wordt.
   “Overleden na vaccinatie is niet het zelfde als overleden door vaccinatie.” zegt u.
   Wel, daar ben ik het helemaal mee eens.
   Maar 119 overlijdens is wel door Covid, niet mét Covid.
   Het is maar tot welk kamp je behoort vermoed ik…

   Stay safe…
   Franske

   • Hans Pronk zegt op

    Er sterven genoeg mensen met COVID. En die worden vervolgens geregistreerd als gestorven door COVID. Hoeveel? Dat is onduidelijk.
    We worden helaas gemanipuleerd. Zo worden er in de USA bij mensen die gevaccineerd zijn andere criteria gebruikt om COVID vast te stellen dan bij de mensen die niet gevaccineerd zijn. O.a. daardoor vinden ze minder COVID-gevallen onder de gevaccineerden. Of dat veel invloed heeft? Ook dat weet ik niet, Ik weet wel dat we ook de overheid niet kunnen vertrouwen. Helaas.

    Maar ik ben het met je eens: Stay safe, en dan denk ik met name aan het vermijden van grote risico’s.

    • Natuurlijk kan je doodgaan aan een vaccinatie. Het vaccin is alleen getest op vooraf geselecteerde gezonde mensen. Niet bij ongezonde mensen. Het is niet voor niets dat een aantal Europese landen, Janssen en AstraZenica in de ban hebben gedaan, na een zorgelijk aantal dodelijke slachtoffers. De hamvraag is alleen maar, is het middel erger dan de kwaal? Zolang er meer mensen sterven aan Covid-19 dan aan de vaccinatie is de balans goed voor de overheid en de farmaceuten. Die liggen echt niet wakker van een paar doden door vaccinatie. En die mensen hadden toch vaak al een zwakke gezondheid, dus je kan het ook gemakkelijk daar op schuiven. Iedereen weer gerustgesteld…..

  • goort zegt op

   Overleden na oplopen van Covid-19 betekent niet dat dat ook de doodsoorzaak is. Het CDC in VS heeft bekendgemaakt dat van de “Corona-doden” er slechts 6% daadewerkelijk aan het coronavirus is overleden en 94% aan andere oorzaken zoals hartfalen, obesitas, longontsteking, kanker…..

   https://twitter.com/i/status/1417880721692233733

   T is toch best raar om te zien dat nu de vaccinatiedoden lijken te sterven aan onderligggende kwalen, maar tijdens de “virusuitbraak” de doden ten gevolge van allerlei andere ziekten zoals nr 1 doodsoorzaak Kanker, en nr 2 Hartproblemen nauwelijks meer voorkwamen. Apart toch?

 3. Hans van Mourik zegt op

  Aanvullend op mijn reactie.
  Ga dus ook niet speculeren.
  Omdat ik het niet weet waaraan hij overleden is.
  In 2018 heb ik ook een beroerte gehad, en niet gevacineerdt.
  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-nut-goede-ziektekostenverzekering/
  Dus hoeft helemaal niet door de vaccint gebeuren.
  Iedereee bepaald zelf of hij gevaccineerd wil worden of niet, en met welke.
  Hans van Mourik

 4. Daniël zegt op

  In Nederland zijn in totaal bijna 20 milj vaccins gezet, in Thailand bijna 14,5 stuks. Netjes toch? In Nederland zijn volgens Lareb 448 overlijdens te melden na vaccinatie. In Thailand 231 doden. Verhoudingsgewijs zou Thailand op 324 overlijdens mogen zitten. Kortom: Thailand doet het zo verkeerd nog niet!

 5. Hans van Mourik zegt op

  Misschien interesant voor mensen om te weten wat de totale kosten zijn. van hier onder in Nederland.
  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-nut-goede-ziektekostenverzekering/
  Dat is inclusief.
  Ambulance, 4 nachten ziekenhuis,scan, medicijnen infuus, 6maanden medicijnen mee, fysioterapie controle, na concontrole, 3 weken later.
  3850 euro.
  Kon het nagaan t/m 2018, bij mijn VGZ met DigiD.

