Lezersvraag: Zweertjes na insectenbeet in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 december 2013

Beste lezers,

Sinds 1 week ben ik terug van Thailand. Op mijn rechter been had ik een zweertje (door een insectenbeet) en dat ging wat ontsteken.

Ondertussen heb ik dat op een 6-tal plaatsen. Ik ontsmet dat en smeer er antibiotica zalf op.

Heeft er nog iemand ervaring met zulke infecties na insecten beten?

Groet,

Jan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Zweertjes na insectenbeet in Thailand”

 1. Piet zegt op

  Hoi Jan,

  Afgelopen zomer bij mijn schoonouders nabij Na chaluai geweest.
  Ik had er 17 en sommige zo groot en diep dat er een knikker inpaste.

  Naar BKK gegaan en daar anderhalve week iedere dag schoon laten maken, grote ellende maar nu zit alles weer dicht.
  Reactie in het ziekenhuis was muggenbeten, ik weet nog niet wat het geweest is maar vakantie verpest.

  Gr. Piet

 2. Lieven zegt op

  Tropisch kliniek gaan is de beste oplossing. Rotterdam en Antwerpen heeft er één maar die van Antwerpen zou de beste zijn naar het schijnt. Volgende maal wanneer je afreist preventief antimuggen zalf of spray gebruiken wanneer je buiten gaat. Je kan die best in een Thaise apotheek kopen en zijn van zeer goede kwaliteit. Binnenshuis de ventilator steeds aan want muggen houden niet van de wind en de muskietennet gebruiken tijdens het slapen.

 3. Arnold zegt op

  Ik heb dat ook een keer gehad. Na een bezoek aan de huisarts en een kuurtje was ik er weer redelijk snel vanaf!

 4. JacquesKoppert zegt op

  Lijkt een bacteriële infectie. Een kuurtje met amoxycilline + clavulaanzuur en je bent weer boven Jan.
  Maar dat weet jouw huisarts toch ook?

 5. Adje zegt op

  Ik begrijp niet waarom deze vraag hier gesteld wordt. Ga naar je huisarts. Vertel dat je in Thailand geweest bent. Als hij niet weet wat het is dan stuurt hij je wel door naar een specialist. Ga niet zelf experimenteren met allerlei middeltje naar aanleiding van alle goedbedoelde adviezen hier op de blog.

 6. Sabine bergjes zegt op

  Ben zeer belangstellend naar meerdere ervaringen, b.v.d.

 7. Hurm zegt op

  Graag reageren na goed lezen! Heel veel mensen op dit forum wonen in Thailand dus alle adviezen over huisarts en wat je allemaal in Nederland kunt doen is onzin. In de tropen lopen westerlingen veel sneller een infectie op dan in het thuisland. Een wondje kan zelfs heel snel uitmonden in een (bijna) fatale streptokokken infectie zoals ik heb ondervonden. Warm land = andere bacterien waarvoor wij niet maar lokalen wel resistent zijn. In thailand dus snel in het ziekenhuis je wond laten behandelen.

  • Castille Noel zegt op

   Ben twee jaar geleden gebeten door iets twee kleine wondjes die ik drie weken laten behandelen heb in het hospitaal maar bleven ontsteken ondanks uitwassen ontsmetten enz tot een nederlander mij als belg
   de raad gaf BIOTEX en voorwaar drie dagen later waren die wondjes aan het verdwijnen , drie maal per
   dag doekje met biotex in water opgelost kunt dit ook op internet vinden is simpel en werkt perfect mijn
   vrouw haar hond had haar gebeten was ingeënt tegen rabbies maar genas bijna niet BIOTEX en een week later alles OK ?

   • HansNL zegt op

    Biotex is een goede remedie tegen ontstoken wondjes, of wonden.
    Een ander goed oud middel, wellicht nog beter als biotex, is met het getroffen menselijke onderdeel in het zo heet mogelijke water met soda gaan.
    Ik heb zelf altijd de neiging. met prima gevolg, om muggebeten e.d. direct met een zo sterk mogelijke azijn te bewerken.
    Wat ook helpt?
    Een druppeltje ammonia, in Thailand volgens mij alleen maar in een een gearomatiseerde/geparfumeerde vorm te koop.

