Beste lezers,

Ik ben 71 jaar en verzekerd bij Bupa al 11 jaar,nu word mijn verzekering op gezegd volgens hun schrijven.

Woon 20 jaar in Thailand gehuwd met Thaise. Mijn vraag is,dat je eigen als buitenlander ook kan verzekeren voor 30 baht schema.
Ik weet niet of dat waar is,en zo ja hoe kan ik dat doen.(Heb ik gelezen op internet)

Hoop op uw antwoord.

Met vriendelijke groet,

Marinus

No votes yet.
Please wait...

31 reacties op “Lezersvraag: Mijn ziektekostenverzekering bij Bupa wordt opgezegd”

 1. Leo Eggebeen zegt op

  Hallo Marinus,

  Ik neem aan, dat je al heel wat centjes betaald hebt aan Bupa.
  Leg dat geld dat je maandelijks betaald heb opzij voor het geval dat je ziek wordt.
  Mocht je een ziekte krijgen die erg duur wordt, (hartoperaties e.d, dan ga naar NL,
  meld je aan bij de gemeente, en ze moeten je dan weer opnemen in de zorgverzekering.
  Goedkoper kan je het denk ik niet krijgen.
  Succes!

  • Christina zegt op

   Dat vind ik niet erg netjes om te doen terwijl ik hier een hele dure verzekering betaald.

  • Khun Peter zegt op

   @ Dan moet je jezelf weer volledig inschrijven in Nederland en ook weer belasting gaan betalen. Vraag mij af of wat jij voorstelt een reële optie is.

  • Ko zegt op

   Het is inderdaad een groot geluk dat hartkwalen, hartfalen, longontstekingen, herseninfarcten etc. zich allemaal maanden van te voren aandienen. Tijd genoeg om een ticket naar Nederland te boeken en alle rompslomp af te werken en dan – na natuurlijk eerst nog even een korte vakantie – naar het ziekenhuis te gaan. O ja, als je niet meer mag vliegen van de dokter, wat in dergelijke gevallen zeer zelden voorkomt, neem gerust de boot of ga liften!
   Ik mag toch echt van harte hopen dat het advies van Leo grappig bedoeld is!

  • Janthai zegt op

   Ik heb me vorige maand verzekerd bij ONVZ in Houten. Ben 74 jaar en betaal 400 eur. per maand. Dat lijkt veel geld en dat is het ook maar als je laat uitschijven uit het GBA en je ontvangt je pensioen bruto en betaald geen ziektekosten verzekering meer en er zijn misschien nog wel meer posten die dan weg vallen dan valt het nog wel mee .
   Ja ….als je al uit het GBA bent dan is het wel erg duur.

  • Toon zegt op

   Indien de gespaarde reserve niet genoeg is, zal het geld ergens anders vandaan moeten komen. Indien een jaaaarenlange reserve opgebouwd kan worden, dan is het kweken van een reserve een mogelijkheid. Maar als morgen iets ernstigs gebeurt en er weinig reserve is opgebouwd? Een langdurige kwestie en opname in prijzig privé-ziekenhuis kan ook hier 50 – 100.000 EUR kosten; dit kan resulteren in huis o.i.d. moeten verkopen.
   In het voorstel van Leo mag de Nederlandse belastingbetaler ervoor opdraaien, moreel verantwoord?
   En stel dat er i.v.m. spoedopname geen tijd is om dingen in NL te regelen, dan is alleen opname in TH een mogelijkheid; en is een grote financiële reserve of een goede verzekering een must. Tenzij je graag een gokje waagt met je gezondheid.

 2. dontejo zegt op

  Helaas Marinus,
  Deze 30 Baht verzekering zou inderdaad bestaan. Vorige maand heb ik geprobeerd er in te komen.
  Ben bij het ziekenhuis in Camping, Chayaphum geweest. Daar vertelde men mij dat ook hier een leeftijdgrens is. Ouder dan 60 jaar wordt niet meer aangenomen. Pech dus (ook voor mij).
  Groet, Dontejo.

