Lezersvraag: Op woensdag geen strandstoelen meer in Pattaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 december 2014

Beste lezers,

Ik las een opmerkelijk bericht bij de de ingezonden brievenpagina van Bangkok Post gisteren:

Vanaf woensdag (volgens mijn info intussen 07-01) zijn de stranden in Pattaya gesloten van de concessiehouders dus geen stoel, parasol, eten en drinken. En dat elke woensdag…..

Zou het werkelijkheid worden? Een nieuwe klap voor het reeds uitgedunde publiek.

Weet iemand hier meer van?

Met vriendelijek groet,

Bob

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Op woensdag geen strandstoelen meer in Pattaya?”

 1. jasmijn zegt op

  Dat is in Hua Hin (Kao Takiab) ook zo in verband met het schoonmaken van het strand

 2. Jean zegt op

  Als dat zo zal zijn, echt jammer..
  Ik ga reeds een 10 tal jaren naar thailand, de laatste 2 jaar, vlieg ik toch 5 x per jaar op en af.
  De stoeltjes zijn sedert deze zomer verdwenen in phuket.
  Op 4/1 ga ik terug naar azie.
  Deze keer gaan we bewust 3 weken vakantie houden in cambodia en vietnam.
  Thailand is zo veel en zo snel aan het veranderen….
  Zouden de militairen wel beseffen dat ze massas toeristen aan het weg jagen zijn???

 3. Harold zegt op

  Klopt helemaal.

  Wat ik hoorde zou pattaya beach al gereorganiseerd zijn, maar zeker weten doe ik dat niet.

  Dongtang / jomtien beach zou vandaag gereorganiseerd worden. Doch er waren vele protesten van farangs via e-mail bij het stadsbestuur binnen gekomen, waarna besloten werd om de kerst/nieuwjaars vakantiegangers te ontzien. De datum van reorganisatie is nu 6 januari 2015.

  De reorganisatie houdt in dat vanaf noordkant van dongtang beach meer ruimte komt voor zonnige handdoekenstrand. De strandhouders schuiven zo’n 3 plaatsen op naar het zouden en krijgen nog maar ruimte voor 5 tafels op een rij , waar ik zit nu 7 wettelijk.
  En woensdag wordt een verplichte rustdag.

  Na 24 jaar, waarvan de laatste 10 jaar elke dag, op het zelfde plekje te hebben gezeten, moeten we dus verhuizen. Maar gelukkig gaat de strandtenthoudster mee.

  toch is deze opzet beter dan het schoonvegen op andere plaatsen.

  Als nu eens alle expat clubs de koppen bijeen zetten en protesteren, dan zou er mogelijk een aanpassing kunnen plaats vinden, zeker gezien de enorme terug val op dit moment van de vakantiegangers. 70% van de russen die nu zouden komen hebben zich plots afgemeld !!

 4. marcus zegt op

  Waar ik mij aan stoor is dat als er voor een uurtje gaat zitten, hapje en drankje, er voor een dag huur betaalt dient te worden. En die huur is meer dan het gammele klap stoeltje met gerafelt canvas waard is. Ze hebben al de commissie op het warme eten (wat ze zelf niet maken) en vaak haast koud is als ze het afleveren. Mijn vrouw zegt vaak in het Thai geen farang rip off , of we gaan een stukje verder op. En ze stellen het dan snel naar 50 baht bij 🙂

 5. Frank zegt op

  Ik kom ieder jaar half jan tot half feb in Pattaya, en het gaat al jaren achteruit. Het lijkt nu zelfs achteruit te hollen als je alle verhalen kloppen. Ga dus binnenkort weer terug. (misschien wel voor de laatste keer)

 6. John Chiang rai zegt op

  Ik vraag mij af of de regering werkelijk weet wat voor uitwerking het schoonvegen van stranden heeft.
  De meeste toeristen hebben graag een strandstoel,en willen ook niet de hele dag in de brandende zon liggen. Als de regering zich werkelijk zorgen maakt over het weg blijven van toeristen,is het misschien verstandig een onderzoek te houden na de werkelijke wensen van de toeristen. Bovendien zou iemand van de regering savonds eens een wandeling moeten maken aan de beacheroad in Pattaya,met het oog gericht op het strand. S’avonds na zonsondergang krioelt het hele strand,zonder overdrijving van de ratten,die hier ook hun uitwerpselen achterlaten. Met de nieuwe maatregelen van de regering ben je verplicht om met een handdoekje tussen deze ratten uitwerpselen plaats te nemen. Verder als een regering verhuurders van strandstoelen,klein handel,en eetgelegenheden verdrijft,en aan de andere kant corruptie wil aanpakken,stelt zich de vraag,welke alternatieven deze verhuurders,en handelaren hebben,om misschien niet corrupt te worden.