  Ps. Heb in mijn reactie niet geschreven of het door de vaccinatie komt of door de covid.
  Maar daar gaat in deze lezers inzending, wel om.
  Daarom moeten de mensen ook niet angstig worden.
  Hans van Mourik

  • Annie zegt op

   Beste Hans ,

   U praat nu over kosten over de covid ? Waarom niet over de kosten van alle mensen die achter lopen met diverse belangrijke operatie s aan hart ect ect wat door alle overvolle ziekenhuizen zo goed als heeft stil gestaan en dan heb ik het nog niet eens over de mensen met andere diagnose die daardoor te laat aan het licht zijn gekomen , ik vind het dus ook totaal niet gepast om over kosten nu te praten , we zitten gewoon in een bizarre situatie waar we vrees ik verlopig ook nog niet van af zijn ivm de delta variant die hier nu op laait

   Ik hoop gewoon voor iedereen dat men zich er goed doorheen slaat zonder ook nog eens de zorgen erbij moet krijgen over de kosten als als als …..

 6. willem zegt op

  Als het allemaal zo erg was dan zouden ze in Nederland ook bij bosjes moeten neervallen. Niets is minder waar. Als je het artikel goed leest staat ook nergens dat is aangetoond dat er 231 mensen door het vaccin zijn overleden. We weten allemaal hoe het in Thailand gaat. Heel veel, bijna overdreven aandacht voor mogelijke bijwerkingen. Nadat ik mijn vaccinaties heb gehad kreeg ik meermaals per dan van diverse kennissen In Thailand de vraag hoe het met me gaat. Van mijn familie en vrienden in Nederland niet 1 vraag. Heel normaal, geen rede tot zorgen. Geen bericht is goed bericht. Zo gaat het in Nederland.

 7. Rob zegt op

  In België hebben nu 8 miljoen mensen een prik gehad en ruim 5 miljoen twee prikken. Ondanks de versoepelingen is het aantal sterfgevallen van vele tientallen per dag gedaald naar 1/ 2 per dag.

  Het doet me een beetje denken aan de gast die bij een woeste bergrivierzegt: “Mmm, die brug is maar voor 99 procent veilig. Ik ga toch maar zwemmen.

  In de VS zijn per 10.000 doden nu 9950 niet gevaccineerden. De antivaxxers gaan letterlijk uitsterven als het zo doorgaat.

 8. jozef zegt op

  Veel mensen voelen zich korte tijd serieus ziek een dag na de vaccinatie . Heb je al een een kritische gezondheidstoestand dan zou de de vaccinatie toch je dood toch kunnen veroorzaken.

 9. Jan zegt op

  Echt zo’n bericht waar geen touw aan vast te knopen is! Laten we aannemen dat bij meer dan 14 miljoen vaccinaties er sprake is van zo’n tien miljoen gevaccineerden (dit vanwege de dubbele vaccinatie). Normaliter sterven er op 10 miljoen mensen, uitgaande van een gemiddelde levensverwachting van 80 jaar, zo’n 125.000 mensen per jaar. Dat is zo’n 10.000 per maand. Door allerlei oorzaken: ouderdom, ongelukken, ziektes en plotselinge sterfgevallen door hartfalen, hersenbloedingen etcetera. Als we er van uitgaan dat er pakweg 3 maanden stevig gevaccineerd wordt, dan moeten er inmiddels normaliter een 30.000 mensen na vaccinatie gestorven zijn. Gewoon omdat mensen dood gaan door bovengenoemde oorzaken. Wat heeft nou het bericht dat er (slechts!) een paar honderd gevaccineerden zijn overleden te betekenen? Het moeten er immers statistisch ongeveer 30.000 zijn … Of helpt dat vaccin uitstekend tegen gewoon dood gaan? Dan zou een blije foto bij het artikel meer op zijn plaats zijn dan dit angstige kiekje.

  • Hans Pronk zegt op

   Beste Jan, jij komt uit op 30.000 in plaats van 231. Dus klopt er een heleboel niet in je redenatie. Zoals die drie maanden. En zijn de bromfietsslachtoffers meegeteld? Hebben ze mensen die op sterven lagen ingeent? Enzovoort, enzovoort….

  • Tino Kuis zegt op

   Inderdaad Jan, ik schreef hetzelfde. De Bangkok Post noemt ook een periode van die 231 doden. Het is een typische Bangkok Post onzin verhaal.

   • Tino Kuis zegt op

    . …noemt ook GEEN periode van die 231 doden…

 10. Hans vd Laan zegt op

  Rekent u even mee ? 231 doden NA vaccinatie (niet per se DOOR) is 0,0015% dat impliceert bij 99,9985% geen problemen . In Nederland dezelfde cijfers . Wereldwijd nog lagere % . Dit zijn feiten de rest zijn meningen . Ter illustratie op de meeste bijsluiters van medicijnen wordt 1:10.000 nog als acceptabel risico gezien op genoemde bijverschijnsel variërend van licht tot zwaar .

