Thai AirAsia heeft afgelopen vrijdag vier nieuwe routes vanaf luchthaven U-tapao (bij Pattaya) aan het netwerk toegevoegd, een record in de geschiedenis van de Thaise luchtvaart.

Het gaat hierbij om routes naar Chiang Mai, Udon Thani, Singapore en Macau. AirAsia heeft vertrouwen in de mogelijkheden die de  luchthaven in Rayong biedt. De budget airline vliegt  vanaf U-tapao nu op acht routes. In december wordt Hat Yai aan de dienstregeling toegevoegd. In totaal verzorgt Air Asia 46 vluchten per week, ook een record is in het 39-jarig bestaan van U-tapao.

De ambities van Thai AirAsia gaan nog veel verder, ook Ubon Ratchathani, Khon Kaen en Chiang Rai staan staan op de nominatie om aan het routenetwerk vanaf U-tapao te worden toegevoegd. Verder zijn er plannen om ook India aan te doen, omdat veel Indiërs op vakantie naar Pattaya gaan.

De vier nieuwe routes kennen nu al een bezettingsgraad van 80 procent en dat is een prima start.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/2aVvk6

1 reactie op “AirAsia voegt vier nieuwe routes toe vanaf luchthaven U-tapao”

 1. HansNL zegt op

  Zo werkt het dus in Thailand
  Kan air opent de lijnen Chiang Mai-Utapao en Khon Kaen-Utapao.
  Moet stoppen met deze lijnen omdat de vergunning “niet klopte”.
  Het uitgeven van de nieuwe vergunning blijft maar uit.
  En plotsklaps is daar de concurrent die instapt in de blokkering van Kan.
  Fraai staaltje van………..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website