Lezersvraag: Voor zes weken naar Thailand en visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
22 mei 2018

Beste lezers,

Dit najaar ga ik voor zes weken op vakantie naar Thailand. Ik heb de visumregelgeving op de webstek van het Thaise consulaat in Antwerpen gelezen én ik heb Ronny’s uitstekende visumdossier doorgenomen. Toch heb ik nog een paar vraagjes.

 1. Is de informatie op de webstek van het Thaise consulaat in Antwerpen up-to-date? Vanwaar de verschillen met de vereiste documenten voor een visumaanvraag bij het consulaat in Amsterdam?
 2. Wat betreft de tip om een single re-entry permit op een SETV aan te vragen: zijn daar bijkomende voorwaarden aan verbonden (behalve aan te vragen alvorens Thailand te verlaten en de vergoeding van 1000 baht), of is dat een zuivere formaliteit? Wordt die permit “onmiddellijk” afgeleverd in een willekeurig immigratiekantoor, of duurt dat een paar dagen?
 3. Omdat ik voor een SETV-aanvraag een tweede paspoort nodig heb – mijn huidig paspoort kan ik door mijn job niet langer dan twee dagen missen – sluit ik een Visa Exemption met eenmalige verlenging of back-to-back nog niet helemaal uit. Daartoe kan ik op voorhand een meerdaagse uitstap naar bijvoorbeeld Siem Reap plannen binnen de eerste 30 dagen na aankomst (voor een back-to-back; zo’n uitstap is eigenlijk ook echt de bedoeling) en die eventueel achteraf annuleren (na aanvraag en goedkeuring van een eenmalige verlenging). Kan mij dan bij eerste aankomst in Thailand een VE geweigerd worden omdat ik ook al een retourticket BKK-BRU heb na meer dan 30 dagen? Is Immigration daarvan op de hoogte? Dan weten ze immers dat ik na meer dan 30 dagen terug in BKK móet zijn, en dat lijkt mij in strijd de VE-regeling. En is er een reëel risico dat mij een VE wordt geweigerd na dat eventuele uitstapje (via BKK, DMK, CNX of HKT)?

Ik heb een Belgisch paspoort, ik ga 1 à 2 keer per jaar met een VE naar Thailand op vakantie, het zal mijn eerste entry dit jaar zijn, en ik heb nog nooit problemen met Immigration of politie gehad. À propos, is een eenmalige verlenging van de verblijfsduur van een VE een formaliteit, of een gunst met eventueel bijkomende voorwaarden? Ik wil benadrukken dat ik geen enkele intentie heb om de Thaise immigratiewetten te overtreden, en dat ik wéét dat een SETV de verstandigste optie is, maar niettegenstaande Ronny’s advies durf ik toch te vragen of een VE in mijn situatie te overwegen valt.

Groet,

Mickeysnuf


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Lezersvraag: Voor zes weken naar Thailand en visum”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  1. Eigenlijk zou dit inderdaad overal hetzelfde moeten zijn en dat zou het ook veel eenvoudiger moeten maken. Echter, elke ambassade of consulaat mag extra documenten vragen indien ze dit noodzakelijk achten en dan kom je tot zulke toestanden. Je kan altijd wel een mailtje sturen indien je aan iets twijfelt of bijkomende info wenst. Uit vroegere ervaringen weet ik dat ik daar steeds een antwoord op kreeg.

  2. Een re-entry dient om de einddatum van een eerder verkregen verblijfsperiode te behouden als je Thailand zou verlaten. Bij terug binnenkomst bekom je dan opnieuw die eerdere einddatum.
  Kan je in een immigratiekantoor aanvragen en wordt direct afgeleverd.
  Of het op een SETV zinvol is ? Meestal niet, maar als er echt veel dagen resten van je verblijfsperiode kan dat een oplossing zijn. Moet je individueel beoordelen.

  3. Het is weinig waarschijnlijk dat immigratie je de toegang zal ontzeggen. Meestal zal je zelfs geen vraag gesteld worden.
  Best is natuurlijk, voor het geval dit toch zou gebeuren, te zorgen dat je voldoende cash bij je hebt (20 000 Baht is meer dan voldoende, voor een VE is het normaal 10 000 Baht) en een bewijs (vliegticket Siem Riep) dat je Thailand binnen de 30 dagen gaat verlaten.
  Dat bewijs (vliegticket Siem Riep) zal je waarschijnlijk dan toch ook nodig hebben als je zonder visum vertrekt. Aan de check-in kan men zulk bewijs wel vragen en de kans daarop is aanmerkelijk groter.

  4. Het verlengen van een VE verloopt meestal zonder problemen en is eenvoudig aan te vragen in elk immigratiekantoor. Enkel als je meer dan 30 dagen in Thailand blijft is dit noodzakelijk. Als je toch van plan bent om naar Siem Riep te vertrekken kan je het ook eenvoudig zo uitrekenen je geen enkele periode langer dan 30 dagen in Thailand bent en dan is een verlenging niet noodzakelijk.

  Samengevat : Mits je een bewijs (is wel belangrijk en best een vliegticket) hebt bij vertrek, het welke bewijst dat je Thailand zal verlaten binnen de 30 dagen, kan je voor die 6 weken gewoon op VE vertrekken.
  Bij terug binnenkomst vanuit Cambodja, via land of lucht maakt niet uit, zal je toch opnieuw een VE bekomen van 30 dagen.
  Je kan natuurlijk een Tourist visum halen indien je je dan geruster voelt, maar zelfs dan lijkt een re-entry me niet noodzakelijk in jouw geval. Bij terugkomt zal je immers opnieuw een VE van 30 dagen bekomen.

  Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website