Het aantal passagiers op Nederlandse luchthavens is met 9 procent gegroeid in het eerste kwartaal van 2017. In totaal reisden 15,5 miljoen passagiers via Schiphol of een van de vier regionale luchthavens.

Het aantal passagiers op vliegveld Eindhoven, na Schiphol de grootste Nederlandse luchthaven, groeide met 20 procent. Bij intercontinentale vluchten via Eindhoven steeg het aantal passagiers zelfs met 50 procent. Dit meldt het CBS in de kwartaalmonitor luchtvaart.

Fors meer intercontinentale passagiers vliegveld Eindhoven

Ruim 1,1 miljoen passagiers reisden via vliegveld Eindhoven in het eerste kwartaal, een stijging van 20 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal passagiers op intercontinentale vluchten groeide het sterkst, met 50 procent. Sinds de start van vluchten van en naar Noord-Afrika in 2011 is het aantal intercontinentale passagiers fors toegenomen van 7 duizend over heel 2011 naar 37 duizend in het eerste kwartaal van 2017. Dit is 3,3 procent van alle reizigers op vliegveld Eindhoven.

Grootste passagiersgroei voor luchthaven Groningen

Groningen Airport Eelde realiseerde de grootste procentuele groei in het aantal passagiers. De luchthaven had ruim 30 procent meer reizigers in het eerste kwartaal van 2017, mede door een toename van het aantal lijndiensten. Over heel 2016 daalde het aantal passagiers dat via Groningen reisde nog met bijna 16 procent. Groningen is een relatief kleine luchthaven, het aandeel passagiers dat via deze luchthaven reist bedraagt met 31 duizend in het eerste kwartaal slechts 0,2 procent van het totaal aantal reizigers op Nederlandse luchthavens.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website