Beste lezers,

Na het Covid-virus en het apenpokken-virus is er bij ons het nuilvirus uitgebroken, nee niet het nijlvirus maar het nuilvirus! Ik zal het even toelichten.

Ik kom uit Nijmegen en wij kennen daar het woord nuilen wat zoiets als zeuren betekent. Eerst dacht ik nog dat ik de enige was die er last van heeft maar ook in mijn omgeving zie ik het virus steeds vaker opduiken. Vrouwen van een bepaalde leeftijd die ontevreden zijn over van alles en nog wat maar vooral over de farang. Gevoed door filmpjes op Facebook en TikTok van vriendinnen die het allemaal beter hebben.

Zo is er daar ene Steve die constant de huid wordt vol gescholden en ook nog zo af en toe een corrigerende tik krijgt uitgedeeld. Ook zijn er klagende vrouwen te zien die vertellen hoe moeilijk ze het wel niet hebben nu het leeftijdsverschil wel voor erg veel problemen zorgt, ze hebben nooit een opleiding gevolgd voor bejaardenverzorgster en zouden nu het liefst de farang dumpen.

Kortom kommer en kwel voor die aardige vrouwen.

Zijn er nog meer farang zoals ik die het nuilvirus constateren of ben ik de enige?

Groet,

GeertP

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.78/5. From 9 votes.
Please wait...

13 reacties op “Zijn er nog meer farang zoals ik die last hebben van het nuilvirus of ben ik de enige?”

 1. Er schijnt een goede remedie te bestaan tegen het nuilvirus. Wijzen naar het gat van de deur….

  • khun moo zegt op

   Mischien heb je gelijk in Thailand, hoewel dit te bezien valt.

   In nederland getrouwd ken je inderdaad naar het gat van de deur wijzen , echter wel vanaf de buitenkant van je huis.

 2. Tino Kuis zegt op

  Het nuilvirus is nu een pandemie. Ik kom zoveel mensen tegen die mopperen en zeuren. Op dit blog farangs over de Thais (die vrouwtjes!) en Thailand. Ik vind dat de blogdictator boven dit soort postings een waarschuwing moet plaatsen “Pas op, gezeur!’

  Persoonlijk vind ik roddelen een leuk tijdverdrijf. De Thais noemen dat นินทา ‘ninthaa’ (twee midden tonen). Als je er genoeg van hebt zeg dan หยุดนินทานะ ‘joet (lage toon) ninthaa na (hoge toon).

  Sorry voor de Thaise woordjes.

  • khun moo zegt op

   Timo,

   Ik neem aan dat het klagen en zeuren niet uit de lucht komt vallen.

   Met een uitstekend pensioen en een goed opgeleide vrouw met een goed inkomen, is er wellicht ook geen reden tot geklaag en gezeur.

   Het is nu eenmaal anders voor de Farang die in een mindere royale financiele positie verkeerd, zijn vrouw, 3 kinderen , vader en moeder moet onderhouden en de toekomst iets rooskleuriger in Thailand ingeschat had en tot overmaat van ramp ook nog zijn huis verkocht heeft.

   Ik heb ze beide ontmoet, de zeer vermogende Nederlander tot aan de AOW er met een klein pensioentje,

   • Tino Kuis zegt op

    Ik ken zelfs een 83-jarige Nederlandse man met alleen AOW die al een tien jaar in Thailand verblijft zonder een visum en bijna nooit zijn huis verlaat maar wel met een aardige vrouw. Hij klaagt nooit.

 3. Stan uut Nimwegen zegt op

  Het nuilvirus ken ik als Nimwegenaor wel. Ook bij niet-Thaise vrouwen duikt het op. Veel mannen hebben het ook. Meestal a-symptomatisch, maar soms ziekteverschijnselen nadat ze weer iets voor de vrouw hebben moeten betalen.

 4. Wil zegt op

  Ik kom ook uit Nijmegen en woon in een dorp in Isaan en heb daar geen last van het zgn NUILVIRUS.
  Blijkbaar in een bepaalde streek van Thailand.
  In ieder geval sterkte.

