Lezersvraag: Is zware Van Nelle shag in Thailand verkrijgbaar?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
8 april 2014

Beste lezers,

Eind juni 2014 gaan mijn vrouw en ik voor 4 weken naar Thailand.

Ik lees altijd dat je in Thailand praktisch alles kunt kopen. Ik erken dat het een slechte gewoonte is, maar als fervent roker van zware Van Nelle shag vraag ik me af of ik 3 sloffen in mijn bagage moet meenemen of dat ik dit (liefst goedkoop en eenvoudig) in Thailand te verkrijgen is?

Iemand een idee en zo ja waar?

Vriendelijk bedankt voor uw reactie en groeten,

Anne


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Is zware Van Nelle shag in Thailand verkrijgbaar?”

 1. ubon1 zegt op

  vorig jaar zomer kon ik van nelle zware shag kopen op een paar verschillende winkels in hua hin.
  Ik heb 1 pakje gekocht om te proberen maar was vrij duur en niet zo veel verkocht dus erg droog.
  Voortaan neem ik mee van schiphol wel tas van sea buy fly in je koffer doen want je mag geen 3 sloffen meenemen.(rook ze en prettige vakantie)

 2. Erik zegt op

  In Udon Thani is een winkel op de hoek van Thanon Phosi en Thanon Si Sattha en daar verkoopt/verkocht men niet alleen drank maar ook rookwaren waaronder pijpen, pijptabak, NL sigaren en NL roltabak. Maar ZWARE ? Dat weet ik niet meer. En vergeet de vloeitjes niet; wat ze er hier van bakken…….

  Lang geleden kocht ik dat in Bangkok op de hoek van Sukhumwit en soi 4 (naast een pompstation) in een grote khaa yaa. Ik weet niet of die daar nog zit.

 3. pw zegt op

  Wat Erik zegt is juist. Kleine toevoeging: koop er vloeitjes van het merk Gizeh. In 4 dikten te krijgen. De dunste is zelfs dunner dan Rizla blauw. Hieronder staat de locatie.
  Chinese ondernemers zien vaak dit gat in de markt.

  https://www.google.com/maps/place/17%C2%B024'22.7%22N+102%C2%B047'24.9%22E/@17.406306,102.790265,15z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0

 4. Ben Korat zegt op

  Maak je maar geen zorgen Zware van Nelle export is in iedere toeristen plaats vol op verkrijgbaar, het wordt verkocht in de betere supermarkten en het is verpakt inclusief Rizzla + oranje.
  De prijs ligt op dit moment zelfs iets onder de Nederlandse prijs.
  Ik was afgelopen December en Januari in Korat maar daar hadden ze het jammer genoeg niet meer dus ik heb ze door een kennis van af Pattaya met de Air-bus naar Korat laten komen dat werkt perfect.

  Groetjes, Ben Korat

 5. Roel zegt op

  Weet niet waar je verblijft maar mocht dit Pattaya zijn dan is daar volop zware shag verkrijgbaar.

 6. Joop zegt op

  Hallo Anne,

  Ik weet niet of dit een van je bestemmingen is…maar in Jomtien is een chinese winkel die Drum..Samson en van Nelle verkoopt. Het is recht tegenover de ingang van het Jomtien Plaza Condotel
  Neem wel altijd zelf je favoriete vloeitjes mee en veel plezier in Thailand.

  Groetjes Joop

 7. loe zegt op

  Ook op Koh Samui is op diverse plaatsen zware van nelle te koop.

 8. Johan zegt op

  Hoi Anne,

  Ben voornamelijk in toeristengebieden geweest en daar kun je idd gewoon zware shag kopen. Ervaring leert mij dat Schiphol het goedkoopst is, maar doe het dan wel in de handbagage en geef je vrouw anders ook een gedeelte. Je mag officieel maar 1 slof van 5 pakjes totaal 250 gram) meenemen. Wanneer ze je met een see buy fly tasje zien wordt je vaker gecontroleerd, vrienden van mij zijn zo voor een paar honderd € het schip ingegaan.

 9. Davis zegt op

  Wat interessant!

  Rook zware filtersigaretten, Franse Gitanes. Zijn die niet te verkrijgen bv op Schiphol duty free, neem daar dan een slof klassieke Gauloises Caporal. Ook altijd een 10-pack zware Van Nelle en vloeitjes op de boarding pass van mijn maat.