 11. goort zegt op

  Fantastisch al die mensen hier elkaar moed inpraten.

  De werkelijkheid is dat de media de vele mensen die na vaccinatie sterven, proberen te verdoezelen. In Amerika zijn inmiddels meer dan 15000 mensen gestorven aan de bijwerkingen. En mocht je niet sterven aan de bijwerkingen, kan je nog steeds dood gaan na gevaccineerd te zijn.

  Maar de schapen zoals Willem bijven ontkennen dat er iets mis met de vaccins. Dat er nu niet s aan de hand is wil niet zeggen dat op termijn de bijwerkingen niet heel erg kunnen zijn.

  Ik ben nog steeds van mening dat als je gezond bent, een goed immuunsysteem hebt, je geen prik tegen de griep nodig hebt.

  • Francois Nang Lae zegt op

   Sterker nog: de kans dat je sterft na gevaccineerd te zijn is 100%

   • Cor zegt op

    Ik wil nog straffer doen: de kans dat je, wel of niet gevaccineerd postmatuur sterft is met absolute zekerheid 100%.
    De enige factor die daarbij onzeker is, is het tijdstip waarop je sterft.
    En die factor (het tijdstip) kan wellicht wEl worden beïnvloed door het feit of je wel of niet gevaccineerd bent. Of door het feit of je al dan niet geïnfecteerd raakt met een of ander virus, bacterie, schimmel of enig ander schadelijk of giftig organisme of product. Maar evenzeer door onnoemelijk veel andere factoren.
    Laat ons gewoon die aan onze geboorte inherente realiteit (fataliteit zo u wil) aanvaarden, elk op zijn of haar eigen manier. En elkaars modus van aanvaarding vooral respecteren of op zijn minst aanvaarden.
    Cor

  • willem zegt op

   En als je gezond bent dus geen prik tegen: difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP), hib-ziekte, hepatitis B en pneumokokkenziekte, bof, mazelen en rodehond, hpv. etc

   Dit is het normale vaccinatieschema in Nederland. Dit heeft ons al vele jaren beschermd tegen zeer gevaarlijke ziektes en de gevolgen daarvan.

   Dus zeg me niet dat een gezond lichaam geen vaccinatie nodig heeft. Dan snapt u het echt niet.

   • Hans Pronk zegt op

    Je vergelijking is verkeerd. Je moet het met de griep vergelijken. Daarbij worden alleen de zwakkeren ingeent. Terecht natuurlijk.

    • theiweert zegt op

     In welke jaren hebben we zoveel griep gevallen in de zomer gehad. Dus denk je het zeker niet met de griep moet vergelijken. Ik heb in directe familie en vriendenkring gemerkt dat het wel iets anders is als griep.

    • willem zegt op

     En jij denkt nog steeds dat Conona vergelijkbaar is met de griep? Ga dat maar vertellen tegen de families van vele duizenden zeer gezonde sterke medeburgers die er zwaar onder geleden hebben, op een intensive care gelegen hebben, vaak langdurig herstel of aan overleden zijn. Nee een griepje is anders.

    • willem zegt op

     Het is juist het sterke immuunsysteem wat bij covid vaak op hol slaat en voor de complicaties zorgt.

     A weak immune response isn’t the cause of dangerous lung failure in severe Covid-19 infections. Such infections seem, on the contrary, to be caused by an overreaction of the immune system. This is the conclusion made by a research team from Ruhr-Universität Bochum (RUB) and the university hospital of Duisburg-Essen led by Professor Nina Babel, Head of the Centre for Translational Medicine at the RUB clinic Marien Hospital Herne.

     Ruhr-University Bochum. “Severe COVID-19 despite or even due to the strong immunity.” ScienceDaily. ScienceDaily, 1 September 2020.

   • goort zegt op

    Ik geloof dat u niet begrijpt dat velen niet gevaccineerd willen worden omdat de bijwerkingen op termijn niet bekend zijn, het zijn experimentele vaccins die aan uw eigen immuunsysteem zitten te rommelen. Alle door u genoemde prikken zijn geschiedt met vaccins die jarenlang zijn getest op dieren, op proefpersonen voordat ze mochten worden ingezet en waarvan bekend was wat de bijwerkingen waren, en welke mensen ze zeker niet moesten nemen ivm andere kwalen.

