Lezersvraag: Help, mijn zoon heeft een bargirl aan de haak geslagen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 november 2015

Beste lezers,

Mijn zoon heeft een bargirl met met kind aan de haak geslagen en nu is hij bezig om een MVV voor haar te regelen. Hij luistert niet, en volgens hem betaald hij niets aan de ouders en voor het kind wat niet van hem is, ik weet beter.

Volgens hem gaat ze in Nederland werken en dan geld opsturen naar huis. Ja, dat zou mooi zijn ware het niet dat deze meid al meerdere mannen heeft gehad en in meerdere landen is geweest en zeker nog wat sponsors heeft. Gaat ze mijn zoon financieel uitkleden?

Wat kan ik doen ?

Met groet,

Willy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersvraag: Help, mijn zoon heeft een bargirl aan de haak geslagen”

 1. Johan zegt op

  Hoi willy.

  Mij ook overkomen later wijs geworden. Iedereen was tegen me . Ik moest dat meisje en kind redden van de bar. Heeft een hoop geld gekost. Ben er inmiddels weer boven op. Wat je ook zult zeggen het helpt niet, verliefde mensen zijn niet voor reden vatbaar. Wim Sonneveld zei:,, ik ging hem prijzen, prees hem regelrecht het graf in. Dat ze zo aardig lijkt. En een goed figuur heeft. Etc. Doen anders ben je net als ik die tijd je zoon kwijt. Ik kom inmiddels weer bij mijn vader en moeder maar ze hebben me 3 jaar niet gezien. Dus niet meer tegen spreken gewoon laten gaan. Moeilijk als moeder zijnde en je ziet je kind afglijden. Probeer er bij te blijven. Hoop dat je hier iets aan hebt.
  Sterkte.

 2. jasper van Der Burgh zegt op

  Beste Willy,

  De informatie die je geeft is nogal summier. Om te beginnen het MVV: afgifte daarvan is in Nederland aan strenge voorwaarden verbonden. Zo moet de vrouw eerst ïnburgeren in het buitenland”, d.w.z. een toets taalvaardigheid Nederlands etc. afleggen. Als je zoon niet met haar getrouwd is, moet hij een duurzame en exclusieve relatie met haar kunnen aantonen (dat lukt dus niet met 6 weken vakantie). Als het kind meekomt, moet de thaise(?) vader daar eerst toestemming voor geven. Als het kind NIET meekomt moet hij er sowieso niet aan beginnen, dan komt ze alleen maar om geld verdienen.
  Verder moet hij haar duidelijk maken dat het in Thailand mischien usance is om de vrouw haar zelfverdiende geld te laten houden, maar dat in Nederland alles op een hoop gaat en dat daar alles van wordt betaald. Ik betwijfel ten zeerste of zij meer dan het minimum loon kan verdienen, en dat gaat dan schoon op binnen het gezin. Als ze denkt meer te kunnen verdienen heeft ze waarschijnlijk een ander “baantje”in haar hoofd.

  • rori zegt op

   Klopt En daarbij als de “toekomstige” partner dat ziet en ze in inderdaad alleen maar op “zakelijk” gewin uit dan haakt ze wel af.
   Of is ze eerder in Nederland of Belgie geweest? Dan zou ik helemaal oppassen. Maar ja wie ben ik???

   Verder zal je zoon nattuurlijk voor de cursus het visum en zo moeten betalen. 2 keer op cursus en 2 keer examen moet genoeg zijn. Maar ja er zullen wel veel excuses komen waarom ze niet kan slagen. Ligt waarschiinnlijk aan de examinator en natuurlijk was de docent niet goed.

   Advies er zit een Nuffic kantoor in Bangkok daat zit iemand een nederlandse die kan helpen bij goede cursussen Nederlands.
   Zij regelt dit ook voor toekomstige studenten welke in Nederland willen gaan studeren

 3. Ferry zegt op

  Laat ze eerst maar eens die inbugeringscursus halen in Thailand zal nog niet meevallen

 4. Gerrit zegt op

  Hij moet ze heel kort houden,en zelf laten werken als ze haar familie wil sponseren, wie wordt het dan wat

 5. ton zegt op

  goede morgen allen.

