Hoe komt het dat veel Thaise vrouwen er jonger uit zien dan ze in werkelijkheid zijn? Een intrigerende vraag of niet soms?

Waar ik me niet meer aan waag in Thailand is het schatten van de leeftijd van een Thaise vrouw. In Nederland gaat mij dat goed af, maar ik Thailand is dat een lastige klus. Het valt mij op dat de gemiddelde Thaise vrouw er jonger uit ziet dan haar biologische leeftijd. Voor een deel zal te maken hebben met het feit dat Thaise vrouwen over het algemeen slank en tenger zijn, dat oogt immers jonger.

Rimpels

Nog een opvallend aspect: de zon is funest voor je huid. Er is werkelijk niets wat zoveel bijdraagt aan huidveroudering dan de zon. Wil je de proef op de som nemen? Leg maar eens een elastiekje in de zon. Na een tijdje is deze uitgedroogd en alle elasticiteit is verdwenen. Een andere belangrijke oorzaak van huidveroudering is roken, maar dat laat ik even buiten beschouwing.

Gezien de omstandigheden in Thailand (veel zon) zou je ook veel rimpels verwachten bij Thaise vrouwen, dat blijkt in de praktijk anders. Zoals bij veel meer Aziatische vrouwen lijken rimpels langer weg te blijven dan bij westerse vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie.

Voeding

Zo is er een onderzoek waaruit blijkt dat de hoeveelheid glucose in het bloed bepalend kan zijn voor een snellere veroudering. Uit een onderzoek van Leiden University Medical Center blijkt dat mensen een ouder gezicht hebben naarmate hun glucosespiegel hoger is (lees hier het artikel: Hoge glucosespiegel, oud hoofd)

Nu is obesitas en het daarmee samenhangende diabetisch een groot probleem in de westerse wereld. Diabetisch (suikerziekte) begint zelfs al epidemische vormen aan te nemen. In Thailand is dat misschien nog wat minder, maar met de oprukkende fastfoodketens en welvaart is dat een kwestie van tijd, vrees ik.

Huidveroudering

Zelf ben ik er ook van overtuigd dat er een relatie is tussen voeding en het verouderen van de huid. De inleidende vraag blijft echter staan. Het jeugdige uiterlijk van Thaise vrouwen zal ongetwijfeld genetisch bepaald zijn en ook verband houden met een redelijk gezonde levensstijl zoals niet roken, niet te veel suiker en niet teveel in de zon. Een andere verklaring kan ik zo niet bedenken. Vandaar dat ik de lezers ook maar de vraag voorleg. Waarom zien Thaise vrouwen er meestal jonger uit dan ze in werkelijkheid zijn? Ik ben benieuwd naar je reactie.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Thaise vrouwen en een jeugdig uiterlijk, wat is het geheim?”

 1. brabantman zegt op

  Obesitas geen probleem in Thailand? Denk dat de auteur van dit stuk al een tijd niet meer in Thailand geweest is. Mij valt juist erg op hoeveel dikke Thais, mannen zowel als vrouwen, er momenteel rondlopen. Of beter gezegd, op hun scooter langs komen rijden. Niet elke Thai kan zich Mc Donald’s permiteren, denk dat het probleem meer zit in het feit dat tegenwoordig al het voedsel fried of deep fried is. In tegenstelling tot pakweg 10 jaar geleden, toen de meesten nog gekookte rijst aten. Er lopen nog wel wat slanke dennetjes rond bij de dames, maar die zijn meestal nog erg jong. En met de hele dag eten zoals gebruikelijk bij de Thais, ja dan vliegen er op een gegeven moment toch de pondjes eraan.

 2. Mark zegt op

  Suiker. Er wordt ongezond veel suiker toegevoegd aan voedsel. Nog meer dan in Europa.
  Het is in de Thaise supermarkt iedere keer zoeken om voedingsproducten te vinden zonder (al te veel) toegevoegde suiker.

 3. Sjaak S zegt op

  Misschien zien de Thaise vrouwen niet jong uit voor hun leeftijd, maar de westerse vrouwen zien er oud uit voor hun leeftijd!
  Kijk maar eens naar andere landen: Zuidamerika, Afrika, kortom naar de meeste delen van de wereld, behalve USA. Daar zien ook de jonge vrouwen ouder uit dan in Nederland.
  Nederland is (gelukkig) niet de maatstaf der dingen… je zou je eerder moeten afvragen waarom de mensen er bij ons zo snel oud uitzien….

  • Sjaak S zegt op

   Oeps, dat kan verkeerd begrepen worden: ik bedoel natuurlijk dat in de andere landen de vrouwen ook jonger uitzien dan een Nederlandse vrouw van dezelfde leeftijd, behalve in de VS, waar ze juist ouder uitzien.

  • Marius zegt op

   Klopt. Was mij nooit opgevallen maar ik sprak jaren geleden een Australiër en die vroeg zich ook af waarom Europese mannen en vrouwen er zoveel ouder uitzien dan Australische. Scheelde circa 10 jaar. Een Europeaan van 60 ziet er uit als een Australiër van 70. Ik heb het niet gecontroleerd. Blijft vreemd dat als je in een klimaat woont waar de zon meer schijnt, je toch minder snel oud lijkt. Misschien wel omdat wij elk zonnestraaltje gebruiken om bij te kleuren en in warme landen juist de zon zoveel mogelijk vermeden wordt. In Australië vanwege het gat in de ozonlaag en in Azië, omdat men zo licht mogelijk wil zijn in plaats van zo donker mogelijk.

