Op deze pagina staat een selectie uit het Thaise nieuws. Wij vermelden de headlines van de belangrijkste nieuwsbronnen waaronder: Bangkok Post, The Nation, ThaiPBS, MCOT, etc., maar ook van een aantal regionale kranten zoals Phuket Gazette en Pattaya One. Achter de nieuwsberichten staat een weblink, wanneer je daar op klikt kan je het volledige artikel lezen bij de Engelstalige bron.


Nieuws uit Thailand, met onder andere:

– Beslag op vermogen ex-DSI chef Tarit Pengdith
– Tarit ontkent ongewoon rijk te zijn en zegt dat Prayut iets tegen hem heeft 
– Leraar onder verdachten autobom Koh Samui
– 41 Thaise vliegmaatschappijen moeten opnieuw gecertificeerd worden
– Waarschuwing voor slecht weer in Noordelijke provincies

THE NATION

The Nation kopt met het bevriezen van het vermogen van de ex-DSI chef Tarit Pengdith. De anti-corruptie commissie (NACC) zegt dat de man ‘buitengewoon rijk’ is, maar zelf ontkent hij de beschuldiging van het verbergen van activa. Volgens The Nation heeft de NACC  zijn vermogen geschat op 60 miljoen baht, daarvan is 40 miljoen baht bevroren. Volgens NACC secretaris-generaal Sansern Polajiak, is er op 30 oktober een commissie benoemt die onderzoek moet doen naar het vermogen van het echtpaar. Volgens Sansern heeft de actie van de NACC tegen Tarit niets te maken met beschuldigingen van corruptie, maar wordt alleen uitgevoerd omwille van zijn vermeende ongewone rijkdom. De NACC heeft lopende het onderzoek beslag gelegd op verschillende bankrekeningen, eigendomsbewijzen van grond in Nakhon Ratchasima, Chai Nat en Pathum Thani, twee appartementen, huizen en voertuigen, zoals een Mercedes Benz en een Toyota Alphard: http://goo.gl/PdWsbD

BANGKOK POST

Bangkok Post opent net als The Nation met de zaak rondom het voormalige DSI-hoofd Tarit Pengdith en zijn echtgenote. De National Anti-Corruption Commission (NACC) heeft een voorlopig beslag laten leggen op 40 miljoen baht van de man. De NACC vindt het verdacht dat Tarit nogal vermogend is en verdenkt hem er van te hebben gesjoemeld met geld. Pikant detail is dat Tarit nauwe banden heeft met Somchai Wongsawat, voormalig premier en zwager van de verguisde Thaksin. Kennelijk moet de junta niets van hem hebben want die stelde de DSI-chef na de coup op non-actief. Zelf is hij zich van geen kwaad bewust en hij zegt dat hij al zijn bezittingen kan verklaren. Hij noemt zichzelf met een vermogen van 60 miljoen baht niet ongewoon rijk. Hij denkt dat de werkelijke reden voor het bevriezen van zijn vermogen is, dat Prayut iets tegen hem heeft: http://goo.gl/PdWsbD

OVERIG NIEUWS

– Er zijn twee nieuwe verdachten aangehouden inzake de recente bomaanslag op Koh Samui. Onder hen is een leraar van 33-jaar die werkt in Pattani. Hij wordt verdacht van het stelen van een pick-up truck die op 31 maart is gebruikt voor de aanslag: http://goo.gl/eYUgZK

– Het ministerie van verkeer overweegt aan minister-president Prayut te vragen om artikel 44 in te zetten om de problemen van de luchtvaartveiligheid in Thailand op te lossen. Zo moeten er 41 luchtvaartmaatschappijen voor eind juni opnieuw gecertificeerd worden: http://goo.gl/5F3kI0

– Het noordelijk deel van Thailand krijgt te maken met slecht weer. Er is een weerwaarschuwing afgegeven voor het noorden, midden en oostelijk deel van Thailand. Onweersbuien, windstoten en hagelbuien kunnen in de periode 21 t/m 23 april voorkomen. Dit komt door een vrij sterk hogedrukgebied dat via het zuiden van China naar het Noordoosten van Thailand trekt. Bewoners in het gebied dienen rekening te houden met extreme weersomstandigheden: http://goo.gl/308H4y

– Meer actueel nieuws lees je op de Twitterfeed van Thailandblog.nl: twitter.com/thailand_blog


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Nieuws uit Thailand – maandag 20 april 2015”

 1. monte zegt op

  Tja ik vraag me af hoe de generaals die in de regering zitten hun vermogen bij elkaar hebben gesprokeld…De minste heeft 125 miljoen en de rijkste 1125.dat ruikt nog meer naar corruptie. Men wilt de rode parij uitroeien.deze juntaleider gebruikt zijn macht om al zijn tegenstanders weg te werken

  • janbeute zegt op

   Ik denk dat die grote rijkdom van die generaals ontstaan is door het draaien van vele en vele overuren .
   Dit kan alleen bij het Thaise leger .