  Ik zie hier dus bijna dagelijks de afgunst voor bar girls
  ik kan jullie vertellen dat ik tenminste 10 bargirls kan aanwijzen hier in Europa die zeer gelukkig zijn
  en de kans hebben aangegrepen om een nieuw leven te beginnen.
  Toevallig komen al deze dames uit de bar van een vriend van mij.
  Je moet ze eerst maar eens de kans geven om te laten zien wie ze nu eigenlijk zijn.
  Verhaal van Willy is denk ik meer een paniek aanval.
  Ik zag van de week een verhaal hier van een man die niet zo goed ter been is en wil toch graag een Thaise vrouw,,,iedereen rade een relatie buro af (ik ook) maar zie ik wel dat er ineens heel veel kerels hun schoonzus aanbieden pppffff vraag me af wie er nu eigenlijk de echte goudzoekers zijn.
  Dus wat ik zeggen wil is dat er niets mis is met een bargirl

 6. Gerard zegt op

  Hij is helaas niet de eerste..ook niet de laatste.
  Nee.. deze is anders hoor..een veel gehoorde uitspraak..helaas pakt het vaak anders uit.
  Helaas kun je er weinig aan doen..liefde maakt blind..
  Zie het als een (al of niet dure) levensles voor hem..hoe moeilijk dan ook.
  Ik heb het zelfde meegemaakt..viel niet over te praten..hij is door schade en schande wijzer geworden.

 7. adrie zegt op

  Zijn er ook nog positieve verhalen waar het wel goed gegaan is. Bezorgdheid is heel goed, maar geef iemand de voordeel van de twijfel. En idd de inburgeringscursus zal nog niet mee vallen.

 8. Kees 2 zegt op

  Liefde maakt blind..
  Heeft hij de moeder al eens goed bekeken, zodat hij weet hoe zijn vrouw er over 20-30 jaar uitziet?
  1000-en beschikbare jonge(re) meiden zonder kind.

 9. Björn zegt op

  Het kan 2 kanten op.
  Hoe weet u dat ze al eerder in europa is geweest? Van uw zoon of zijn dat de overbekende Nederlandse vooroordelen.

  Heel veel bargirls zijn gewoon op zoek naar een beter leven.Natuurlijk zitten er veel tussen met een verknipt karakter maar is dat in de plaatselijke disco in nederland niet net zo?

  Ze zijn met meerdere mannen naar bed geweest. Ook dat zal juist zijn maar is het meisje dat je in de plaatselijke disco tegenkomt altijd maagd? Of lag ze de 3 afgelopen zaterdagen ook bij 3 verschillende mannen in bed.

  Ik denk persoonlijk dat het het beste is ,hoe moeilijk ook ,om uw zoon zijn eigen leven te laten leiden en zijn eigen fouten laten maken.

  Zo heb ik het ook geleerd en tenslotte ben ik getrouwd met een Thaise. Lieve ,trouwe mensen die het eigenlijk niet verdienen om zo bevooroordeeld te worden.

  Succes en sterkte.

 10. Ronny Cha Am zegt op

  Vooreerst zijn bargirls meestal gewone lieve meisjes die de kans grijpen op een betere toekomst. Hun job ze nu uitoefenen is er eentje wat ze niet graag doen, maar de kans is zeer groot een lieve man te vinden en dat ze hiervoor naar het buitenland dienen te verhuizen, speelt geen rol.
  En wees gerust, ook in Nederland en Belgie zijn er ook vrouwen die net als sommige barladies op een handige wijze zich kunnen verrijken….overal in de wereld is liefde blind!!!
  Gun hem de kans, laat uw zoon zijn geluk, als hij zijn verstand erbij houd kan dit een mooie liefde worden.