  Als dat alles in Thailand opgerookt is, stuurt een kennis sigaretten op per post vanuit Vientiane (VTE), Laos naar mijn adres in Thailand. Merknaam van die sigaretten is ‘Savannakhet’, genoemd naar – en geproduceerd in – de gelijknamige streek in Laos. Gemaakt met zware zwarte tabak. Zijn toevallig een pak goedkoper dan de Thaise sigaretten die overigens geen zware soort in het aanbod hebben.
  Verder zijn in VTE soms tax free de Franse Gitanes en Gauloises te verkijgen bij Pimphone Supermarket, aan Khob Chai Due bar-restaurant in het centrum. Laat die dan ook opsturen of breng ze zelf mee van een trip. Bij Pimphone hebben ze meer wel meer importproducten en ga volgende keer zeker uitkijken naar Zware Van Nelle.
  .
  Maar nu een andere vraagstelling; de laatste tijd bij verblijf in België, rol ik zelf filtersigaretten. De reguliere sigaretten worden me te duur; 6,20 € voor 20 sigaretten. Haal er 50 uit een pakje roltabak van dezelfde prijs. Koop dan ook Zware Van Nelle, Ajja 17 blauw of Gauloises Caporal roltabak.
  Heb zo ‘n klassiek blauwe Rizla sigarettenschuiver / -roller of hoe noem je dat, en filterhulzen.
  Stel me nu de vraag, is dat in Thailand te vinden? Die filterhulzen? Heb me eens – bijna – zot gegoogeld, tevergeefs.

  Volg hier op de blog alvast waar de Zware Van Nelle’s te vinden zijn, want zit ik zonder smoor, geniet dan van een gerolde met de oranje vloeitjes. Ben daar alleen niet zo handig in.

  • Marcow zegt op

   In Chiang Mai is tevens zware van Nelle te vinden. Op de markt hier werden laatst ook filterhulzen verkocht. Een tentje van een Thaise dame met een Nederlandse echtgenoot.

   • Davis zegt op

    Bedankt voor de tip i.v.m. filterhulzen!

    Welke markt bedoel je juist? Ga daar zeker kijken, als hij sigarettenhulzen heeft zal hij zeker weten waar de tabak te verkrijgen is ook.

    Geloof dat deze Nederlandse man ooit op Thailandblog heeft gereageerd in een andere aangelegenheid. Zal eens peinzen.

 10. Pim zegt op

  In Chaa-am is deze te koop bij de supermarkt Okay .
  Deze hebben meerdere Nederlandse producten zoals haring en kroket frikadel en bamiballen
  In Hua hin bij de Kodak shop tegenover het Beach hotel is het wat duurder .
  Maakt niet uit ,beter als niet te koop .

 11. van wemmel edgard zegt op

  Persoonlijk ben ik een sigaren roker.Veel duurder in Thailand dan in Belgie maar goedkoper in Cambodia.Er is ook veel keus in Cambodia zelfs de erectie pillen verkoopt men daar in de supermarkt.

 12. Anne zegt op

  Beste mensen,

  Dank voor de prima tips. Ik maak me al iets minder zorgen. De route is Bangkok, Hua Hin, Surat Thani, Khao Sok, Koh Samui, Koh Phagnan, Koh Tao, Chumphon, Bangkok. Me dunkt dat mijn maximaal toegestane 2 x 250 gram (vrouw (niet-roker) smokkelt uiteraard ook maar mee) er zo rond begin Koh Samui doorheen is en als ik het zo lees is het daar wel verkrijgbaar. Hou me aanbevolen voor adressen aldaar.

  Met vriendelijke groet,
  Anne

  p.s. mocht iemand nog andere geweldige reistip voor de aangegeven route hebben, hou ik me zwaar aanbevolen.

  • Davis zegt op

   Dag Anne,

   Ook bedankt om jouw vraagstelling te delen, bij de tips hebben ook andere rokers / bloggers baat.
   Wens je een aangenaam verblijf! Je gaat voor zeker nog terug komen.

   Hou trouwens het volgende eens in het oog wanneer je een sigaretje rolt.
   Thai die dit voor het eerst zien kunnen nogal raar opkijken. Anderzijds zijn er Thai die het kennen, en weten ze ofwel dat je uit Nederland komt, of denken ze dat je graag naar Bob Marley luistert. Dit laatste kun je dan beter laten voor wat het is, lol!

   Davis.

   • Anne zegt op

    Geen dank Davis.
    Kom net terug uit Egypte (zuid-Egypte heeft geen negatief reisadvies) waar men ook direct denkt dat je aan de hash bent als je een shaggy draait. Kan voorts nog opmerken dat ik tijdens de vliegreis een electronische sigaret in mijn borstzakje heb. Kan het in al die opgesloten uren niet laten om nicotine tot me te nemen. Ook al is dit niet bij alle vliegtuigmaatschappijen toegestaan, lurp ik er wel zo nu en dan aan, vooral als men niet kijkt. Heb nog nooit problemen gehad. Kennelijk heeft men me nog niet lurpend gespot.

 13. Henk B zegt op

  Sinds een paar maanden gestopt, maar zo een vijftig jaar Zware v Nelle gerookt. kwam al vele jaren in Thailand ( Nu woon ik al 6 jaar hier ) en kon overal mijn merk kopen, alleen de export, maar zelfs iets goedkoper dan in Holland,
  Meestal verpakt met rode Rizla, maar ook los verkrijgbaar, en in Pattaya , kocht ik een slof, dan kreeg ik de vloei en drie aanstekers gratis/
  Maar zoals Ben Korat zecht, voorheen ook te verkrijgen in The Mall, maar een paar maanden niet meer, en besloot dan ook maar om te stoppen, haha moeilijk hoor, maar begint te wennen.
  Is het niet meer verkopen toch ergens goed voor


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website