Beste lezers,

Ik woon ongeveer 30 km. buiten Khon Kaen samen met mijn Thaise vriend.

Voor hem zou ik graag een deugdelijke en volledige ziekenkosten verzekering afsluiten. Ik neem aan dat zoiets hier ook wel bestaat,net als in Holland?

Kan iemand mij hier informatie over geven?

Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,

Elon


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Kan ik een ziektekostenverzekering afsluiten voor mijn Thaise vriend?”

 1. Ko zegt op

  er bestaan in Thailand natuurlijk veel zorgverzekeringen (Allianz etc) die een goede dekking hebben. Probleem is vaak dat ze veel uitsluiten. Zaak om je goed te laten voorlichten zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan als het er op aan komt. Ik ben gewoon via NL verzekerd bij de OOM, deze dekt bijna alles en er is keuze voor een eigen risico. Niet goedkoop maar wel uitstekende begeleiding en zorg.
  Simpel de rekening mailen en na goedkeuring heb je binnen 14 dagen je geld terug. Bij ziekenhuis opname regelen ze alles en je ziet nooit een rekening. Al 3 jaar uitstekende ervaring.

 2. dirk zegt op

  hallo Elon,
  Je zit vlak bij de grote stad dus kun je daar makkelijk de kantoren van verzekeringen vinden. Laat je even goed voorlichten over de dekkingen.Je hebt inpatient en outpatient. Ik zou alleen de inpatient nemen dat is alles wat met ziekenhuis opname te maken heeft. Outpatient is alles waarvoor je zelf naar een dokter gaat (kleine dingen) maar gezien de bedragen die je hier betaalt bij een gewone dokter zou ik daar geen aparte verzekering voor afsluiten. Grofweg kun je stellen dat je voor een goede verzekering met alles erbij ongeveer hetzelfde kwijt bent als in Nederland. Succes.

 3. Matthieu Hua Hin zegt op

  Er zijn volop mogelijkheden voor het afsluiten van een ziektekostenverzekering in Thailand. De hoogte van de premie is vooral afhankelijk van de leeftijd en de gewenste dekkingen. Je kan contact opnemen met http://www.verzekereninthailand.nl.

 4. rebell zegt op

  Verleden week stond een artikel in TL-Blog over Thaise ziekte verzekering inkl. het www adres voor verdere informatie. Heb je dat niet gelezen ?. rebell

 5. Theo zegt op

  Ik heb voor mijn Thaise vriend een ziektekosten verzekering afgesloten bij Bupa, een van de meest gebruikte. Zij hebben 4 varianten, inclusief allen inpatient(ziekenhuis opname) of in-en outpatient, incl alle dokterskosten. Zoals de meesten heb ik ook alleen inpatient, dus buiten ziekenhuis opnamen, betaal ik zelf. Mijn partner is 33 jaar en ik betaal 13.000 bath per jaar. Dit is leeftijds gebonden. Succes

 6. Elon zegt op

  Hallo mensen,
  bedankt voor de reacties,ik ga er mee aan het werk.Het gaat hier om een verzekering voor iemand met de Thaise nationliteit.Het artikel waar rebell het over heeft heb ik niet kunnen vinden,welke dag was dat?

  Even extra,mijn complimenten voor het Thailand blog,ik heb er al veel van opgestoken!
  Elon.

 7. Toon zegt op

  Let op met alleen dekking voor in-patient (ziekenhuisopname, operaties, e.d.). Ook out-patient kan erg duur worden, indien zich een langdurige kwaadaardige ziekte openbaart. Patient kan in een dergelijk wellicht thuis behandeld worden (out-patient), waarbij regelmatig doktersvisite aan huis en speciale medicatie door de tijd heen een vermogen kunnen gaan kosten. Voorbeeld: kanker. Laat je dus goed voorlichten en bepaal hoeveel je zelf financieel kunt en wilt dragen.

  Thaise verzekeringen zijn berucht: betalen soms niet eens uit.
  Buitenlandse (expat)verzekeringen garanderen vaak, dat men een klant er niet “uitgooit”. Zij kunnen echter wel na een incident de premie belangrijk verhogen. En na een tweede incident kan men weer een premieverhoging verwachten. Einde van het verhaal is dan, dat men vanzelf wel afzwaait omdat de premie niet meer valt op te brengen.

 8. MACB zegt op

  De Thaise partner is gedekt onder de Thaise zgn. Universal Health Coverage (ook bekend als het ’30 Baht Scheme’) in de provincie waar hij is ingeschreven. Hij kan zich naar een andere provincie laten overschrijven, en moet dat zeker doen, want deze basisverzekering moet altijd achter de hand worden gehouden. Deze basisverzekering dekt niet alles (het pakket wordt voortdurend aangepast); er is een (lage) bijdrage verschuldigd voor zaken die niet gedekt zijn. De zorg wordt in overheidsziekenhuizen verstrekt (als regel; er zijn een paar uitzonderingen, want sommige prive-ziekenhuizen ‘sluiten zich aan’) = lange wachttijden, vaak terugkomen, etc. Hoe groter het ziekenhuis, des te beter uitgerust & des te meer specialisten. De grootste zijn in Bangkok (Siriraj, Ramathibodi, Chulalongkorn); daarnaast zijn er grote ‘regionale’ ziekenhuizen.

  De specialisten hebben vaak een deelpraktijk in lokale prive-ziekenhuizen die aanzienlijk kostbaarder zijn (reken op 3 tot 4 maal zo duur). Ook hier geldt: de best-uitgeruste prive-ziekenhuizen zijn in Bangkok, en hun prijzen liggen soms lager dan in ‘de provincie’!

  Pas op, er zit ontzettend veel kaf onder de in Thailand verkrijgbare particuliere verzekeringen, van welke verzekeraar dan ook. Veel uitsluitingen, leeftijdsbegrenzing (nu niet belangrijk, maar later wel), scherpe premiestijging bij hogere leeftijd, ‘(mis-) leading’ informatie, enzovoorts. Sommige aanbieders zijn weder-verzekeraars = niet een ‘echte’ verzekeraar = de verzekering kan zonder opgaaf van redenen stoppen (‘proof on file’)!

  Om de premiekosten te beperken zou kunnen worden gekozen voor ‘in-patient care only’ = alleen dekking bij ziekenhuisopname. Om de medicijnkosten voor out-patient care te beperken, zou men een gewoon ‘recept’ kunnen vragen (& dan zelf kopen bij vrijwel elke apotheek). Voor huis- & tuinaandoeningen (‘huisarts’) kan men ook naar een lokale prive-kliniek gaan, meestal gerund door artsen die in een staatsziekenhuis werken = minimale kosten. Keus genoeg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website