    We hebben hier te maken met een virus wat moedwillig door China/VS is gefabriceerd (WUHAN lab is mede gefinancierd door VS voor experimenten waarbij onschuldige virussen werden gemanipuleerd om besmettingen te kunnen overdragen op mensen (zgn “gain-of-function)), dus wie denkt dat de vaccins geen nare bijwerkingen kunnen gaan vertonen is volgens mij naief. Ik bedoel te zeggen, waarom zouden deze vaccins niet zijn gemanipuleerd.

    Verder blijft het natuurlijk apart dat Bill Gates (die ooit heeft gezegd dat hij terug wilde naar een wereldbevolking van 500 M) de vaccins van harte toejuicht.

    • Jahris zegt op

     Beste Goort,

     Het zou beter zijn om onbewezen theorieen niet als feiten te presenteren. Elk medicijn is in een bepaalde fase experimenteel totdat het na testen wordt goedgekeurd. En dat is ook bij de diverse corona vaccins gebeurd, alleen in versnelde mate. Deze vaccins hebben gewoon de juiste procedure doorlopen en zijn door oa in Europa door de wetenschappers van het EMA goedgekeurd. Geen gerommel, geen samenzwering, geen complot. Het blijft opmerkelijk dat er toch nog steeds mensen zijn die zo wantrouwend en angstig zijn dat ze daar wel zeer van overtuigd zijn.

     En verder is niet vastgesteld dat het virus moedwillig is gefabriceerd en afkomstig is uit het Wuhan lab. Sterker nog, gezien de aard van het virus wordt dat door veel wetenschappers als hoogst onwaarschijnlijk gezien.

     En wat betreft die uitspraak van Bill Gates, zit er ook een tegenstrijdigheid in je aanname. Als hij terug wil naar 500 miljoen mensen, zou hij dan juist géén voorstander van vaccins moeten zijn? Of denk je dat die vaccins zo ontworpen zijn dat alle gevaccineerden over een paar jaar dood neervallen?

     Ach hij is niet de enige die meent dat de aarde beter af zou zijn met een kleinere wereldbevolking. Alle problemen die de wereld kent (klimaatverandering, hongersnoden etc) zijn namelijk direct of indirect terug te voeren op overbevolking. Geen bijzondere theorie dus.

     • Het vaccin is niet ‘normaal’ goedgekeurd, doch alleen goedgekeurd voor noodgevallen, staat zelfs op de flesjes van het vaccin. Daarmee dekken farmaceuten zich alvast in voor de toekomst. Verder is het bekend dat de EU en regeringen een verklaring hebben moeten ondertekenen dat de farmaceuten niet aansprakelijk zijn voor eventuele toekomstige bijwerkingen en financiële claims. Als een regering die verklaring niet wilde tekenen werd er niet geleverd. Waarom zou dat zijn denk je?

      Vaccins

  • Erik zegt op

   Goort, wat een waar woord van jou! Dit schrijf je: ‘Ik ben nog steeds van mening dat als je gezond bent, een goed immuunsysteem hebt, je geen prik tegen de griep nodig hebt.’ Nou, Goort, je hebt helemaal gelijk.

   Maar gezondheid heb je niet helemaal zelf in de hand, Goort! Er worden ook zieke baby’tjes geboren en die kunnen levenslang een zwak poppetje zijn; ik heb een schoonzus met MS en darmkwalen en die hoort tot de risicogroepen. Er zijn mensen die ziek geworden zijn tijdens hun leven en nee, echt niet van alcohol, drugs en overgewicht maar ook ’toevallig’ en die vormen de groep die risico loopt.

   Ik deel de mening die jij niet durft uit te spreken: goed dat er een vaccin is! Tegen kinderziektes, tegen polio, tegen de griep en meer.

   • goort zegt op

    Beste Erik, ik heb niets tegen goed geteste vaccins, met goed onderzoek naar bijwerkingen, het geen hier niet kan worden gezegd.
    En iedereen die denkt beter uit te zijn met dan zonder een vaccin, zal zich laten vaccineren. Waar het mij om gaat dat eenieder zich goed bewust wordt van de pro’s/cons, en dat we als maatschappij elkaar in elkaars waarde laten, en er geen tweedeling moet ontstaan tussen de de vaxxers/anti-vaxxers.