 11. Jacques zegt op

  Als ik de inleidende tekst zo belees, is men al goed op de hoogte van deze vrouw en dus voorbereid. Of is het toch vooringenomenheid. Er zijn door de wol geverfde dames die kwa instelling niet meer zullen veranderen en daar valt weinig van te verwachten, anders dan ellende. Er zijn er ook die weldegelijk een ander leven kunnen en willen leven. Dit hangt zeker af van de partner in kwestie, hoe behandelt hij haar en haar kind indien deze mee komt. De meeste Thaise vrouwen zijn harde werkers en goed voor hun gezin. Het is een wisselwerking. Indien ze er voor kiest om in Nederland in de prostitutie, of in zogenaamde massagesalons, te gaan werken, zou dat voor mij een stap te ver zijn, daarvoor ga je toch geen vaste liefdevolle relatie aan. Indien ze in de horeca gaat werken, of een andere gangbaar beroep zou kiezen, dan is dit alleen maar aan te bevelen. Daar kan je beiden je voordeel aan hebben. Overigens kan ze bij binnenkomst in Nederland op MVV basis en met inburgeringsdiploma op zak niet gelijk gaan werken. Zij zal eerst moeten beschikken over een verblijfsvergunning en dat duurt meestal wel een aantal maanden gezien de drukte bij de IND.
  Er geldt een samenwoningsverplichting en er zal aantoonbaar een empatische verhouding moeten zijn. Er moet dus sprake zijn van een liefdevolle verhouding. (Is iets anders dan verplicht sex hebben).
  De toekomst zal moeten uitwijzen of deze relatie bestendig is en voldoet aan alle eisen.
  Ik wens het stel het beste toe, maar voor de jongeman is het belangrijk om de ogen open te houden en te
  zien wat er gezien moet worden. Er zijn veel voorbeelden geweest waarbij de Thaise partner stiekem toch niet kon laten wat het daglicht niet kon velen en uiteindelijk funest was voor de relatie.

  • Rob V. zegt op

   Ik lees hier, in de lezersvraag en andere reacties toch kleine misverstanden. Een Thai of andere MVV (Machtiging Voorlopig Verblijf, een Schengen type ‘D’ inreis visum) plichtige vreemdeling moet de TEV (Toegang en Verblijf) procedure doorlopen. Voor de TEV gelden diverse toetsingseisen voor referent (de Nederlandse partner) en vreemdeling (de Thai partner) waaronder o.a. een ‘duurzaam inkomen’ eis voor de referent en een ‘inburgeringsexamen buitenland’ eis voor de vreemdeling. Ook moet er spraken zijn van een ‘duurzame en exclusieve relatie’ (gehuwd of ongehuwd). De procedure kan tot zo’n 3 maanden duren. Wordt de TEV positief bevonden dan kan de MVV worden afgehaald waaemee de vreemdeling naar Nederland kan komen (eventueel via andere Schengen landen), na 2 weken ligt de VVR (Voorlopige Verblijfsvergunning Regulier) klaar. Een vreemdeling krijgt dezelfde arbeidsstatus als de referent, mag de referent zonder arbeidsvergunning werken dan mag de vreemdeling dit ook. Een Thai met Nederlandse partner heeft dan ook een pasje ‘verblijf bij partner, terwerkstellingsvergunning niet vereist’. De Thai mag dan ook direct na aankomst werken, al zullen de meeste werkgevers het VVR pasje willen laten zien dat 2 weken op zich laat wachten.

   Vroeger (vóór 1 juli 2013) was MVV en VVR apart en moest men de MVV procedure (max 3 maanden) doorlopen en na aankomst de VVR procedure. Dat toetste exact dezelfde dingen en was eigenlijk een formaliteit die helaas ook 3 maanden kon duren maar soms ook ter plekken aan een IND loket binnen een half uur werdt geregeld. De bekende IND willekeur (doorlooptijden verschillen tot op de dag van vandaag tussen 1 dag en ruim 3 maanden of zelfs langer, reken als standaard op 2-3 maanden).

