Lezersvraag: Is wildkamperen in Thailand toegestaan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 november 2013

Beste lezers,

Al weer de derde keer in 1,5 jaar tijd mag ik naar Thailand. Van mijn 4 weken vakantie in Thailand ga ik vanaf as. zaterdag 1 week met een autootje rondrijden, waarschijnlijk in nationale parken ten westen en noorden van Hua Hin. Als het toeren bevalt ga ik bij het THAI Rent A Car verlenging proberen te verkrijgen.

Om geld uit te sparen lijkt het me leuk om bij locals te slapen, op campings, in een hangmat of in de auto. En dan bedoel ik niet in Bangkok onder het viaduct van de skytrain of bij mensen uit Isaan in die gezellige wijk naast het spoor 😉

Hierbij mijn vragen:

 • Is wildcamperen veilig in Thailand?
 • Zijn er boetes voor wildkamperen?
 • Wordt ik uitgelachen door de Thai als farang kamperen?
 • Waar kan ik een overzicht van campings vinden in Thailand?
 • Zijn er bewaakte parkeerplaatsen in Thailand langs grote wegen?

Groetjes,

Teun


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Is wildkamperen in Thailand toegestaan?”

 1. Rick zegt op

  In Thailand leven diverse gevaarlijke en giftige beestjes en in en bij natuurparken meer als in de grote toeristen centrums. Houd bij het aantrekken van je schoenen er rekening mee dat er schorpioenen kunnen inkruipen dus klop ze uit voor je ze aantrekt.

  Verder wees voorzichtig met eten voor je tent of slaap plaats dit kan ongedierte aantrekken wat weer slangen kan aantrekken zoals cobra’s en diverse zeer giftige adder soorten.

 2. H. Numan zegt op

  1) Nee. Wild kamperen is geheel op eigen risico. Houdt goed rekening met giftige dieren en nog veel meer met gevaarlijke roofdieren op twee poten. Een tent is gelijk een uithangbord met knipperlichten en de tekst: hier valt veel te halen!!!
  2) Ja. Land is particulier bezit of van de overheid. Indien niet van te voren gevraagd ga je grote problemen tegemoet.
  3) Ja.
  4) Geen flauw idee. Sommige resorts hebben een camping. Surf op het internet.
  5) Nee.

 3. overzicht zegt op

  is er dus niet. In feite kan je enkel kamperen op enkele nationale parks-die farang veel hoger entree vragen als Thai. Dat doen de Thai zelf ook wel- bij beter weer zonder tent. Verder is het een vrijwel onbekend gebruik alhier.
  Een enkel resort ergens hoog in het noorden laat ook wel tenten toe op het eigen terrein, maar velen hebben simpele blokhutten als permanente tent.
  Daar guesthouses al hier en daar vanaf 150/200 bt/nacht te huur zijn, biedt camping ook eigenlijk geen enkel voordeel. Rond Hua HIn/Phetburi is in feite maar 1-wel groot -national park, Kraeng Kracharn. Maar daarbinnen leven nog 1000en bergstammen en uit Burma ontvluchte Karen/Shan,

 4. SevenEleven zegt op

  Heb nooit “wild gekampeerd”in Thailand,wel enige ervaring met een tentje in Khao Yai National Park.Kom daar al jaren,en iedere vakantie spenderen we daar een weekje,met tent en wat kook-attributen.
  (Het kost een paar honderd baht aan toegang,maar dan kun je zolang blijven als je maar wilt,en laten we eerlijk zijn,wat stelt dat nou eigenlijk voor,vergeleken met bv de prijzen in Nederland?)
  Maar dat is altijd op een camping-site,goed bereikbaar met de auto,of motorfiets.Echter deze sites zijn in principe wel midden in het woud gelegen,dus je hoeft maar honderd meter te lopen,en het grote Thaise bos omringt je.Fantastisch voor natuurliefhebbers en fervente wandelaars.
  Het wild loopt ook gewoon over de camping heen,dus soms ontmoetingen met herten,apen,grote varanen,neushoornvogels,parachtige vlinders,en ja,ook af en toe een slang,maar dat mag de pret niet drukken.Tevens zijn er hikes te doen,met Thaise gids,ook een aanrader.

  Zou zelf niet gauw gaan wild-kamperen in Thailand,vanwege door anderen al genoemde gevaren,en zeker niet in Nationale Parken,waar grote roofdieren nog vrij rondzwerven.(sowiezo verboden volgens mij,maar kan me vergissen)
  Zie ook het voordeel niet ,want guest-houses zijn vaak laag geprijsd,en je ligt beter voor wat bahtjes meer.
  In ieder geval een fijne vakantie gewenst
  ,groet,SevenEleven.

 5. Nonkelwin zegt op

  Als je toch het budget hebt om een auto te huren (zo een 1000Bht/dag al of niet met brandstof) zullen die paar 100 Bhts per nacht voor een veilige overnachting, ook niet veel verschil maken.

 6. Roswita zegt op

  Ik persoonlijk zou het niet doen. Alleen al voor het gevaar van stekende insecten (duizendpoot waar de Thai echt bang voor is en schorpioenen) en giftige slangen. Bovendien qua geldbesparing hoef je het ook niet doen, zoals reeds hierboven geschreven, heb je genoeg goedkope guesthouses. Als je dan toch avontuurlijk bent aangelegd, zou ik je aanraden om eens te googlen op: Naidee Sculptured Huts (is in de buurt van Hua Hin) Het zijn een soort Flinstones hutjes. Campings hebben ze voor zover ik weet niet in Thailand en in veel Nationale parken (waar je wel mag kamperen) moet je toch vaak 200 bath entree betalen. Een optie zou ook nog kunnen zijn om bij Thai thuis te logeren. Veel plezier en mocht je toch gaan kamperen, hoop ik je ervaring hier op Thailandblog nog eens te lezen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website