 3. Andre zegt op

  Hallo Marinus,

  Toeval bestaat niet maar kort na het lezen van uw vraag werd ik gebeld door BUPA over de verlenging van mijn polis. Heb deze dame gevraagd of er een maximum leeftijd was voor een verzekering bij BUPA en zijn verzekerde mij dat dit niet het geval is. Uiteraard gaat de premie omhoog bij elk jaar dat men ouder wordt.

  Ik zou zeker contact opnemen met BUPA en hen om uitleg vragen waarom men de verzekering stop zet.

  Daarnaast als U alleen in Thailand verblijft kan U ook kijken naar een lokale verzekering waarover al vele malen op dit blog geschreven is.

  Met vriendelijke groet,
  Andre

  • Marcus zegt op

   Inderdaad verontrustend. Ik zal BUPA ook eens vragen want met b66 ben ik dicht bij de 71 waar naar zeggen ze de towel in de ring gooien. 58.000 baht per jaar kost mijn bupa voor alleen grote zaken en ziekenhuis opname.

 4. Matthieu Hua Hin zegt op

  Uit de voorwaarden van Bupa:
  “Renewal is guaranteed up to and including the age of 70 years. However, if you join before the age of 60 years and are continuously insured, renewal is guaranteed for life.”
  Mogelijk doen ze iets fout bij Bupa. Ben je dus voor of na je 60ste verjaardag ingestapt?

  Als Nederlander kun je jezelf niet verzekeren in de “30 baht regeling”. Het laatste jaar was het wel mogelijk voor buitenlanders een zeer goedkope vergelijkbare verzekering (2.200 baht per jaar) af te sluiten in bepaalde provincies, maar dat is inmiddels teruggedraaid. Deze verzekering was bedoeld voor personen uit bepaalde Aziatische landen en niet voor Europeanen.

 5. eduard zegt op

  hallo rinus

  Ik neem aan dat je uitgescheven bent uit Holland. Die 30 baht ziekenfonds is afgelopen of wordt binnenkort afgeschaft voor expats.Het is al een schandalige zaak dat buza gewoon beeindigd, ze gaan op zeker en als je ouder wordt is het risico voor hun te groot.Dus willen alleen maar gezonde en jongere mensen verzekeren.Zoals Leo voorstelt is een optie, maar je zal wel een gedegen woonadres moeten hebben, een postadres nemen ze geen genoegen meer mee en bij iemand tijdelijk inwonen brengt ook consequentie s mee i.v.m. het inkomen van het andere persoon en jij.Wel de svb waarschuwen en uitleggen hoe het zit.Maar hopen dat je er nooit gebruik van hoeft te maken. gr.

 6. Hans zegt op

  Klopt je kan naar het dichtbijzijnde ziekenhuis gaan , maar je moet wel een geel boekje met 13 cijfers hebben . Inschrijven kost elk jaar 2900 bath .en je word meteen medisch onderzocht .

  • Arie & Maria zegt op

   Geel boekje met 13 cijfers? Graag even wat duidelijker svp.

  • ruud zegt op

   Een geel boekje heb ik wel en die dertien cijfers staan er ook in, maar die ziektekostenregeling waar u over praat zegt mij niets.
   Hebt u daar per ongeluk een link van?

  • Piet zegt op

   Gele boekje is de zogenaamde Tambien Baan het bewijs dat je bij een Thaise gemeente bent ingeschreven
   De 30 baht regeling is voor niet Aziaten afgeschaft

 7. Breugelmans Marc zegt op

  Leo Eggebeen heeft het volledig juist naar men mening.
  Maar je kan dit nog aanvullen door een jaarlijkse reisverzekering te nemen zoals in onze landen een global assistance maar dan een Thaise en met je adres in Thailand.
  Zo ben je verzekerd voor ongelukken of plotse ziekte als je niet thuis bent je krijgt dan de eerste zorgen en zullen ze je ook repatrieren indien mogelijk.
  Daarna naar NL.

  • Khun Peter zegt op

   @ Met een reisverzekering ben je niet verzekerd in het land waar je woont.