    In Nl zijn er veel mensen die hun kinderen niet laten vaccineren. Daar hebben we toch ook nooit problemen van gemaakt?

    Verder hoop ik dat jouw schoonzus nog een mooi en lang leven mag leven.

  • HenryN zegt op

   Volledig mee eens. In Amerika zijn er volgens een klokkenkluider bij de CDC helaas al 50000 overleden na “vaccinatie” en is een rechtspraak begonnen tegen de staat.
   Verder is het wel heel vreemd dat voorheen bij reeds 10 doden een medicijn van de markt werd gehaald en nu blijft men er vrolijk op los prikken. Ook autofabrikanten roepen hun auto’s al bij miljoenen terug als er bv en rood lampje blijft branden!! Die nemen wel hun verantwoordelijkheid maar big pharma en overheden hebben zich vrijgesteld van alle verantwoordelijkheid. U neem hem op eigen risico. We zijn nu al 18 maande aan het k#tten met deze griep en ook in Thailand denkt (net als overigens Australie) nog maar een lockdown en maar hopen op een andere uitkomst! Mondkapjes bewezen dat ze de drager niet beschermen:
   bewijs, dagelijks meer dan 10000 nieuwe gevallen. Ik spreek over gevallen en niet over besmettingen het zijn positieve tests niet meer en minder. Het zegt totaal niets
   Men zou eens moeten kijken naar Dr. David Martin, Patented genocide, Meer dan 4000 corona patenten en Pfizer had al een patent aangevraagd op een corona vaccin begin 2000 en nog veel meer zaken die aangeven hoe de vork in de steel zit.

 12. Tino Kuis zegt op

  Sterftekans in Thailand 8 op 1000 per jaar.

  14.000.000 vaccinaties, waarschijnlijk 5 miljoen bij ouderen. Daarvan sterven er per jaar ongeveer 40.000, en per maand is dat dan 3.300.

  231 overleden na vaccinatie is dus heel erg weinig. De Bangkok Post zegt:

  He said that as of Sunday 14.29 million Covid-19 doses had been administered in the country and 231 recipients died afterwards, representing 1.6 deaths per 100,000 administered doses.

  Maar hoe lang is ‘afterwards’?

  • Hans Pronk zegt op

   Beste Tino, er sterven jonge, gezonde mensen door die vaccins (even ervan uitgaan dat dat waar is). Bij die 231 sterfgevallen zitten echt geen mensen die bijvoorbeeld aan kanker overleden zijn, mogelijk alleen mensen die overleden zijn aan ziekten die op de lijst staan van mogelijke bijwerkingen. Het punt is dat het risico voor jonge, gezonde mensen waarschijnlijk kleiner is om te overlijden aan COVID dan aan een vaccin. In Italie gaan ze 12-jarigen verbieden om een restaurant binnen te gaan of naar een zwembad als ze niet ingeent zijn. Waanzin. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven van echt waanzinnige maatregelen van overheden. Het is echt diep treurig.

 13. Frans Nico zegt op

  Beste mensen. Al anderhalf jaar wordt er volop gespeculeerd. Elk lichaam heeft zijn eigen weize van reageren op stoffen die het krijgt ingespoten. Dat is met drugs, dat is met alcohol en dat is ook met vaccins. Er sterven veel meer mensen MET prostaatkanker dan mensen Door prostaatkanker, om maar een voorbeeld te geven.

  Ik ben hartpatiënt met ernstige boezemfibrileren. Na drie jaar helpen de voorgeschreven medicijnen niet (meer). Dinsdag gaan de specialisten mijn hart met Elektrische Cardioversie weer in het gareel te krijgen. Afgelopen maanden men ik twee maal gevaccineerd met het Phiser-vaccin en nergens last van gehad. Mijn rouw is kerngezond, heeft virige week zaterdag haar tweede vaccinatie gehad met het Moderna-vaccin. Zij klaagt al de hele week over pijn. Het is maar net hoe elk lichaam reageert.

  Met andere woorden, stop het gespeculeer en blijf bij de feiten.

