Beste lezers,

Ik zit met het volgende probleem, mijn vriendin is Thaise en heeft een verblijfsvergunning voor 5 jaar. Haar zoon van 7 jaar is nog bij haar vader, moeder en zus. Nu willen we graag dat haar zoon en zus in maart en april naar Nederland komen.

Haar zoon heeft echter nog geen paspoort en kan hij deze aanvragen als zijn moeder hier in Nederland is.

Heeft iemand hier ervaring mee of weet waar je hier informatie over kunt krijgen?

Vr groet,

EppE


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Lezersvraag: Zoontje van mijn Thaise vriendin voor een bezoek naar Nederland”

 1. Eric zegt op

  Net de hele procedure achter de rug. Zoon is hier op een MVV en Verblijfsvergunning.

  Alleen de persoon die het wettelijk gezag heeft over de zoon kan samen met de zoon een paspoort aanvragen. Daarvoor moesten wij – mijn vrouw en zoon – naar de provinciehoofdstad. Niet de plaatselijke Ampur / gemeentehuis. Je vriendin moet zorgen voor een geldig Thai ID bewijs. Ook al heeft ze een geldig Thai paspoort. Mijn vrouw had haar ID bewijs laten verlopen ( maand ), Thai paspoort was onvoldoende, en een nieuw ID bewijs kon uiteraard niet aan het zelfde loket.

  Ga vroeg op pad. Het is namelijk gewoon aansluiten. Tussen intake met foto ( werd gemaakt aan het loket ), invullen van papieren en het betalen voor het paspoort zat 3 1/2 uur.
  Paspoort krijg je niet gelijk mee, dat wordt nagezonden naar een op te geven adres. Was binnen 4 dagen ontvangen.

  Op de website van de IND staat heel duidelijk omschreven wat je moet doen om in aanmerking te komen voor de verschillende VISA. In ons geval > 90 dagen.
  Dat is een heel pak papier.
  Geboorteakte => vertalen en legaliseren
  Evt. Een naamswijziging => vertalen en legaliseren
  Documenten dat je vriendin als enige het gezag heeft over het kind => vertalen en legaliseren.
  Heb je deze niet dat moet ze dat laten opmaken anders kun je achter de vader aan om toestemming te vragen of het kind naar het buitenland mag.
  Alle andere documenten waar om gevraagd wordt. Bijvoorbeeld inkomensgegevens.
  Waar op de website niet om gevraagd wordt – maar tijdens de procedure wel – is om de bestendige familieband aan te tonen. Foto’s van recente bezoeken, documenten dat er op een of andere manier voor de zoon wordt gezorgd, etc.

  Wij hebben in augustus alle documenten en het paspoort geregeld. In september de MVV aanvraag gedaan. Ik oktober de zoon opgehaald.
  Het kost in geval van een MVV gewoon ( veel ) tijd.

  Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website