 7. Jeanine zegt op

  In hua hin zijn de bedden vergeleken met vorig jaar ongeveer 60 procent minder. Iedereen klaagt hier steen en been. Ook de venters hebben hoegenaamd niets te doen. En dan op woensdag strand dicht Ogenaamd om schoon te maken. Kom niet donderdagmorgen om 9 uur want dan is het nog net zo’n vieze boel als de dag ervoor. Toch zijn wij blij ons vaste bedje te hebben. Groet, jeanine

 8. Alex zegt op

  Dit zou toch een ramp betekenen? Welke halve gare bedenkt zo iets voor een land waar zon en strand nr.1 staan op de lijst van vakantie gangers? Als men het toerisme nog verder wil afbreken, moeten ze zo doorgaan!
  Waarom kan er niet een internationale website geopend worden waar alle toeristen, van alle nationaliteiten hun bezwaren kenbaar kunnen maken. Een soort petitie die kan worden aangeboden aan de autoriteiten. Wellicht dat dat enige invloed kan hebben… Het is toch te gek voor woorden.
  Als dit doorgaat heeft dit als gevolg dat heel Jomtien en Pattaya qua verkeer compleet geblokkeerd staat omdat iedereen gaat winkelen. Het kost uren voordat je de garage van Central binnen kunt komen…
  Als autoriteiten dit soort waanzinnige plannen willen doorvoeren zouden ze toch in overleg moeten treden met touroperators, expat-clubs etc. Misschien gaat dan jet licht branden?

 9. Leo Th. zegt op

  Behalve degenen die het hele jaar in Pattaya/Jomtien verblijven en de vakantiegangers voor een bepaalde tijd, zijn er ook veel dagtoeristen. Denk hierbij bv. aan georganiseerde tours met Chinezen. Zou je één dag op woensdag Pattaya/Jomtien bezoeken en dan tref je een strand waar je én niet kan zitten én niets kan bestellen! Het ergste is het natuurlijk voor de strandondernemers zelf, een hele dag zonder omzet zal hen niet in de koude kleren gaan zitten, en dat iedere week maar weer. Het waarom van deze maatregel ontgaat mij!

 10. Hendrik Keestra zegt op

  Heeft iemand s.v.p. een link naar het oorspronkelijk bericht of de ‘officiële aankondiging’ door de huidige autoriteiten…?

 11. Jan Kok zegt op

  Ik denk dat het klopt,vanaf vlogend jaar dus vanaf 2015 zijn de stranden stoel en parasol vrij.

 12. koos zegt op

  http://www.pattayamail.com/localnews/pattaya-area-beaches-to-go-umbrella-free-one-day-a-week-43663

  • Hendrik Keestra zegt op

   Bedankt voor de link Koos.

   Ik zou liever hebben gezien dat men de huidige, kleine en strandgast-onvriendelijke houten ligstoelen zou hebben vervangen voor wat meer luxe ligbedden die voor de grotere westerse toerist beter geschikt zijn.

   Nu is het zo dat wanneer ik ‘s avonds thuis kom het houten frame in mijn billen gekerfd staat terwijl de bloedsomloop naar m’n benen de volledige dag vrijwel is afgeklemd.

   Dat men wat meer ruimte wil creëren voor gasten die liever op een handdoek willen liggen kan ik me voorstellen maar op mij komt die, door de overheid opgegeven reden, niet erg geloofwaardig over.

   Nu kan ik me natuurlijk de hele dag bij het (hotel- of appartement-) zwembad in alle luxe wentelen maar dan kan ik net zo goed naar een verblijf in een ander land omkijken.

   Negen van de tien, hier ten tijde van de coupe reagerende ‘expat’, was indertijd zo blij of liever gezegd ongeïnteresseerd in de coupe; ik heb het destijds met argusogen aangezien en vertrouw het steeds minder temeer daar de genomen maatregelen niet of slecht worden gecommuniceerd en ik in de afgelopen zeven maanden nog geen ‘vooruitgang’ heb kunnen constateren.

 13. hetty de bie zegt op

  Ja het is niet leuk, wij liggen even voorbij pieter ( hoek van holland ) op het strand, op een ligbed, hoe zou het daar dan moeten??? Graag zou ik ook wel eens het officiele bericht willen lezen. En mischien kunnen we via jullie, een mail met protest naar de gemeente sturen.
  Want anders zou het zomaar ook eens de laatste keer zijn dat wij gaan overwinteren hier.

 14. hendrik zegt op

  hier in cha-am het rustige gedeelte als men drankje of iets eet dan geen kosten lig stoel en parasol/
  ook als men alleen in water neemt dat is mijn ervaring afgelopen jaren.

  hendrik

 15. Holland Belgium house zegt op

  Ik vraag me af ofdat ze in thailand uberhaubt nog wel weten waarmee ze bezig zijn.
  Stranden sluiten, oud en nieuw geen alcohol, bij t afleveren vd nieuwe drankvergunning n brief erbij
  dat t verboden is alcohol tussen 14 en 17 uur te verkopen, nu ook in de barren (gaat niemand doen trouwens)
  En dan niet snappen dat de toeristen wegblijven


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website