Niet alleen Thailand heeft ‘Seven Dangerous Days’ tijdens Songkran, buurland Myanmar kampt met dezelfde problemen. Rond de viering van het boeddhistische nieuwjaar (Thingyan) in Myanmar zijn zeker 285 mensen om het leven gekomen en nog eens meer dan duizend mensen gewond geraakt. De meeste doden vielen in het verkeer.

Vrijwel ieder jaar zijn er veel slachtoffers tijdens het feest Thingyan. Boeddhisten vieren dan nieuwjaar door vier dagen lang met water te gooien. De gedachte is om zo de ziel te zuiveren voor een goed begin van het nieuwe jaar.

Vorig jaar vielen in Myanmar 272 doden rond de viering van Thingyan. Tijdens het festival gaan inwoners massaal de straat op, wat zorgt voor gevaarlijke situaties.

Thingyan vond plaats van donderdag tot en met zondag. In totaal werden meer dan 1200 mensen opgepakt, onder meer in verband met drugsgebruik en diefstal.

Bron: NOS.nl

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website