   Ontopic aan de vraagsteller: laat die zoon zelf uitvinden hoe het loopt. Een waarschuwing mag maar ik neem aan dat deze jongeman niet handelsonbekwaam is. Heeft hij pech dan raakt hij veel (alles?) kwijt, heeft hij geluk dan heeft hij een schat van een vrouw. Als er opvallende gaten (leugens) in haar verhaal zitten dan zou je die aan kunnen kaarten maar het is toch echt hij die als volwassenen zijn hart en verstand moet laten spreken. Een glazenbol hebben we niet dus de uitkomst van de relatie kan niemand met zekerheid geven. Laat hen gaan, dring na het uiten van je bezorgdheid niets op en wees er voor elkaar. De tijd zal dan leren wie het juist had.

   • Jacques zegt op

    Bedankt voor de aanvulling Rob,
    Mijn kennis is al weer verouderd zie ik en kennelijk wordt de vvr nu wel snel uitgereikt, zodat vrijwel gelijk na aankomst er al gewerkt mag worden door de nieuwkomer. Daar ben ik blij om want het was in het verleden altijd een hekel punt voor de personen in kwestie. Veel buitenlandse mannen hadden hier problemen mee, want die konden wel aan het werk maar zonder vvr werden ze meestal niet aangesteld door werkgever, vanwege mogelijke boetes door de arbeidsinspectie uitgereikt tijdens controles werkplek.
    Ik dacht dat het duurzame inkomen van de referent 120 % van het minimum loon moet bevatten.
    Tenzij je de België route verkiest, dan gelden al die bovenmatige regels weer niet. Maar ja daar kleven weer andere negatieve kanten aan die je eigenlijk niet zou moeten willen ondergaan in mijn optiek.

 12. Gerardus Hartman zegt op

  Tendentieus en negatieve benadering van ene Willy als moeder die blijkbaar bezit van haar zoon als het hare beschouwt. Een bericht met negatieve aannames zonder echte kennis van het verleden van dit meisje. Het is de keus van de volwassen man die zelf zijn toekomst wil en mag bepalen. Veel “bargirls” zijn door omstandigheden als een kind waar de Thaise vader niet voor opbrengt, beroepsmatig aan het werk. Een aanmerkelijk deel van deze meisjes gezien de hieruit voortgekomen gelukkige huwelijken met farang bezitten wel een goede hart en zijn niet uit op verrijking van zichzelf maar van het huwelijk als zij zelf gaan bijwerken in een normale job. Zouden zij hier in de bar gaan werken binnen eerste tien jaar krijgen zij geen definitieve verblijfsstatus en moeten zij terug. Nederlandse meisjes als maagd bij voorstellen als toekomstige schoondochter is een unicum met velen een rijk verleden aan relaties. Nederlandse meisjes en exen kennen velen als hebzuchtig die materieel voordeel in het huwelijk en na het huwelijk zoeken.

 13. bona zegt op

  Waarom zou een dame die in een bar werkzaam is per uitstek moeten slechter zijn dan alle dames die, zogezegd, op het platteland gevonden worden, veelal via een of andere datingsite ?
  Wellicht zou het aangewezen zijn eerst kennis te maken met de persoon in kwestie, en nadien een oordeel te vellen??
  Velen zijn reeds in de val getrapt van de zogezegde ” eerlijke ” dames, en velen zijn in de wolken met hun zogezegde ” barlady ”
  Eerst de persoon leren kennen, en dan oordelen.

 14. colin de Jong zegt op

  Geef dat kind de voordeel van de twijfel. Grote kans dat het mis gaat maar ben ook 4 keer zwaar op de koffie gekomen met Ned. dames. En eenmaal verliefd is er geen houden meer aan, dus ga geen onnodige energie verspillen. 90% heeft leergeld moeten betalen. Dat hoort bij het leven en daar wordt je sterker van

  • Sir Charles zegt op

   Inderdaad geef haar het voordeel van de twijfel echter wanneer een man 4 mislukte relaties heeft gehad met Nederlandse dames dan mag toch ook wel geconcludeerd worden dat de mislukkingen niet alleen aan de dames lagen doch ook aan hem…