 4. rob zegt op

  Wat veroudering van de huid betreft, valt me op dat Thais vaak gewoon zon-schuw zijn, en als ze in de zon lopen, alles wat daarvoor kan dienen tussen hun gezicht en de zon houden.En waar heb je in Thailand (behalve Patthaya) terresjes waar je in de zon zit? De Thai houdt zich liever in de schaduw op.Ze zijn immers al bruin.Maar er is veel meer: ook hun postuur blijft lang geconserveerd, zelf de stemmen blijven lang kinderstemmen. Een mysterie dat me steeds meer boeit,Hoe zit het met hun denken ? ik zou wel een studie antropologie met stage inThailand willen doen.

  • ann zegt op

   dat heeft vaak ook nog een andere reden,hoe donkerder de huid,hoe minder vermogend men is.(doen minder goed betaalde buitenbanen)

 5. chris zegt op

  Dat is helemaal niet zo vreemd hoor. De meeste buitenlandse mannen kijken in Thailand alleen maar naar jonge vrouwen, niet naar oudere. Als je dat in Nederland doet, krijg je een klap voor je kop. (wink)

 6. Ger-Korat zegt op

  De relatie tussen voeding en de huid geloof ik niet in dat dit het relatief jongere uiterlijk van de Thai bepaald, temeer de voedingsgewoonten in Thailand niet zo geweldig zijn. Er zijn volgens mij wat eigenschappen welke men erfelijk doorgeeft en dit is er gewoon 1 van. Hetzelfde geldt voor vele eigenschappen zoals de lengte, haarkleur, ogen, farang neus en Thaise borsten. Je kunt het ook omdraaien en als ik zie hoeveel 50-tigers en tot op hoge leeftijd er in Nederland er fris en gezond uitzien en sportief en ondernemend zijn ingesteld terwijl de Thai gemiddeld houdt van bankzitten, thuisblijven en passief zijn, vind ik dat bijvoorbeeld een Nederlander wel wat prettiger is om er mee op oudere leeftijd mee te vertoeven. Uiterlijk ben je ook wel na een paar dagen aan gewend en dan komen er ook andere zaken bij kijken.

 7. Devries zegt op

  De veroudering zit meestal in de genen
  van de persoon in kwestie.

 8. Eric H zegt op

  Het heeft weinig met voeding te maken volgens mij.
  Slank zijn: vele sporten regelmatig, joggen enzovoort en ligt niet zozeer aan de voeding.
  Er wordt juist relatief veel suiker gebruikt en er lopen veel dikke oudere en jonge vrouwen rond.
  En net als overal, je hebt aanleg voor dik zijn en slank blijven.
  Vooral Thaise vrouwen willen een zo licht mogelijk huid (schoonheidsideaal) en lopen daarom niet of zo weinig mogelijk in de zon.
  Ook gebruiken ze veel huidcreme’s en zalfjes en gaan ze (die het kunnen betalen) naar de schoonheidsspecialiste om een jong uiterlijk te houden/verkrijgen.
  Kortom het gaat niet vanzelf dat ze er zo veel zijn die er jonger uitzien dan hun leeftijd.

 9. LOUISE zegt op

  @,

  Als eerste is de huid van de thai, zoals veel donker gekleurde volkeren, veel dikker dan van de westerling.
  We zaten een keer in een hotelbar in Afrika en het gesprek kwam op het verschil van huid tussen westerlingen en in dit geval afrikanen.
  De man zei dat hij zonder veel problemen in een sugar cain field kon lopen, maar dat wij gewoon dun geschild werden.

  De huid van de bewoners van de westerse landen is veel dunner dan de donker gekleurde huid van bewoners van de desbetreffende landen.
  Die hebben veel meer bescherming van de huid, alsmede de goddelijke dikke haarbossen, waar ik erg jaloers op ben.

  Eigenlijk komt het allemaal neer op dat men meer bescherming heeft tegen de zon als dat de westerling heeft.

  LOUISE

 10. Al zegt op

  Ik deel je mening grotendeels vwb het jonger uitzien.
  Vergeet alleen ook niet de vele klinieken met fillers en botox. Kom die beduidend meer tegen dan hier in west Europa. Niet alleen in Thailand maar zie bv ook Zuid Korea. Bijna net zo normaal als naar de bakker te gaan daar zo lijkt het.

  Zie ook het bleken van de huid en angst om bruin te worden. De zon veroudert je huid ook sneller dus wie weet maakt dit ook nog een verschil? Een lichte obsessie wel een beetje zo lijkt het;-)

 11. Hans Struijlaart zegt op

  ben het niet eens met de stelling. Bij Thaise vrouwen zie je vaak een omslagpunt als ze boven de 50 jaar zijn dan zien ze er juist ouder oud vind ik.

 12. TheoB zegt op

  Mijn indruk is dat tot een jaar of 60 veel Aziatische mensen er jonger uitzien dan Kaukasiërs. Daarna lijkt mij dat Kaukasiërs er jonger uitzien dan Aziaten.
  Dat Kaukasische Australiërs er jonger zouden uitzien dan Kaukasiërs is mij niet opgevallen toen ik daar rondtoerde (totaal 7 maanden).

  Het geheim? Vooral genen.

  Ik denk dat Aziaten een donkere huidkleur associëren met laag betaald werk buiten, dus armoede en een lage sociale positie. Een lichtere huidskleur wordt geassocieerd met beter/goed betaald kantoorwerk, rijkdom, een sociaal hogere positie.
  Bij Kaukasiërs in Noord-Europa werd/wordt een donkere huidkleur juist geassocieerd met een goed betaalde baan, rijkdom, een sociaal hogere positie. Zo iemand had/heeft nml. de financiële middelen om naar ‘verre’ zonnige oorden te reizen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website