   • Ko zegt op

    Die stelligheid is niet helemaal waar. Ligt aan de reisverzekering die je hebt. Ik kan inderdaad geen beroep doen op mijn reisverzekering voor mijn dagelijkse verblijf en/of werkzaamheden. Maar ben ik aantoonbaar (hotelreservering, binnenlandse vlucht, vakantiehuisje gehuurd, dagtocht met busonderneming, e.d.) op vakantie, ook in mijn thuisland, ben ik wel verzekerd met een (doorlopende)(of voor die reis afgesloten) reisverzekering.

    • Khun Peter zegt op

     In Nederland geldt dat er sprake moet zijn van een aantoonbare en betaalde overnachting in een hotel, etc., wil je dekking hebben in eigen land. Maar voor medische kosten gaat dat verhaal niet op want dan moet je teruggevallen op je basiszorgverzekering die voor iedere Nederlands ingezetene verplicht is.

 8. Matthieu Hua Hin zegt op

  Een relatief grote groep Nederlanders loopt total onverzekerd rond in Thailand, met als motivatie dat ze gewoon het vliegtuig naar Nederland nemen zodra ze medische zorg nodig hebben. De Nederlandse zorgverzekeraars hebben inderdaad acceptatieplicht en zullen dan ook iedereen accepteren die weer in Nederland is ingeschreven. Let wel, dit geldt alleen voor de basisverzekering, niet voor eventuele aanvullende verzekeringen.
  Los van de vraag of het wel altijd mogelijk is om eerst terug te vliegen (is dat wel mogelijk i.v.m. de gezondheid, is er een adres in NL waar verbleven kan worden terwijl men misschien wel voor maanden op een wachtlijst terechtkomt), dient u ook rekening te houden met de vraag uit welke pot de medische kosten worden betaald als u terugkeert naar Nederland.
  Als remigrant kunt u namelijk te maken krijgen met een wachttijd voor AWBZ-zorg in Nederland. Afhankelijk van de verzekering en de duur van het verblijf in het buitenland bedraagt de wachttijd maximaal twaalf maanden. Uw zorgverzekeraar beoordeelt of er in uw situatie een wachttijd van toepassing is en wat de duur daarvan is. Tijdens de wachttijd komen de kosten van zorg thuis en van zorg en verblijf in een AWBZ-instelling voor uw eigen rekening. Dat is geregeld in het Besluit wachttijd bijzondere ziektekostenverzekering.

  • Sir Charles zegt op

   Inderdaad acceptatieplicht voor de basisverzekering, niet voor eventuele aanvullende verzekeringen. Logisch toch want niemand wil toch een huis verzekeren wat al in brand staat.

   Overigens ook niet zo gek dat er een wachttijd bestaat bij remigratie, gewoon achteraan in de rij aansluiten oftewel voor remigranten géén uitzondering!

 9. Henk Hauer zegt op

  Heb vorige week nog een advertentie gezien van BUPA. Daar in stond dat acceptatie tot 60 jaar is, en
  dat er dan geen leeftijd limiet is. Ik dacht dat het op de voorpagina van Pattaya Mail stond. Krant van 25 Julie.
  Zou hierop reageren met de mededeling dat u er niet mee akoort gaat en de advertentie bijvoegen

  • Piet zegt op

   Ik heb toevallig met Bupa vandaag contact gehad over dit onderwerp

   Onder de inhoud spreekt voor zich

   Hello Mr Van der Velden,

   Just to let you know that us, as Bupa Global, we have no restriction on the age of a person we insure, so your age should not be a problem with us. If you are still not interested just let me know and I will close your quotation with us. If you are interested in me contacting you then please let me know and I will do as soon as possible.

   Kind Regards,

   Sarantos Alexandros Meintanis

   From: Jan van der Velden [mailto:ipadvelden@gmail.com]
   Sent: 29 July 2014 04:58
   To: MEINTANIS, Sarantos (Goldmine User)
   Subject: Re: Bupa Global – We would like to contact you.

   Dear sir
   I phoned your local agent in Pattaya
   They told me there is age restriction of 65 years
   I am 73 so let’s forget it
   Thanks for your interest
   Jan van der Velden

 10. Aad zegt op

  Moderator: uw reactie lijkt op een verkapte reclameboodschap, dat is niet toegestaan.

