Ruim 105 leerlingen zijn onwel geworden, nadat ze gisteren butyl acrylate hadden ingeademd. De giftige en licht ontvlambare stof was gelekt uit een containerschip dat lag afgemeerd in de diepzeehaven van Laem Chabang in de provincie Chon Buri.

In het ziekenhuis zijn de leerlingen van vier scholen in de buurt behandeld voor ademhalingsmoeilijkheden, duizeligheid, misselijkheid en irritaties aan ogen en huid. De meesten hadden niet veel ingeademd en mochten het ziekenhuis snel verlaten, veertien kinderen moesten ter observatie blijven.

Butyl acrylate is een heldere, kleurloze vloeistof met een fruitige geur. Het wordt verwerkt in verf, coatings, lijm en tal van andere industriële producten. Wanneer het in grote hoeveelheden wordt ingeademd, kan het schade berokkenen aan longen en geslachtsorganen.

Het gif was afkomstig van een containerschip dat onder Chinese vlag vaart. De lekkage ontstond toen tanks werden gelost. Een van de tanks viel uit de kraangrijper en raakte beschadigd. Omdat de breuk niet gemakkelijk gedicht kon worden, is het schip versleept naar het eiland Nok, drie kilometer vanuit de kust.

De bemanning heeft de opdracht gekregen de tank goed in de gaten te houden en weg te houden van vonken en vuur, want dan ontploft het zaakje. Ze moet er ook voor zorgen dat het gif niet in zee stroomt.

(Bron: Bangkok Post, 18 juli 2014)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website