De harde aanpak van de Thaise overheid tegen de aanbieders van zero-dollar pakketreizen voor Chinezen heeft zijn weerslag op het toerisme. Sinchai Wattanasartsathorn, voorzitter van de Pattaya Tourism Association, liet gisteren weten dat er dit jaar naar verwachting 10 miljoen minder Chinezen naar Thailand komen.

Hij wees erop dat door de Chinezen 70 tot 80 procent van het aantal vliegticket boekingen is geannuleerd. Hetzelfde geldt voor het aantal hotelreserveringen in Bangkok en Pattaya.

Vooral de twee- en drie sterren hotels in Pattaya, die populair zijn bij Chinezen, zijn de dupe. Positief is wel dat het aantal Europese toeristen is toegenomen, maar deze aantallen zijn te klein om de busladingen Chinezen te compenseren.

De Zero-dollar pakketreizen werden aangeboden door malafide Chinese touroperators die daarvoor samenwerkte met Thaise partners. Ze verkochten pakketreizen (vliegreis, hotel en transfer) onder de kostprijs. Maar bij aankomst in Thailand worden de Chinese toeristen, buiten hun weten om, langs ettelijke souvenir- en sieraden winkels gereden. De touroperators ontvingen zo provisie en konden alsnog verdienen aan de pakketreis. De Thaise overheid greep in omdat de touroperators ook belastingen ontdoken.

Bron: Thai PBS

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “’10 miljoen Chinese toeristen minder naar Thailand dit jaar’”

 1. ruud zegt op

  Op zich heb je natuurlijk niet veel aan zero-dollar chinezen.
  Waarbij ik er dan vanuit ga, gezien de naam, dat ze nauwelijks geld besteden in Thailand.
  Je wilt van een toerist niet alleen de lasten hebben, maar ook de lusten in de vorm van geld dat in Thailand wordt uitgegeven.
  Maar die lusten bleven in China, omdat de betalingen daar werden gedaan en niet in Thailand.

 2. chris zegt op

  Deze meneer in Pattaya kan blijkbaar niet rekenen enz eker niet zo goed als menig Chinees.
  In 2015 kwamen er ongeveer 29 miljoen toeristen Thailand binnen en daarvan was 8 miljoen Chinees.
  In 2016 verwacht men (al maandenlang) uit te komen op 32 miljoen toeristen. Dat is een forse stijging met 3 miljoen oftewel 10%. Als er echt 10 miljoen Chinezen wegblijven zou de prognose zeker 40 miljoen toeristen moeten zijn, of beter: zijn geweest. Laat dat nou niet het geval zijn.

 3. Eric zegt op

  Inderdaad geen verlies voor Thailand want er werd toch niets aan verdiend, ik heb hier gezien hoe er met hen geleurd werd door hun eigen volk, gewoon schandalig,opkuizen en de tijd geven dat serieuse bedrijven trips aan de chinezen aanbieden. Velen hebben jaren gespaard voor die vakantie en zijn door eigen volk opgelicht.Hier in Phuket hadden 2 chinezen valse id kaarten,valse namen,17 verschillende bedrijven waar ze de chinezen heen brachten, hen boekjes met aankoopbons in china verkochten, 83 bussen en 25 speedboats hadden,gelukkig opgerold,hieraan heeft de thai niets verdiend alles was in hun handen.

 4. Herbert zegt op

  Neem de rekenkunde van de Thai niet met een korreltje zout maar met een heel pak gisteren hetzelfde voorbeeld met de nieuwe catamaran verbinding en wat Chinezen betreft de touroperators proberen zie hier alleen maar dingen te laten kopen wat hun geld opbrengt en de rest hoeven de Chinezen niet want heel veel artikelen staat toch onder MADE IN CHINA dus waarom rotzooi kopen uit je eigen land

 5. Herbert zegt op

  Als we eën gemiddelde nemen van 300 Chinezen per vliegtuig zijn dat 33.000 vluchten minder dit jaar ofwel 91per dag per 10 miljoen

 6. Jasper zegt op

  Als het waar is dat er niets verdiend werd, vraag ik mij af waarom de speedboot operators en eigenaren van 2,3 sterren hotels in Pattaya zo klagen…

 7. Martin zegt op

  Ja, deze getallen kloppen natuurlijk helemaal niet. Het is “Polish arithmetic”, nu beter “Thai arithmetic” genoemd. Overigens, wat Herbert zegt over Chinese rotzooi, dat was misschien 10 jaar geleden zo en incidenteel natuurlijk ook nog wel, maar er komt ook zeer hoog kwalitatieve apparatuur uit China. Bijv. zo’n beetje alle computers, alle TV’s van Samsung en Philips, apparatuur voor de offshore, zelfs hele olie raffinaderijen, en noem maar op. En het werkt allemaal.

 8. Fransamsterdam zegt op

  Hier is weer eens zonder nadenken vertaald. In de Engelstalige media lezen we: “Thailand’s earlier projection of ten million Chinese tourist arrivals this year is likely to fall short of target”, oftewel: Het eerdere doel van 10 miljoen gaat waarschijnlijk niet gehaald worden.
  Ook de kop “Thailand is likely to miss 10 million Chinese tourist arrival projection this year” kwam ik tegen en dat moet uiteraard geïnterpreteerd worden in de zin dat men ‘het verwachte aantal van 10 miljoen Chinese toeristen misloopt, niet haalt’, niet dat men 10 miljoen toeristen mist.

 9. rob zegt op

  Heerlijk rustig in de afgelopen maand September ,
  Van mij mag het zo blijven Russen minder Chinezen minder
  Bars om 24.00 uur dicht .
  Veel vriendelijker Thaien .
  We gaan de goede kant op zo . !!!!