 5. Inge van der wijk zegt op

  Hoi,
  Het gezeur is allemaal een gevolg van het Covid19 vaccin, ze zoeken afleiding
  daarvan omdat er nu zoveel naar buiten komt, over schade aan imminiteit en vreselijke
  bijwerkingen. Ze doen er alles aan om dat onder de pet te houden, lukt alleen niet gelukkig. vandaar is het nuilvirus geïntroduceerd

  • RonnyLatYa zegt op

   Nuilen is volgens de inzender een woord dat in Nijmegen gebruikt wordt .

   Bestaat denk ik al wel langer en voor er sprake was van het virus. Zal dan wel om andere redenen onstaan zijn.

   Het komt dus uit Nederland, maar waarom verbaast me dit nu niet ….

 6. khun moo zegt op

  Niet geheel onbekend.
  Ik zie het regelmatig opduiken in Nederland onder de Thaise.
  Die zijn gekomen om een goed leven te hebben met veel te hoge verwachtingen en mocht het na een aantal jaren niet helemaal uitkomen dan krijg je dit.
  Het lijkt soms wel of hun echtgenoot een waardeloze kerel is, die niets goed kan doen.
  Jaloezie speelt ook een grote rol.
  Na verloop van tijd , keert men zich af van de Thaise vriendinnen af , soms verlaat men Nederland weer, of men zoekt een nieuw vriendje in nederland , Belgie of Duitsland.

  In Thailand hoor ik ook vaker dat de Farang echtgenoot een kiniauw is. Een Farang ki nok.
  Je hebt er evenveel aan als aan vogel poep.

  Gelukkig ook nog veel gelukkige huwelijken om het hele betoog toch nog positief af te sluiten.

 7. Lung addie zegt op

  Het Nuilvirus: ik heb het eerst eens moeten opzoeken op het internet daar dit bij ons in Belgenland een totaal onbekend woord is.
  Toen ik uit uitleg hierover gelezen had moest ik vaststellen dat het een heel besmettelijk virus is dat zelfs overgebracht kan worden zonder persoonlijk direct contact met een besmet persoon te hebben. Zelfs het lezen van TB kan reeds een besmetting veroorzaken, dus het circuleert hier zeer uitgebreid.

 8. peter zegt op

  Menig huwelijk is bezweken onder het Nuilvirus.
  Het virus kan zich goed verstoppen en is niet altijd herkenbaar. Het kan ineens opvlammen en desastreuse gevolgen hebben.
  Er is geen medicijn tegen. Je kan doen wat je wilt, maar helpt absoluut niet. Het kan alleen erger worden.
  Alleen het uitnemen van de oorzaak (partner) kan de aanvallen doen afnemen.
  Echter kan later bij een andere bron weer opdoemen.
  Het komt overal op de wereld voor, ongeacht ras.

 9. Lomlalai zegt op

  het Nuilvirus (ook in de achterhoek een bekend begrip) is hier al ruim voor Corona uitgebroken, het lijkt soms dat mijn ega dolgraag wil ruilen met een vriendin die het op 1 van de 10 punten beter voor elkaar heeft maar op de overige 9 punten zwaar achterloopt, of met een andere vriendin die het weer beter voor elkaar heeft op een ander punt van de 10 onderwerpen maar op de overige 9 ook ver achter loopt. Ik heb nooit goed begrepen dat sommige Thaise vrouwen de welvarende situatie waarin ze verkeren erg slecht waarderen en altijd klagen over hun situatie en deze vergelijken met een vriendin die het misschien op 1 van de 10 onderwerpen beter voor elkaar heeft. Zal wel een cultuurverschil dingetje zijn. Ben er al aan gewend en als het haar niet bevalt moet ze maar zien dat ze het ergens anders beter kan krijgen. In Thailand zijn nog veel single vrouwen alhoewel velen van hen vermoedelijk al met het Nuilvirus besmet zijn……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website