Er zijn veel lijstjes over steden waar het prettig toeven zou zijn. De Sustainable Cities Index (SCI) is ook zo’n lijst en een initiatief van het ingenieursbureau Arcadis in Amsterdam. Volgens deze index is Zürich de beste stad op deze aarde om te wonen. Er is daarbij gekeken naar factoren zoals leefbaarheid, milieu, energie en economie.

Amsterdam valt met zijn elfde plek net buiten de top tien. Rotterdam prijkt op de negentiende plaats. Antwerpen doet het op plaats 29 ook goed. Bangkok is volgens deze ranglijst geen prettige stad om in te wonen en staat op plek 67. Het valt op dat Europese steden het beter doen dan plaatsen in andere werelddelen. Bij de eerste 25 staan slechts zes steden in andere continenten.

Je kan de totale lijst hier bekijken: www.arcadis.com/sustainable-cities-index-2016/comparing-cities/

5 reacties op “‘Zürich beste stad om te wonen, Bangkok scoort slecht’”

 1. hugo zegt op

  Bangkok is nu niet speciaal toerist vriendelijk.
  Was er nog tot gisteren, en verblijf in Bangkok viel toch deels tegen.
  De hotelkamers zijn de laatste 2 jaren ook serieus de hoogte ingegaan.
  Pakt eens een biertje van Thaise oorsprong rond de sukhumvit en ge draait op voor rond de 130 Tb + nog bediening. Niet echt goedkoop te noemen gezien 50% duurder dan in België voor een toch minder lekker biertje. Ga buiten Bangkok en ge betaald voor dat zelfde biertje nog de helft.
  Het eten is ook duidelijk duur geworden en zit men vlug rond de 600 tot 700 Tb voor een etentje in een gewoon restaurant.
  In de luchthaven daar valt ge om van de prijzen voor een biertje (160 Tb) en een klein gerechtje (400 Tb)
  Ze maken het zichzelf moeilijk en moelijker.

 2. Eric zegt op

  Toch loop ik liever in Bangkok rond dan in Zurich. Ze hebben waarschijnlijk niet geselecteerd op gezelligheid.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Als toerist is Bangkok voor een paar dagen nog wel te pruimen, om er te wonen lijkt me een nachtmerrie.
  Toen ik klein was konden steden mij niet groot genoeg zijn, inmiddels heb ik ervaren en begrepen dat er grenzen zijn aan deze groei, wil het leefbaar blijven.
  Het resultaat van het onderzoek verbaast me dan ook niet en is in lijn met de uitkomsten van een ander onderzoek, waaruit blijkt dat slechts één derde van de inwoners van Bangkok tevreden is.
  .
  http://der-farang.com/de/pages/zwei-drittel-der-bangkoker-mit-leben-nicht-zufrieden
  .
  In het World Happiness report 2016 wordt de blijheid van 157 landen vergeleken. Daarin staatt Thailand op plek 33. Dat is helemaal zo gek nog niet, de buurlanden en andere landen in de (ruime) regio blijven (ver) achter (met uitzondering van Singapore, 22):
  Taiwan 35, Maleisië 47, Japan 53, Zuid-Korea 58, Hong Kong 75, Indonesië 79, Philippijnen 82, China 83, Vietnam 96, Laos 102, Bangladesh 110, India 118, Myanmar 119, Cambodja 140,

 4. Nan zegt op

  Lol doe mij maar Bkk hoor. Heeft ook genoeg rustige delen.

 5. slagerij van Kampen zegt op

  Dit verbaast me niets. Luchtvervuiling, herrie, slecht in de verf zittende eentonige bebouwing, of wanstaltige hoogbouw. Bangkok. Ooit een mooie stad, zoals Yukio Mishima de stad omschreef in “De tempel van de dageraad” Dat was voor de auto invasie die de stad totaal onleefbaar heeft gemaakt. Overigens zie je hetzelfde in andere derde wereld steden zoals Mexico city. Europa, ik wil niet zeggen “het westen” want Amerikaanse steden zijn ook geheel aangepast aan kapitaal en auto, verstaat de kunst van cultuurbehoud en heeft in de meeste steden de auto overlast min of meer weten te beperken. Min of meer, want in Zuid Europa. Italië bv houdt het ook niet over. Goed, maar daar wordt de auto ellende nog gecompenseerd door prachtige architectuur in schitterende binnensteden. In Bangkok is hier totaal geen sprake van. De tempels, Mishima’s wat Arun bv en nog wat godsdienstige bouwsels en paleizen en je hebt het wel gehad in Bangkok. Oh ja, je hebt er reusachtige shoppingmalls. Hier in Amsterdam heb je ze niet zo groot. Mogen ze houden in Bangkok.
  Geef mij maar Amsterdam. (Desnoods Antwerpen, mooie stad)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website