Opmerkelijk genoeg weet de westerse pers te melden dat kroonprins Maha Vajiralongkorn al op 1 december 2016 de nieuwe koning van Thailand zal worden.

Dat is opvallend omdat de prins eerder liet weten een jaar te willen rouwen. Volgens het tijdschrift Beau Monde is de Thaise regering inmiddels bezig met voorbereidingen voor de inauguratie.

Het blad laat weten dat twee legerfunctionarissen weten te melden dat de plannen voor de kroning, die al in mei 2014 zijn gemaakt, uit de kast zijn gehaald. Hierdoor kan de organisatie van de kroning versnelt plaatsvinden. Het zou gaan om een sobere plechtigheid, de formele kroning zal vermoedelijk pas plaatsvinden als de overleden koning na een jaar van rouw wordt gecremeerd.

Met de kroning op 1 december wil de regering duidelijkheid scheppen en voorkomen dat er onrust en angst ontstaat voor een instabiele periode in Thailand. Dat zou de economie van het land kunnen schaden.

Verwacht wordt dat Vajiralongkorn na de kroning de nieuwe, door het leger opgestelde grondwet, spoedig zal goedkeuren.

Bron: www.beaumonde.nl/royalty/kroning-thaise-kroonprins-op-1-december

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website