  • Frans zegt op

   Sterkte Frans, ik heb hartritmestoornis. 6x Cardioversie ondergaan. Maar na paar dagen had ik het weer.
   Ben toen Naar een ziekenhuis in Breda gestuurt Om te kijken of ik in aanmerking komt voor het plaatsen van een kasje. ( ik weet niet meer de naam er van ) Maar dat heb ik in samenspraak met de arts maar van af gezien. Voor de rest was ik gezond.Want elke operatie is een risico. Ik heb het nu 10 jaar slik alleen medicijnen. Ik ben nu 71.

 14. puuchaai korat zegt op

  Er blijken veel goede rekenmeesters te zijn als ik al die getallen eens bekijk. Ik neem zelf getallen met een flinke korrel zout. Wat mij verder opvalt, is dat overlijdens aan of met covid zonder meer worden aangenomen en als het om slachtoffers van vaccinaties gaat, dit allemaal heel precies moet worden uitgezocht. In 2020 stelde de Duitse rechtsmediziner dr. Klaus Puschel al bij bijna 300 obducties vast dat eigenlijk alle doden aan onderliggende kwalen waren overleden, los nog van de tegenwerking die hij had ondervonden om zijn onderzoek te mogen doen. Men wilde eigenlijk de lijken direct verbranden, uit angst voor besmetting (?!). De pcr test wordt ook niet als heel betrouwbaar gewaardeerd door vele medische wetenschappers. Ik heb daarom zelf een serologische test laten doen, een bloedtest, die 100% betrouwbaar is en vorige week aangaf dat ik geen covid heb nog had. Voor de toekomst is het voor mij als regelmatig reiziger haast niet mogelijk om aan een inenting te ontkomen. Ik vraag mij werkelijk af welke dan het meest geschikt zou zijn. Die RNMA vaccins lijken mij allen teveel bijwerkingen te hebben, vooral bloedstolsels die overal in het lichaam terecht kunnen komen. Dit wordt bijvoorbeeld door het genoemde geval bevestigd. Dr. Maarten heeft me een aantal vaccins genoemd die op klassieke basis zijn gemaakt. Maar daar kun je misschien in Europa niet overal mee binnenkomen. Er zijn ook nog vaccins in ontwikkeling (Novavax). Ik heb nog een maand of 4 de tijd en hoop dat er veel duidelijk zal worden over bijwerkingen. En eigenlijk word ik gedwongen om een keuze voor een vaccin te maken. De enige afweging zou eigenlijk moeten zijn of de kans op ziekte minder is dan de kans op bijwerkingen. Ik ken in ieder geval een aantal mensen persoonlijk die zo ziek zijn geworden van hun eerste injectie dat sommigen overwegen de 2e maar te laten schieten. Moeilijk.

  • endorfun zegt op

   Wees blij als je kunt kiezen welk vaccin je al dan niet neemt. Velen hebben die keuze niet, maar mogen al heel blij zijn als er een vaccin is, want zeker in Thailand geen vanzelfsprekendheid is. Als jij een vaccin niet wilt, dan betekent dit een vaccin meer voor een ander die blij is dat ze een vaccin kunnen krijgen. Dus bedankt van die allen.

 15. Hans van Mourik zegt op

  Autopsieresultaten voor vrouw die stierf na het mengen van vaccins

  https://thethaiger.com/coronavirus/autopsy-results-for-woman-who-died-after-mixing-vaccines

  (Noot door google vertaald) AstraZeneca als tweede injectie te geven, deed zich een tragisch geval voor van een vrouw die precies dat kreeg en de volgende dag thuis in haar bed stierf . Nu is er een autopsie uitgevoerd op de vrouw die gemengde vaccins kreeg en artsen hebben vastgesteld dat haar dood het gevolg was van hersenzwelling door een stolsel.
  Dit heeft de RIVM daarom ook enkele maanden geladen ook tijdelijk stop gezet.
  En sinds kort 100000 doses AZ vernietigd.
  Mijn vriendin zei tegen mij de kranten of het nieuws van TV. zal nooit ware oedracht vertellen.
  Zelf nemen wij de Pheizer of Moderna, wij staan ingeschreven in het Changmai Ram Hospitaal bij mijn arts.
  67 en 79 jaar
  Mijn 2dochter hebben de AZ 50 en 53 jaar gehad enkele maanden geleden, geen problemen.
  Klein kinderen de Pheizer deze maand nog
  Hans van Moirik

  • Jahris zegt op

   Beste Hans, wat een vreemde suggestie wek je door deze tekst:

