ProRail verdubbelt het spoor ten noorden van Schiphol. In het weekend van 24 en 25 september is daardoor geen treinverkeer mogelijk tussen de luchthaven en Amsterdam Sloterdijk/Duivendrecht-Diemen Zuid/Amsterdam Bijlmer Arena.

De werkzaamheden starten dit weekend in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september. Maandagochtend 26 september om 05.00 uur wordt het treinverkeer weer hervat. Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. Extra reistijd bedraagt tussen 15 en 30 minuten. Tussen Schiphol en Leiden/Den Haag/Rotterdam rijden er wel treinen. NS adviseert reizigers om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. Op de stations wordt extra servicepersoneel ingezet om reizigers te assisteren. Op station Schiphol en Amsterdam Sloterdijk ondersteunen kruiers op zaterdag en zondag reizigers bij het dragen van hun bagage.

ProRail bouwt nieuwe sporen richting Schiphol. De werkzaamheden zijn bijna klaar: medio december ligt er een nieuw en hoogfrequent spoornetwerk tussen Almere en Schiphol. Er rijden dan vier in plaats van twee Intercity’s per uur op dat traject. Voor de nieuwe A9 bij Badhoevedorp werkt Rijkswaterstaat aan de bouw van een viaduct over de A4 en de Schiphol-spoorlijn. In de nacht van zaterdag 25 september op zondag 26 september worden betonnen liggers geplaatst voor het viaduct. Dat heeft ‘s nacht gevolgen voor het wegverkeer, maar Schiphol blijft bereikbaar via de weg. Informatie over de gevolgen voor het treinverkeer is te vinden op: ns.nl/treinverkeerschiphol.

Informatie over het wegverkeer op: rijkswaterstaat.nl/a9badhoevedorp.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website