Lezersvraag: Hoe is het nu in Zuid Thailand met de smog uit Indonesië?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 november 2015

Beste lezers,

Wij (4 volwassenen) gaan begin januari a.s. een 2-weekse fietsvakantie houden in Thailand te beginnen in Bangkok. Op internet gaan nogal veel berichten in het rond over de rookoverlast in het zuiden als gevolg van de vele bosbranden vanuit Indonesië. Omdat onze voorkeur uitgaat om naar het zuiden te fietsen (tot aan Phuket) zijn wij heel benieuwd hoe het NU gesteld met de rookoverlast.

Mocht het nog slecht zijn dan hebben we eventueel een alternatieve tocht uitgestippeld naar het noorden. Weet iemand te ervaring vertellen hoe de situatie NU is?

Met vriendelijke groet,

Nico


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Hoe is het nu in Zuid Thailand met de smog uit Indonesië?”

 1. Ko zegt op

  900 km fietsen in 2 weken.bij een tempertuur van meer dan 30 graden. Alles kan!

 2. Rene Martin zegt op

  Het is nu regentijd in Kalimantan dus de bos branden zullen gauw uitgedoofd zijn als ze uberhaupt nog branden.

 3. Nico Holtmans zegt op

  Beste Nico,
  Zware bosbranden op Sumatra in oktober 2015 veroorzaken wederom voor verstikkende rook op Sumatra en ook voor de buurlanden Maleisië Singapore en Zuid-Thailand. In Singapore en buurland Maleisië zijn de scholen al dagen gesloten veel verbetering valt nog niet te verwachten. Oorzaken het platbranden van oerwouden en uiteindelijk de grond gebruiken voor toekomstige plantages, geen toezicht en corruptie maken het wel erg makkelijk om ongestraft je gang te kunnen gaan ten koste van de bevolking en de natuur. Na veel regen in de regio lijkt het iets beter te gaan. Een goede site om te weten hoeveel verontreiniging er is per uur per dag is : pollution realtime Malaysia air quality index visual map. Langkawi, Kedah Malaysia 110 EPA wat ongezond zou zijn voor daarvoor gevoelige personen deze meting is gedaan op 24-10-2015. Ongeveer 3 dagen geleden was er sprake van 170 EPA wat voor iedereen zeer ongezond is. Wel nu in Zuid Thailand wordt alleen in Haad Yai en op Phuket de lucht kwaliteit gemeten, het is dus gissen hoe erg de vervuiling in de provincie Ranong is hoewel de meting op Phuket wel veelzeggend is. De afstand tussen Phuket en de stad Ranong is ongeveer 301 kilometer over de weg, de vervuiling zal dus altijd iets minder erg zijn in Ranong aangezien het probleem uit het zuid westen komt en Ranong ten noorden van Phuket ligt.
  Is er een oplossing mogelijk voor het elk jaar terugkerende probleem van bosbranden, wellicht in de toekomst omdat het probleem in 2015 juni-oktober veel erger is dan ooit eerder. Singapore en andere landen zijn in gesprek met het buurland de Republiek Indonesië.
  Op dit moment in november is er veel regen vanuit het oosten komende zodat de vervuilde lucht geen kans heeft om naar Zuid thailand te komen, echter valt het te verwachten dat deze regen stopt in januari en de vervuilde lucht weer richting Zuid Thailand zal komen. Door regelmatig te kijken op Pollution realtime is het redelijk bij te houden hoe de situatie per dag is.
  Veel fiets plezier, m.vr.gr.
  Nico Holtmans
  Holtmans.eu

 4. Alex zegt op

  Kan er kort over zijn. Ben net ruim een week op phuket geweest (hele eiland rondgeweest). Geen last gehad, wist niet eens dat Phuket hier last van zou ondervinden. Had het idee dat het eerder de zuidelijke provincies aan het vaste land zouden zijn. Wat Phuket betreft is het momenteel super weer !

 5. Henry zegt op

  Die bosbranden waren er tot eind october

 6. Mipi zegt op

  Wij waren vorige week op Koh lipe, Krabi en Phuket en hebben helemaal nergens laat van gehad

 7. Nico zegt op

  Bedankt allen voor de snelle reacties …………
  voor ons is het aftellen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website