   …”artsen hebben vastgesteld dat haar dood het gevolg was van hersenzwelling door een stolsel. Dit heeft de RIVM daarom ook enkele maanden geladen ook tijdelijk stop gezet. En sinds kort 100000 doses AZ vernietigd”

   Er is nergens vastgesteld dat haar aandoening werd veroorzaakt door de vaccinatie. En de enige reden dat de NL overheid heeft besloten te stoppen met AstraZeneca is omdat andere vaccins een iets betere bescherming bieden, te weten Pfizer en Moderna. Tenslotte, die 100.000 doses van AZ zijn vernietigd omdat deze niet lang meer houdbaar waren, dus helaas ook niet meer te doneren aan het COVAX programma.

 16. Heere zegt op

  https://www.nu.nl/coronavirus/6126663/astrazeneca-bijwerking-of-sterven-aan-corona-voor-jonge-vrouw-is-risico-haast-gelijk.html
  Dat zijn toch de feiten…
  Pas over enige jaren kunnen we de balans opmaken en met enige wetenschappelijke zekerheid vaststellen of Astra Zeneca werkelijk gevaarlijker is dan de andere vaccins… We moeten uitgaan van wat nu feitelijk bekend is.
  Ik ben gevaccineerd met Pfizer .En ik heb er helemaal niets van gemerkt .Eerlijk gezegd heb ik meer last van een muggenprik dan van het vaccin…
  We staan met de rug tegen de muur en we kunnen niet anders !Als iedereen zou zeggen dat hij zich niet wil laten inenten dan zou er werkelijk een een ramp zijn ontstaan van onvoorstelbaar grote omvang… Er zouden steeds meer varianten ontstaan die steeds gevaarlijker zijn. Met miljoenen doden tot gevolg.
  We moeten leren leven met dit soort onzekerheden en het risico durven nemen om dergelijke keuzes te maken Ook als je weerstand voelt en denkt dat je gezond bent. Je kunt het wel overdragen aan de ander..Ook als je er zelf geen last van hebt maar de ander wel overlijdt ben je daarvoor medeverantwoordelijk.
  Wat we nu meemaken hebben we aan onze eigen levenswijze te danken en het feit dat de dierenwereld en de mensenwereld zich met elkaar vermengd hebben en wij de natuur grootscheeps vernietigen. De kans is groot dat we te maken krijgen met ergere virussen. En die ontstaan mogelijk in de Braziliaanse wouden waar de boskap ervoor zorgt dat De dierenwereld en de mensenwereld niet meer van elkaar kunnen worden gescheiden. Er zijn volksstammen die daar leven en nog nooit een mens gezien hebben maar nu aan de rand van het gekapte Woud met verbazing kijken
  naar wat er gebeurt. Deze indianen zullen sterven als ze de de zgn beschaafde wereld zouden binnenstappen .Ze zouden sterven aan allerlei mogelijke ziekten en dat is al gebeurd in de tijd dat de Spanjaarden/ Portugezen (zeker ook de Nederlanders) zo nodig zich het land moesten toe-eigenen.
  De laatste jaren word ik steeds geconfronteerd op nabije momenten van natuurrampen. Ruim 10 jaar geleden in Tsjechië . 2,5 jaar geleden aan de Moon River…En nu België,Duitsland en ook Nederland..

  Maar ik ben geen pessimist en ik geloof ook in de kracht van de menselijke geest en de mogelijkheden die het biedt om op een totaal andere wijze ons leven in te richten.. Er gaan grote een radicale verandering komen…
  Het moet wel want anders is het menselijke ras binnen 100 jaar uitgestorven… Tot grote opluchting van de natuur…
  Tenzij wijzelf weer onderdeel willen worden van de natuur zelf en leven als scheppende dienaren en niet als vernietigende heersers..

  .

 17. Hans van Mourik zegt op

  Heb nooit op geschreven, dat de mensen zijn overleden door de vaccinatie.
  Wat mij wél opgevallen is, dat door de mensen die gevaccineerd zijn met de A.Z veel last van hebben, en in het ziekenhuis belanden, met bloedstolsel, in hun hersens.
  Daarom wordt dit door de RIVM en vele Europese landen niet meer gebruikt.
  Het staat in vele kranten.
  Dat is ook de reden dat ik, ook geen AZ vaccinatie wil.
  Maar iedereen beslist het voor zich zelf.
  Hans van Mourik
  Ben 79 jaar


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website