 15. kees1 zegt op

  Beste Willy
  Jij weet dat ze meerdere manen heeft gehad dat ze in meerdere landen is geweest.
  Dan ga ik er van uit dat zij dat aan je zoon vertelt heeft. wand hoe weet jij dat anders
  Dan denk ik als ze kwaad in de zin heeft had ze dat niet verteld.
  Dan is haar eerlijkheid prijzenswaardig.
  Dat ze in een bar werkt dat doet ze om haar kind en familie te onderhouden ook dat is prijzenswaardig
  Dat Thaise kinderen hun familie onderhouden is heel normaal dat gebeurd wereldwijd
  Veel Bloggers denken dat het typisch Thais is. Niks is minder waar
  Er is niks mis met de (meeste) meiden uit de bar.Gewoon er voor gaan heb ik ook gedaan
  Laat je niet leiden door alleen maar negatieve of rare reacties.
  Op nr 1staat wel de reactie van kees 2 mocht je al een relatie aangaan.
  Moet je eerst wel even kijken hoe ze er over 30 jaar uit ziet. Dat kan je zien als je haar moeder bekijkt
  Aldus Kees 2. Zo leer je nog eens wat. Mocht haar moeder er niet uit zien naar al die jaren
  Zwoegen op de rijstvelden. Ja dan begrijp je wel dat een bar meid niks voor jou is

  Veel succes Groet Kees 1

 16. jhvd zegt op

  Beste Bona,

  Het klinkt bekent, ik snap het, maar het gaat veel geld kosten.
  Mijn eigen ervaring vertel ik hier boven in het kort.
  Dit kost ca. € 20.000,00. ( geloof mij ).

  sterkte

  met vriendelijke groet,

 17. Jes zegt op

  Ik zou hem zijn gang laten gaan en dat u beter weet?? Kent u haar?
  Gelukkig hebben mijn ouders toen ik 18 was mij ook me gang laten gaan en geen vooroordelen op voorhand uitgesproken. Anders zou ik dat toen toch niet geaccepteerd hebben en jaren boos geweest zijn op hun. Als mijn gescheiden ouders een nieuwe partner hebben die ik niet mag, geef je die ook een kans en als hun gelukkig zijn wie ben jij dan. Zelfde omgekeerd.

  Inmiddels 10 jaar bij mijn thaaise bardame en heel gelukkig met haar. Blij ook dat ik van andere mensen die hetzelfde dachten als u niet geluisterd heb en niks van waar blijkt te zijn.

 18. John Chiang rai zegt op

  Er zijn zeker uitzonderingen maar de meeste relaties die ontstaan tussen een Farang en een Thaivrouw ontstaan in het z.g.n. nachtleven. Zelfs bij een relatie die ontstaat via een datingsite,of een andere omgeving geeft geen enkele garantie dat de betreffende vrouw nooit in het nachtleven gewerkt heeft. Ik wil niet generaliseren,maar veel verhalen van Farangs die hun partner z.g.n. ergens anders onmoet hebben, dienen als zelfverdediging,om dat velen begrijpelijk niet graag toegeven dat ze hun echtgenoot in een bar of massagesalon hebben kennen geleerd. Dat zo’n vrouwtje nu vanuit Europa probeert haar familie te ondersteunen is alleen begrijpelijk,en geeft aan dat ze in dit punt een opvoeding genoten heeft, en niet zoals velen in onze westerse cultuur die egoistisch zijn. Een verleden heeft bovendien niets te maken of een toekomstig huwelijk goed,of niet goed gaat. Die mensen van z.g.n,,Betere huizen”die vaak vol vooroordelen zitten,doen er beter aan voor de eigene huisdeur te keren,en er goed aan denken,dat ook in hun kringen ieder 2e huwelijk na verloop van tijd op de klippen loopt.

 19. theoS zegt op

  Al meer dan 30 (dertig) jaar met een Patpong bargirl getrouwd. Had ook al een dochter, heb ik ook de zorg voor opgenomen. Samen hebben wij een, nu volwassen, zoon en dochter. Waarom is een bargirl slechter? Geef eens een goede reden. Zij was voor mij ook niet de eerste. Als oud zeeman, in ieder stadje een ander schatje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website