Thailand is het land van contrasten en tegenstellingen. Dat komt ook tot uiting in de medische zorg.

De privéziekenhuizen waar buitenlanders zich laten behandelen doen niet onder voor luxe vijfsterren hotels. Thailand trekt medische toeristen uit de hele wereld dankzij de hoge kwaliteit van de zorg en de relatief lage kosten. Het medisch toerisme is ook een belangrijke inkomstenbron en goed voor de Thaise economie.

In deze documentaire belicht Al Jazeerah de ongelijkheid van de gezondheidszorg in Thailand. De zorg in streekziekenhuizen is duidelijk van een ander niveau dan in de ziekenhuizen gericht op de rijke Thai en het medisch toerisme. Al Jazeerah 101 East spreekt met artsen en verplegers in Bangkok en Sisaket.

3 reacties op “Thailand en de prijs van gezondheidszorg (video)”

 1. andy zegt op

  Een tijdje geleden in 1 van die staats ziekenhuizen geweest. Privacy : 0
  Alle “kamers ” hadden glazen wanden. Iedereen kan zien waar je mee bezig bent. Familie moet een beetje voor het extraatje zorgen. De dames en heren die de gezondheidszorg zo geweldig vinden moeten wat verder kijken. De zorg is prima, als je geld hebt. Persoonlijk ben ik helemaal geen voorstander van zo;n systeem. Iedereen heeft behoefte aan goede zorg: ook als je zonder centen zit,
  grtz,
  Andy

 2. Pim zegt op

  In 1 staats ziekenhuis hier heb ik mijn medicijnen al 10x goedkoper als in 1 commercieel Thais ziekenhuis .
  Deze hebben hier 1 goudmijn omdat de fahlang deze ziekenhuizen weer goedkoop vinden .
  Het is in NL ook zo met de verzorging ,geen geld geen verzorging.

  De directie ,die hebben voor hun pensioen al 1 gouden pispot met diamanten .
  De arme oudjes 1x per week 1 schone pamper als dank voor hun harde werken .

 3. Chang Noi zegt op

  Tsja Thailand lijkt wel een heel modern land, maar alleen voor de happy few, ook Thai. Maar voor 90% van de Thai is dat niet bereikbaar. Hoewel ik moet zeggen dat de medische verzorging “upcountry” in de afgelopen 10jaar wel enorm is verbeterd.

  Mijn schoonvader met zeer vergevorderde staar, kan in Khorat alle medische verzorging krijgen die hij zou willen. Maar …. dat is 90km van het dorp en vervoer moet ie zelf betalen en nu heeft hij de mazzel dat zijn dochter dat nu kan betalen. Maar anders moet een 75jarig, half blinde man op een open truck eerst naar de snel-weg, dan in een bus en dan weer met een song-theauw. En zo een trip heen en weer kost ongeveer 2 dag-lonen werk. Ergo de gezondheids zorg blijft toch onbereikbaar.

  En eenmaal aangekomen in het ziekenhuis moet hij eerst een halve dag wachten om om een afspraak te kunnen maken voor de volgende dag. De volgende dag moet hij weer een halve dag wachten om onderzocht te worden. Daarna wordt een afspraak gemaakt voor over 3 weken. Nu heeft hij dus de mazzel dat zijn dochter een hotel overnachting kan betalen en dat zij ervoor zorgt dat iemand uberhaupt aandacht aan een boertje geeft. Ergo de gezondgeids zorg blijft toch onbereikbaar.

  Ik zou het verhaal nog veel langer kunnen maken maar de conclusie is dat een groot gedeelte van de Thaise bevolking nog steeds geen goede gezondheidszorg heeft. En dan nog zoiets …. onderwijs!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website