Wie was ook de dupe van de vlucht EVA AIR BR75 (Bangkok-Amsterdam)?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 december 2022

Beste lezers,

Wie was ook de dupe van de vlucht EVA AIR BR75 (Bangkok-Amsterdam)? Deel je ervaring ajb. Ik krijg geen reactie van EVA AIR. We zouden 26 november om 12:50 uur vertrekken, maar dat ging niet door vanwege een technisch mankement. Zeker 5 a 6 keer hebben we andere boardingtijden doorgekregen.

Uiteindelijk moesten we naar een andere gate en daar werd ons verteld dat we met bussen naar een hotel werden gebracht. Dit verliep zeer chaotisch. Paspoort afgeven, 30 minuten met een bus, omstreeks 20:30 uur in een hotelkamer zonder warm water, geen koffers want die zaten in het vliegtuig, snel iets eten, om 3 uur in de nacht opstaan want de bus vertrekt om 4 uur.

Op het vliegveld was niemand van EVA AIR aanwezig. Iedereen liep wat rond om informatie te krijgen. Omstreeks 08.30 uur vertrok het vliegtuig alsnog.

EVA AIR wilt alleen maar telefonisch kwijt dat we geen recht hebben op een tegemoetkoming, want het Europees recht telt niet. Ik kreeg een emailadres (salesams@evaair.com) en daar kon ik mijn klacht indienen. Totaal geen reactie.

Wat een slechte service en klantonvriendelijkheid van EVA AIR. Dit was onze 6e vlucht met EVA AIR en tevens de laatste.

Groet,

Henk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

17 reacties op “Wie was ook de dupe van de vlucht EVA AIR BR75 (Bangkok-Amsterdam)?”

 1. Rob zegt op

  Beste Henk,
  Heel vervelend voor je, maar hun verhaal klopt helaas, ze moeten alleen vergoeden voor vluchten die uit Europa vertrekken, of als het een Europesche maatschappij is.
  Maar als troost kan ik je vertellen dat bijvoorbeeld KLM ook niet bereikbaar is als er iets aan de hand is, begin dit jaar nog meegemaakt uiteindelijk kreeg ik iemand ‘smorgens om 4.30 uur aan de telefoon toen ik net deed of ik een vlucht wilde boeken, dan was mijn vertraging wel is waar maar gering, maar toen moet je nog een SHA hotel boeken en kwam alles heel precies en omdat het vluchtnummer veranderde en ook de aankomsttijd een uur later was kon ik weer de hele santekraam opnieuw gaan mailen naar Thailand en dat was 2 dagen voor vertrek, maar totaal geen begrip bij KLM.
  Uiteindelijk een mail gestuurd naar de heer Elberse toen nog de CEO, kreeg ik wel antwoord en kon ik een voucher krijgen van € 50,= voor mijn volgende vlucht, daar heb ik maar voor bedankt in principe vlieg ik niet meer met KLM.
  Zo zie je maar overal is wel eens wat.
  Groet Rob

 2. Stefan zegt op

  Is heel vervelend om zoiets mee te maken, maar helaas komt het bij iedere maatschappij wel eens voor. Probeer je in te beelden hoeveel medewerkers in deze ketting zitten. Denk er eens bij na hoe moeilijk het kan zijn met computers, foutcodes, enz. Eénmaal de techniekers de fout gevonden hebben moet dan nog het wisselstuk ter plaatse geraken. Dan de plaatsing en de testprocedure.

  De maatschappijen zitten met gigantische financiële problemen sinds corona. Centen worden maar met mondjesmaat geschonken aan klanten. En uiteindelijke is met geld is de slechte ervaring niet gewist.
  Maar … ik begrijp dat je misnoegd bent en dat je EVA-air de rug toekeert.
  Ik heb ook maatschappijen op mijn lijstje die ik niet meer wil. Ik heb zelfs een luchthaven die ik mijd als de pest : LHR.

 3. Willem zegt op

  Ik snap dat uw reis niet naar tevredenheid is gegaan. Toch heeft Eva u toch naar behoren geholpen met een nood overnachting. De diverse gatewissels kan Eva niets aan doen. Gewoon volgen wat er achtereenvolgens wordt gevraagd. U was weer optijd op het vliegveld en u zat in het juiste vliegtuig naar Nederland. Deze dingen gebeuren en er is niet echt misgegaan. Ik ben er van overtuigd dat Eva achter de schermen echt druk geweest is uw vlucht zsm te laten vertrekken en het regelen van een overnachting voor honderden mensen.

