Gisteren schreven wij al over dit onderwerp: Nederlandse regering komt met quarantaineplicht bij aankomst uit risicogebied maar nu is meer duidelijk over het wetsvoorstel en met name over de hoogte van de boete. Was eerst de verwachting dat dit 95 euro zou zijn, dat blijkt fors hoger, namelijk 435 euro.

Het kabinet wil half mei de verplichte quarantaine invoeren, omdat het blijkt dat reizigers zich slecht aan de regels houden. Wie zich straks niet aan de verplichting houdt, kan een boete krijgen van 435 euro. De boete heeft geen gevolgen voor je strafblad, zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Alle reizigers uit gebieden met ‘zeer hoog risico’ moeten minimaal vijf dagen in quarantaine. Het is vooralsnog niet duidelijk of Thailand daaronder valt. Waarschijnlijk niet omdat Thailand nu als veilig land wordt gezien. Als zij daarna een negatieve testuitslag hebben, houdt de quarantaine op. Zo niet, dan komen er nog vijf dagen bij, tot een totaal van tien dagen.

Reizigers moeten als zij naar Nederland komen een verklaring bij zich hebben waarin reis- en contactgegevens staan en zij zijn zelf verantwoordelijk voor een geschikte quarantaine-accommodatie.

Het gaat om reizen per auto, trein, bus en vliegtuig. Reizigers worden gecontroleerd op het bezit van een negatieve testuitslag of een ingevulde quarantaineverklaring. De verplichting gaat ook gelden voor toeristen die Nederland binnen komen.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


Rating: 2.80/5. From 5 votes.
Please wait...

8 reacties op “Quarantaineplicht aankomst in Nederland: bij overtreding 435 euro boete”

 1. khun Moo zegt op

  Reisadvies Thailand | Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Laatst gewijzigd op: 01-04-2021 | Nog steeds geldig op: 17-04-2021

  Wilt u Nederland inreizen vanuit Thailand? Dan hoeft u geen negatieve COVID-19-testuitslag én geen negatieve sneltest uitslag te hebben als u reist per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Thailand hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland.

  • Ja, staat ook in de bovenstaanden tekst. Maar het gaat om de situatie na 15 mei.

 2. RoyalblogNL zegt op

  Ik nomineer voor het “understatement” van het jaar deze zin uit het bericht: “Het kabinet wil de verplichte quarantaine invoeren, omdat het blijkt dat reizigers zich slecht aan de regels houden…”

  Nederland was het afgelopen (half) jaar een populaire kortevakantiebestemming bij mede-Europeanen juist omdat de regels niet werden gecontroleerd – en de coffeeshops waren als essentieële winkels ook open, dus wat wilde men nog meer (OK, restaurants, bars – maar je kunt niet alles hebben).

  Los van wat wordt gedacht over nut en noodzaak van de maatregel, is het bizar dat die één jaar ná de uitbraak van de pandemie pas van kracht wordt. Dat heeft toch iets van paarden die achter wagens worden gespannen. Maar goed. Thailand heeft er nog geen last van.

 3. Sjaak S zegt op

  Eens te meer ben ik blij uit Europa en Nederland vertrokken te zijn en ben ook blij dat er niemand meer is die ik in Nederland nog moet bezoeken (in de laatste twee jaar zijn beide ouders vreedzaam op hoge leeftijd gestorven). Je moet maar opgesloten zitten in dat kikkerlandje. Ik kom uit een grensgebied en ik kan de keren niet meer tellen dat wij in Duitsland gingen inkopen. Nu de grenzen dicht zijn is het leven toch wel heel erg beperkt. Dat mag je als iemand uit de westerse provincies niet zo merken, maar mensen die aan de grenzen wonen wel. Het was zo gewoon dat je voor bepaalde levensmiddelen naar Duitsland reed en dat Duitsers daarvoor over de grens kwamen.
  Natuurlijk zijn we hier in Thailand ook beperkt tot Thailand, maar het land is tenminste groot en je kunt hier toch nog naar een strand of bergen of zelfs thuis goed vertoeven (als je tenminste niet in een klein appartementje woont).
  Het is puur geluk dat we in Thailand nog steeds niet zulke grote getallen hebben en dat we nog relatief normaal kunnen leven.
  Ik hoop van ganser harte dat de vaccins daar een einde aan kunnen brengen. Het is toch maar een zeer trieste tijd. Natuurlijk is een oorlog nog erger en word je nog meer beperkt, toch is het geen wensenswaardige toestand.

  • janbeute zegt op

   Zo is het maar net Sjaak, morgen als het weer het toelaat, weer eens weer op de motor rondtoeren en bij een tussen stop even genieten van een versnapering, uiteraard alcohol vrij.
   Want in Thailand zijn de terrassen open.

   Jan Beute.

  • Ger-Korat zegt op

   Overdrijven is ook een kunst. Hier in Nederland niets aan hand behalve dat er bij sommige winkels een afspraak gemaakt moet worden maar de stadscentra zijn soms gezellig druk. Voor de rest kun je het hele land door zonder beperkingen en je zit nergens opgesloten. De Lidl en de Aldi draaien topdagen dus hoef je niet naar Duitsland, de huizenprijzen zijn 20% omhoog, de werkgelegenheid is ondank de corona weer als vanouds en het geld klotst tegen de klippen op omdat men het niet aan de vakanties, gemiddeld 2 buitenlandse vakanties per jaar, kan uitgeven.

   • Sjaak S zegt op

    Dat is natuurlijk de schuld van het vertekende beeld dat je krijgt wanneer je er zelf niet bent. Maar ook dan is het van plaats tot plaats verschillend. Covid of geen Covid, ik voel me hier lekkerder dan in Nederland. Niets tegen het land, het behoort nog steeds tot een van de leukste landen op onze aardbol. Toch ben ik liever hier.

  • chris zegt op

   De oversterfte (het aantal doden per maand dat hoger is dan het ‘normale’ gemiddelde) in Thailand is 8,5% tegen Nederland 10%. Het aantal officiele Covid-doden in Thailand verklaart 0,45% van de oversterfte. De overige 99,5 % zijn onverklaarbaar. Heb er Anutin nog niet over gehoord. Zou toch zijn pakkie an zijn als Minister van Volksgezondheid.
   Er zijn volgens mij gegronde redenen om aan het waarheidsgehalte van de officiele cijfers te twijfelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website