In Thailand is 13 maart de Nationale Dag van de Olifanten. Deze dag voor de Thaise jumbo’s is in 1998 ingevoerd. De overheid wil daarmee het belang van de Thaise olifant (Chang Thai) in de Thaise geschiedenis en cultuur benadrukken. 

Het is een dag waarop speciale evenementen plaatsvinden in verschillende dierentuinen en olifantenparken in heel Thailand. Sommige olifantenparken houden boeddhistische rituelen waarbij de dieren grondig worden geschrobd en gedoucht voordat monniken worden uitgenodigd om ceremonies uit te voeren.

Vandaag kregen de olifanten op verschillende plaatsen in het land een feestmaal voorgezet van fruit en groenten. In het Elephant Study Centre in Ban Ta Klan (Surin) werd een traditionele ceremonie gehouden bij het Prakan heiligdom. Ook werd een merit-making ceremonie gehouden voor overleden olifanten en mahouts.

In Pattaya verrichten monniken in de Nong Nooch Tropical Botanical Garden religieuze rites. Ze sproeiden heilig water over 87 olifanten.

Bron: Bangkok Post – Foto: Olifanten dag in Nong Nooch

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “13 maart Nationale Dag van de Olifanten”

 1. marino zegt op

  deze nacht kregen we bezoek van 4 olifanten op onze fruitplantage.De bananenbomen werden vertrappelt en gegeten door hen.Maar dat vinden we niet erg.het was wel even schrikken toen onze honden in paniek raakten en lang bleven blaffen. Nooit gedacht dat er in Rayong olifanten in het wild leven.

  weer een ervaring rijker.

 2. Ger-Korat zegt op

  In Khao Chamao – Khao Wong National Park in Rayong vind je diverse dieren in het wild. Niet een groot reservaat maar er leven ook olifanten.

 3. l.lagemaat zegt op

  Hang een aantal bijenkorven op een hoogte van 2 meter op.Verbindt ze met stevige draden.
  Zo gauw een bijenkorf of draad geraakt wordt,komen de bijen naar buiten.
  De olifanten maken dat ze wegkomen!
  Succes

 4. frank h. vlasman zegt op

  Ik heb er toch moeite mee dat MONNIKEN olifanten, die in gevangenisschaap leven, zegenen. Frank

 5. Rob zegt op

  Mooie foto ook van die man die met zo’n diervriendelijke haak op die olifant zit. 🙁

  • HansG zegt op

   Sommige mensen hebben sporen aan hun laarzen. Een klein signaal is voldoende, later kun je door de druk van je zit …etc de benodigde activiteit vragen. Dan heb je geen sporen meer nodig. Dat heet trainen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website