 4. Marc Dalle zegt op

  Inderdaad niet prettig en onaangenaam. Bedenk alleen dat dit nog niet zo slecht voor jullie is verlopen. Voor hetzelfde geld had u op de luchthaven moeten “overnachten op een bank of stoel en moest u het doen met een voucher voor een karige maaltijd en drankje. Dat gebeurt meer dan wat sommigen denken. Dat er geen personeel van EVA was om info te verstrekken is het enige waar men in de fout gaat naar klantvriendelijkheid toe. Voor de rest hebt u nog geluk gehad

 5. Chris zegt op

  Je zou ook kunnen denken:
  blij toe. Stel je eens voor dat we in de lucht hadden gezeten op weg naar Amsterdam en het technisch mankement zou verergeren onderweg. Dan zou ik deze reactie op Thailandblog misschien niet hebben kunnen schrijven.

 6. Lung addie zegt op

  Het is natuurlijke steeds een onaangename belevenis indien de vlucht een lange vertraging oploopt. Heb ook reeds vroeger meegemaakt.
  Op een vergoeding moet je niet al te veel rekenen. De maatschappij kan zich in dit geval: ‘een technisch defect’, en terecht, beroepen op ‘HEIRKRACHT’.
  Je moet er ook rekening mee houden dat een vliegmaatschappij, in geval van zo een vertraging, andere zaken aan het hoofd heeft, welke meer prioritair zijn dan passagiers in detail uit te leggen wat er aan de hand is en hoe het verder zal verlopen. Vaak weten ze zelf niet wanneer, in geval van een technisch defect, ze weer zullen kunnen vertrekken. Moest je weten hoeveel mensen, er in zo een geval, aan de slag moeten je zou er verbaasd van zijn.
  Je mag nog van geluk spreken dat je de nacht niet op de luchthaven moest doorbrengen en naar een hotel gebracht werd, ook al was het geen 5 sterrenhotel.
  Bekijk het eens van beide kanten.

  • Louis zegt op

   Eva Air heeft dit inderdaad netjes opgelost. Iedereen een hotelkamer en de volgende dag kon iedereen zijn reis verder zetten.

   Als ik alles op een rijtje zet zou ik zelfs durven stellen dat ik zelfs voor Eva Air zou kiezen in de toekomst. Ik heb al veel andere verhalen gehoord van reizigers die soms dagenlang vast zaten vanwege een technisch defect.

   Al bij al snap ik eigenlijk het probleem niet. En dan nog natrappen door te stellen dat hij in de toekomst die maatschappij nooit meer zal gebruiken. Nee, sorry hoor, ‘klagers hebben geen nood’ zegt men soms.

 7. Roger zegt op

  – Een slechte ervaring met Eva Air met als resultaat dat het de laatste keer was dat ik met hen wil vliegen.
  – Rob hierboven heeft een slechte ervaring met KLM en laat hen daarom links liggen.
  – Anderen hebben een hekel aan Thai Airways omdat ze financieel niet meer gezond zijn.

  Wel beste bloggers, ik heb in mijn professionele loopbaan de hele wereld afgereisd. Elke week moest ik wel eens een vliegreis ondernemen. Ik kan het aantal vluchten niet meer bijhouden waarbij er wel eens iets misgelopen is. Dat hoort er nu eenmaal bij.

  Het strafste vind ik dat, als er zich een ‘technisch probleem’ voordoet, men onmiddellijk op de rem gaat staan en men de maatschappij aanklaagt voor een slechte service.Ik kan me heel goed voorstellen dat men dan niet zomaar een pasklare oplossing kan bieden. Al hun vliegtuigen zijn meestal in gebruik, bij een defect komt veiligheid toch op de eerste plaats, niet?

  Het is uiteraard vervelend wanneer de planning niet verloopt zoals voorzien. Is er een probleem wees maar gerust dat het bij de maatschappij ook chaos is, misschien moeten we daar wat begrip voor hebben.

 8. TheoB zegt op

  Ik begrijp dat je behoorlijk baalt van de onverwacht lange reistijd Henk.
  Maar voor zover ik weet heeft EVA Air aan haar verplichtingen voldaan.
  De passagiersrechten vastgesteld door de EU gaan in jouw geval niet op omdat EVA Air geen luchtvaartmaatschappij uit een EU-land is EN jouw vlucht van buiten de EU vertrok.
  Helaas zijn de passagiersrechten/luchtvaartmaatschappijplichten buiten de EU en stuk slechter.

  https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_nl.htm
  https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?qid=1476179175834&uri=CELEX:32004R0261

 9. Albert Vondeling zegt op

  Ik heb gebruik gemaakt van het furmulier dat je op de site van Eva kunt invullen, op aanraden van een medewerker op het Amsterdamse kantoor van EVA. Binneneen paar dagen kreeg ik al antwoord,
  ziehier:

  Thank you for contacting EVA Airways. We regret to learn about the experience you have had to go through which was caused by the delay of your flight on 26 November. Especially, your first time flying with us.