  • Aad zegt op

   Moderator: Wanneer u belangrijke informatieheeft over ziektekostenverzekeringen, dan is het de bedoeling dat u deze hier deelt met de lezers. Het verzoek om voor informatie een e-mail naar u te zenden komt over als een commerciële boodschap en dat is niet toegestaan in reacties.

 11. NicoB zegt op

  Beste Marinus, u zit net op de grens, 71 jaar en 11 jaar verzekerd, dus misschien net na uw 60e verjaardag de verzekering gesloten? Dan stopt de polis, in het andere geval zou de polis door moeten lopen, eerst alles goed nakijken, maken ze een fout dan reclameren en Bupa bezoeken.
  De 30 Bath verzekering bestaat niet meer, afgeschaft door de junta, alleen nog voor specifieke Aziatische doelgroepen, werkenden in Thailand uit Myanmar, Cambodja, Laos.
  Er wordt gesproken over een betaalbare zorgverzekering voor andere permanent in Thailand wonende buitenlanders, hoe lang dat gaat duren is onbekend.
  Sukses
  NicoB

 12. Sjaak S zegt op

  Dan is de reden voor vele buitenlanders om hier in Thailand onverzekerd te leven, niet om dan maar even naar Nederland terug te gaan, maar omdat de verzekering t.o.v. de normale levensonderhoudskosten zeer, zeer duur zijn.
  Wie geeft er nu vrijwillig maandelijks 400 Euro af? Je voelt je nog goed en kunt je bijna niet voorstellen dat er misschien ooit een punt in je leven komt, waarop je aanspraak moet maken op de verzekering die je jarenlang betaald hebt.
  En nu, zoals Marinus, wordt je uit de verzekering gezet, nadat je jarenlang betaald hebt. Natuurlijk weet ik niet – dat schrijft hij niet – of hij die verzekering ook al een paar keer heeft gebruikt. Daar houden ze niet zo van.
  Het is een moeilijke situatie. Sommigen zouden dan bijna eenderde van hun inkomen moeten uitgeven aan een verzekering, waarvan je niet weet dat deze je over een aantal jaren, wanneer je ze echt nodig hebt, laat vallen als een baksteen. Dan was het toch verstandiger dat geld te investeren in een andere manier van sparen. Beter elke maand een stukje goud kopen en dat opslaan in een kluis…

 13. Lekky zegt op

  Pacific prime heeft geen leeftijdsgrens en een redelijke prijs. Eigenlijk ongelofelijk dat je niet via de Nederlandse verzekering verzekerd kan blijven. Alle andere nationaliteiten behouden hun basis verzekering in het land van herkomst.

  • David H. zegt op

   Klopt inderdaad als Belgen zijn wij automatisch terug verzekerd voor de ziekteverzekering bij terugkeer, zelfs bij tijdelijke terugkeer . Navraag gedaan bij vertrek en bevestiging mail gekregen van ziekenfonds , wel als gepensioneerde die vraag gesteld .

 14. NicoB zegt op

  @Lekky, heb je wat meer info over Pacific prime, premie, leeftijd, dekking in-patient outpatient, etc.?
  Ben helemaal met je eens, jarenlang betaal je premie, hebt relatief nog niet veel zorg, geen probleem, dat is sociaal en solidariteit, vertrek je naar het buitenland, dan vervalt je basispolis, maar dan ben je wat ouder en hebt wat meer zorg nodig, feitelijk een schande zo om te gaan met ons Nederlanders die in het buitenland wonen, dat mag je best asociaal noemen.
  NicoB

  • Matthieu Hua Hin zegt op

   Pacific Prime is een broker net zoals wij dat zijn (www.verzekereninthailand.nl). In grote lijnen werken ze met dezelfde internationale verzekeraars als wij doen. De premies zijn overal gelijk. Dus waarom iets in Hong Kong halen wat ook in Thailand beschikbaar is en waarbij u gewoon in het Nederlands kunt communiceren?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website