  • kjay zegt op

   Wat een egoististische opmerking @ Rob en de 2 Duimpjes!!! Lekker rustig? Moet vooral zo blijven? Gaat de goede kant op? Enig idee hoeveel Thaise mensen nu misschien geen inkomen hebben om fatsoenlijk te kunnen leven doordat de inkomsten van de toeristen wegvallen? Maar ja, wat kan het schelen. Ik heb vakantie en rust en die Thai………???

 10. Gusie Isaan zegt op

  Wel laten we eerlijk zijn, zoals er al eerder opgemerkt, werd er niet veel verdiend (door Thai wel te verstaan) aan de Chinezen en met de Russen was het ook al niet veel beter.
 Ik denk dat het sowieso beter is als er geen dominante groep toeristen is. Dit zelfde geldt voor Amsterdam daar is nog altijd de groep ‘wiet rokende, dronken lallende, bierfiets rijdende, onnozele huurfiets berijder, met z’n 10en een Airbnb huren enz.’ de grootste groep toeristen die ik als binnenstadbewoner liever kwijt dan rijk ben. Om misverstanden te voorkomen ik ben geen import Amsterdammer (deze klagen namelijk het meest) maar woon hier al mijn hele leven.


 11. Rob zegt op

  Leg mij maar eens waarom de thai nu zo zielig zijn ???
  Want de hotels worden verhuurt de mensen kunnen blijven werken ,oja dat zijn birmezen of uit cambodja .
  Die worden niet mee geteld want die horen er niet bij .
  Waarom wordt er nu zo negatief gedaan over die groep mensen .
  Ik denk dat ik niet slim ben want de gewone man die gewoon werk heeft telt niet .
  Want denk eens na wie lijdt er verlies dat is een groepje mensen die normaal de bath binnen strijkt.
  Welke groep er ook binnen komt rus of chinees maakt niet uit er moet nog steeds gegeten en gedronken worden.
  En ja de gewone man/vrouw die zijn pannenkoek of kip verkoopt op straat maakt het niet uit aan wie hij verkoopt.
  En ja er wordt misschien weinig belasting betaald maar laat mij maar een thai zien die dat wel graag doet kom op zeg.
  Makkelijk een mening hebben want ja je moet wachten als er een bus lading komt (oja stom he maar die bus moet ook onderhouden worden de garage staat natuurlijk in china)
  Alles heeft twee kanten ,ik ben er soms ook niet blij met chinezen ik doe er soms zaken en ze zijn zelfs net zo achterbaks al die thai .
  De Aziatische cultuur is niet zoals ik zou willen het is altijd de schuld van een ander maar als ze fout zijn zullen ze dat niet makkelijk toegeven zeker niet als het hun geld kost.
  Als de thai streken uithaald wordt het goed gepraat en als een chinees slimmer is dat zijn het kl☆☆tzakken .
  Welke groep er komt het brengt altijd geld op liever 1000.000 keer 10 bath dan 1000.000 geen bath.
  De elite zijn er niet blij mee maar die hebben zakken al lang gevuld geen medelijden mee .
  Maar die boer op land die haast geen geld krijgt voor zijn rijst is blij met die groep chinezen of brengen ze rijst mee van thuis, zoals de nederlanders doen als ze met de sleurhut op vakantie gaan .
  Wat is het verschil,nu zijn er ook chinezen met een kleinere portemonnee die ook hard werken en op vakantie kunnen gaan.
  En ja uitkaaiers heb je overal
  Gr Rob

 12. Rene zegt op

  Phuket vind ik bijvoorbeeld een perfecte bestemming, met de vele verschillende toeristische uitstapjes die je kunt maken.
  Maar de laatste keer dat ik er was waren er zoveel Chinezen, dat alle dagtochten veel te druk waren.
  Waar er 8 jaar geleden nog een stuk of tien bootjes aanmeerde bij Phi Phi Island waren het de laatste keer (2 jaar geleden) zo’n 60 tot 80 bootjes.
  Leuk, zo’n dagtocht naar een idyllisch strand. (met 1200 andere toeristen)
  Kans om een redelijke foto te maken heb je niet met zoveel Chinezen, want die zullen nooit even opzij gaan staan, zodat iemand anders ook een fotootje kan maken.
  De meeste kunnen niet zwemmen, maar proberen toch te snorkelen, zodat het koraal het onderspit moet delven.
  Ook waren er de laatste keer gigantische verkeersopstoppingen. Phuket was gewoon te vol (voor mij)

  Bij het huren van een bromfiets knijpen de Chinezen de prijs uit tot de laatste Baht, dus huren tegen de kostprijs. Huren voor een halve dag en toch gewoon de hele dag wegblijven.
  Zo erg dat zo’n verhuurder zijn verhaal tegen mij begint te doen over Chinezen.
  Chinezen denken alleen aan zichzelf. Tenminste degene die op vakantie kunnen. Waarschijnlijk hebben die zich in China ook zo op moeten werken om aan een goedbetaalde baan te komen. Laten we het erop houden dat het de welgestelde Chinezen zijn die tot het absurde toe afdingen.

  Als er een tijd komt dat er minder Chinezen gaan dan ga ik weer naar Phuket.

  De laatste jaren heb ik al vaak de huurauto genomen om om op plaatsen te komen die nog niet met massa’s toeristen worden overspoeld.
  Als er dan Thaise toeristen met mij op de foto willen, dan krijg ik meer het gevoel op vakantie te zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website