  The reason for the delay was due to a technical issue with the aircraft. We would like to emphasize that we take the safety of our passengers very seriously. While we understand that the experience to wait at the airport may not have been convenient, my colleagues in Bangkok, have taken all the necessary actions and arrangements to reduce the inconvenience for our passengers.

  Regarding your question about compensation, I regret to inform you, that EVA Airways is a non-European airline and therefore, compensation for a delay is not applicable due to the fact that this flight was operated from a non-EU country. However, in case you have made additional costs during such as meals, transportation or phone costs during this delay, you may send us the receipts and we will assess if there is a possibility to reimburse them.

  Once again, we would like to apologize for the experience and thank you for your understanding.

 10. Rogier zegt op

  Wat vervelend, ik heb op 24 november precies hetzelfde meegemaakt met Turkish airlines (tot 2 maal toe technisch mankement). Geen tot minimale communicatie en meer dan 27 uur vertraging inclusief overstap in Istanboel naar Amsterdam. Ik ben blij dat men veiligheid zo serieus neemt en ik accepteer de vertraging ook. Maar in de communicatie kunnen airlines echt zo zo veel verbeteren. Wel grappig dat ik nooit meer Turkish airlines neem en de volgende reis alweer geboekt heb met…..Eva air.

 11. Hub Ogg zegt op

  Is uitermate vervelend maar komt helaas regelmatig voor. Eva heeft het in dit geval de overlast nog redelijk kunnen oplossen. Het ergerlijke als zo iets gebeurd is bijna altijd het gebrek aan communicatie van de maatschappij. Of het nu Eva of KLM of welke maatschappij dan ook is.

  • Kris zegt op

   Ja Hub, dat klopt … gebrek aan communicatie. Ik stel me dan wel de vraag wat Eva Air moet communiceren? Zolang er geen definitieve oplossing voor het probleem is valt te weinig te zeggen.

   Het is al een huzarenstukje om alle passagiers een slaapplaats te bieden in geval van nood. Het is bij hen alle hens aan dek om een pasklare oplossing te bieden.

   Denkt men nu echt dat men een aantal toestellen te vervanging heeft? En dan zwijgen we nog maar als die aan de andere kant van onze aardbol staan. Ik heb alle begrip voor een maatschappij wanneer er een dergelijk probleem voordoet. En dan maar roepen “met deze maatschappij NOOIT MEER” …

   • Lung addie zegt op

    ‘ En dan maar roepen “met deze maatschappij NOOIT MEER” …’
    Dat ‘NOOIT MEER’ zal zolang duren tot bij een volgende aankoop van een ticket, EVA Air met de beste voorwaarden betreffende vluchtduur, het aantal kg bagage ze mogen meeslepen, de prijs….
    tevoorschijn komt…. dit NOOIT MEER zal snel verdwenen zijn. Dus let maar niet teveel op dat geroep.

 12. PEER zegt op

  Wat vervelend nou, en schrik van uw ondervindingen betr EVA airlines
  Ik vlieg al jaren met EVA, op aanraden van Thailand Travel in R’dam, tot volle tevredenheid.
  EVA staat niet voor niets op de top 10 rated best.
  Technische problemen zijn verschrikkelijk maar kunnen overkomen.
  Ben blij dat je er nog over kunt verhalen en misschien nog es naar Thailand kunt met of zonder EVA air.

  • Tim zegt op

   Vertraging is inderdaad vervelend.
   Onze ervaring met EVA air is juist top.
   We kwamen er 26 uur voor vertrek achter dat we van de vlucht gehaald waren. Fout van vliegtickets.nl.
   De helpdesk van EVA air is 6 uur lang bezig geweest om een oplossing te vinden. Uiteindelijk naar Seoul met KLM en naar BKK met Aireaseanna. Top service en top communicatie.
   Dus ik denk niet dat t aan EVA air ligt, maar aan medewerker(s) die op dat moment verantwoordelijk waren.

   Mvg, Tim

 13. Geert zegt op

  Weer maar eens een mooi voorbeeld van een klaagzang die voor ons blog geen enkele meerwaarde biedt.

  Het is uiteraard de keuze aan Henk om nooit meer met Eva Air te willen vliegen. Desondanks heeft deze maatschappij een zeer goede reputatie.

  Vertragingen, afgelastingen, technische defecten, allemaal niet leuk. Maar in dit specifiek geval heeft Eva Air alles netjes opgelost. Er zijn heel wat ergere gevallen gekend.

  Ik hoop alvast dat Henk bij zijn volgende reis met een andere maatschappij weer geen vertraging oploopt want dan moet hij nog een keer op zoek naar een andere aanbieder 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website