 8. Leny Peeters zegt op

  Beste Jan, een goede raad, ga ermee naar het Tropisch Instituut, daar weten ze vrijwel meteen wat het is, groetjes, Leny

 9. jan zegt op

  Bedankt voor de informatie. Ik ben hier wel degelijk naar de huisarts geweest en die heeft me ontsmettingsmidel en antibiotica zalf voorgeschreven. Lijkt wat te werken nu rustig afwachten. En inderdaad wanneer het niet beter gaat achter een paar dagen dan is er tropisch instituut antwerpen nog.

 10. Tony Ting Tong zegt op

  Meteen naar de dokter. Kreeg het in week 1 van mijn 4-week durende vakantie en kon ik week 3 naar de Thaise dokter omdat ik opeens ‘s ochtends niet meer kon lopen van de pijn. Naar de Thaise dokter: Te laat voor zalf, niet meer smeren, antibiotica slikken (niet smeren), dagelijks schoonmaken en geen watercontact, ook niet onder de douche houden.

 11. Ad Koens zegt op

  Ahoi Jan, dit soort aandoeningen, opgelopen in de tropen, kunnen ernstiger uitpakken dan je in eerste instantie verwacht. Niet zelf lopen “dokteren”. Naar huisarts gaan en bij ook maar enige twijfel laten doorverwijzen naar specialist. Succes ermee. Ad Koens. ( info@bphospitaal.nl )

 12. Jaco z zegt op

  hoi , ik ben al twee keer in het ziekenhuis beland door zo klote mugge beet even aan het slangtje hangen 1 week lang . De tweede keer van het zelfde plekje weer in het ziekenhuis . Volgens havenziekenhuis rotterdam na bloedmonsters te hebben genomen . Doordat ik misschien de muggen buld heb open gekrapt en daarna een douche heb genomen is er een bacterie in dat wondje gekomen die ook in nederland kan krijgen maar in thailand veel sneller . Mijn been was rood van mijn enkel tot mijn knie en kon er niet meer mee lopen door de pijn . Dus ja sokken lange broek en antimuggen spree . En citroen gras i. De tuin dat vinden muggen ook niet echt tof . Nu probeer ik zo blackhol uit een aparaat met pasts licht en een ven die dan de muggen naar binnen trekt waar ze dan niet meer uitkomen . Werkt wel maar of je van de muggen afkomt ????

 13. Cor de Leeuw zegt op

  Goede morgen,

  Ik ben op 3 augustus 2013 besprongen door een zwerm insecten tijdens mijn verblijf in Sukhothai. Ik heb daaraan toen nauwelijks aandacht besteed. Ten onrechte!! Na een week dacht ik, ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen. Echter, weer 3 dagen begon ik mij heel onaangenaam te voelen zonder waarneembare uiterlijke kenmerken. Ik kon op 16/08 met een binnenlandse vlucht naar BKK gegaan en kon mijn retourvlucht op 17/08 met AF via Parijs CdG naar Asd regelen. Ik ben nooit in Asd aangekomen. Ik herinner mij dat ik ‘s ochtends op een stoel ben gaan zitten bij de gate. Hoe ik in het vliegtuig ben gekomen is mij nog steeds een raadsel. Ik herinner mij niets van de retourvlucht. Ik was van deze wereld vertrokken. Een aantal dagen later ben ik in een Parijs ziekenhuis bij bewustzijn gekomen. Ik dacht tijdens het ontwaken dat ik in de hemel was waar men alleen Frans sprak. Rare gedachte.
  Het bleek dat ik 5 verschrikkelijk wonden aan mijn rechter onderbeen had waaraan ik al 3 keer was geopereerd waarvan 1 keer incl re-animatie. Een van deze lieve insecten – of misschien meerdere – had mij een vleesetende bacterie overgebracht. en mijn onderbeen was op 5 plaatsen weggevreten.
  Nu, 5 maanden later, ben ik nog steeds aan het genezen. Dat gaat nog wel een aantal maanden duren.
  Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad dat ik dit – zonder amputatie!! – kan na vertellen.
  Zie deze bijdrage als ernstige waarschuwing. Ik ben wel van plan Thailand te blijven bezoeken……

  Cor de Leeuw.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website