Er komt vanaf 15 mei een quarantaineplicht voor mensen die vanuit een risicogebied naar Nederland reizen. Het is niet duidelijk of dit ook voor Thailand gaat gelden omdat het land nu als veilig wordt gezien.

Het is nu al de bedoeling dat reizigers uit risicolanden tien dagen in quarantaine gaan, maar veel mensen houden zich daar nu niet aan. Daarom wordt er door de regering een verplichting opgelegd. Bij overtreding volgt een boete van 95 euro. De quarantaine kan verkort worden tot vijf dagen als iemand op de vijfde dag een coronatest laat doen die negatief blijkt. Mogelijk gaat de plicht gelden voor reizigers uit gebieden die code oranje of rood hebben, in dat  geval zal het ook voor reizigers uit Thailand gaan gelden.

Niet alleen vliegtuigpassagiers moeten in quarantaine, maar ook reizigers die met andere vervoermiddelen uit een risicogebied komen. Wie naar Nederland komt, moet een verklaring invullen waarop staat waar de quarantaineperiode wordt uitgezeten. Dat mag thuis zijn of op een andere plek. Er komen niet, zoals in andere landen verplichte ‘quarantainehotels’.

Het niet hebben van een quarantaineverklaring of het schenden van de quarantaineplicht is strafbaar. Aan de grenzen en op Schiphol controleert de Koninklijke Marechaussee steekproefsgewijs of reizigers wel zo’n verklaring hebben ingevuld. Ook moeten ze een negatieve PCR-test kunnen laten zien. Belteams van het ministerie van VWS gaan middels steekproeven controleren of mensen zich aan de quarantaineregels houden.

Tot 15 mei geldt er een algeheel negatief reisadvies voor niet noodzakelijke reizen. Begin mei wil het kabinet duidelijkheid geven over het reizen na 15 mei en daarmee dus ook over de zomervakantie.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 1 vote.
Please wait...

2 reacties op “Nederlandse regering komt met quarantaineplicht bij aankomst uit risicogebied”

  1. wim zegt op

    Jaartje te laat. Als die Hugo dat vorig jaar Maart had gedaan dan had ie zichzelf en de zorgmedewerkers flink werk bespaard. Nu komt ie met het zout als het ei al op is. Als ie nog even stevig doorprikt dan zijn de meest kwetsbaren inmiddels ingespoten. Tenzij hij natuurlijk de vaccins niet vertrouwt. Vanwege de Nigeriaanse variant of wellicht de Kirgizische variant die het RIVM vast nog wel ergens gaat vinden.

  2. Piet zegt op

    Ik heb nu al 2 serum injecties gehad dus volgens het boekje vrij van Corona en ik kan het volgens berichten niet verspreiden. Is er sprake van dat ik dan vrijgesteld ben van quarantaine plicht ?
    Uiteraard kan ik de Pfizer injecties bewijzen.
    Wat is uw mening ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website