   Jan Beute .

  • NicoB zegt op

   Ik citeer, de minste heeft 125 miljoen.
   Nu meen ik ergens eens gelezen te hebben dat de heer Prayut 24 miljoen aan vermogen heeft.
   Monte, het lijkt dat jij over een lijstje beschikt dat het vermogen van de regeerders aangeeft, kun je zeggen waar dat lijstje te vinden is?
   Alvast dank,
   NicoB

   • Eugenio zegt op

    Prayuth heeft slechts 102 miljoen baht. Zijn vrouw heeft 26 miljoen en hij heeft ook nog eens 566 miljoen bij zijn familie geparkeerd!!

    http://m.todayonline.com/world/asia/thai-pm-revealed-own-millions-personal-assets
    http://www.thephuketnews.com/pm-prayuth-can-justify-personal-wealth-49445.php

 2. teun zegt op

  Als Prayut artikel 44 inzet om te voorkomen, dat 41 thaise luchtvaartmijen opnieuw gecertificeerd moeten worden dan is dat m.i. het begin van het einde qua veiligheid in de thaise luchtvaart. Dus het is te hopen dat Prayut een dergelijk verzoek niet zal honoreren.
  Had het ministerie van verkeer maar beter haar werk gedaan. Sjoemelen met veiligheid is spelen met vuur.

  • ruud zegt op

   Waar leest u dat artikel 44 ingezet zou moeten worden om te VOORKOMEN dat Thaise luchtvaart maatschappijen opnieuw gecertificeerd moeten worden?
   Daar gaat Prayut zelfs met artikel 44 in de hand niet over, want zonder crtificatie mogen die vliegtuigen niet meer buiten Thailand landen in veel landen.
   En daar gaan de betreffende (buitenlandse) regeringen over en niet Prayut.

   Wat artikel 44 bij zou moeten dragen aan die certificering ontgaat me trouwens.
   Zou het ministerie van verkeer denken dat artikel 44 een toverstafje is en dat met 1 keer zwaaien alle problemen zijn opgelost?

   • teun zegt op

    Voorkomen betekent m.i. in thaise termen “regelen dat het sim salabim” geregeld is die certificatie. Dus inderdaad 1 of hooguit 2 x zwaaien met toverstafje van Prayut.

    Maar – als dat zou gebeuren – daar trapt het buitenland niet in.

 3. Franky R. zegt op

  “Tarit ontkent ongewoon rijk te zijn”,

  Dat is de beste man vast ‘gewoon rijk’?

  • ruud zegt op

   Als de man inderdaad niet meer dan 60 miljoen Baht heeft, is de man gezien zijn voormalige positie eigenlijk gewoon arm.
   Bij corruptie op dat niveau, gaat het om grotere bedragen.
   Als het verder een vriend was van Thaksin, zal hij niet tot de arme Thai uit een boerendorp hebben behoord, toen hij aan die baan begon.
   Je moet elkaar natuurlijk wel ergens leren kennen.

 4. nico zegt op

  Het vermogen van ex-DSI chef Tarit Pengdith wordt geschat op 40 á 60 miljoen, dat is slechts 2 miljoen Euro?Die man heeft (had?) veel meer, als je alleen al dat filmpje zag van het openbreken van het hangslot van de opslagplaats in de Chiang Watthana Road, daar lag al veel meer aan waarde dan 2 miljoen Euro en dan al dat dure palissander hout, wat overal gevonden is en die vele huizen in aanbouw, die als schuilplaats diende om het hout op te slaan. Of zullen andere “mensen” het één en ander hebben toegeëigend?

  • karel zegt op

   Er waren ook nog 147 eigendom bewijzen gevonden, dus zal het eerder 40 á 60 miljard moeten zijn.

 5. janbeute zegt op

  De corruptie tiert nog steeds in alle hevigheid in Thailand .
  Ik merk nog steeds geen verschil , alleen al wat ik zo al hoor in mijn eigen woon omgeving .
  Het is nog erger als termieten in je nieuwe keuken .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website