Een dag in Chiang Khan

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags:
2 april 2022

Chiang Khan op 580 kilometer ten noorden van Bangkok, is een stadje om verliefd op te worden.

Vroeg in de ochtend stromen de straten van dit slaperige stadje vol met locals om aalmoezen te geven aan de monniken. Mooi om te zien en zeker mooi om te filmen.

Natuurlijk moet er daarna zelf gegeten worden dat kan bij de vele kraampjes langs de weg. De volgende stop is bij de lokale markt voor verse groenten, kruiden, heerlijke soep en nog veel meer. Vervolgens zie je een bezoek aan de Wat Sri Khun Mueang, een kleurrijke tempel die een bezoek zeker waard is. En denk er aan bedek je knieën en je schouders. Daarna toonde Pha Zat hoe je kratongs maakt voor het Loy Kratong festival.

Bij zonsondergang bezochten we een traditionele dansvoorstelling door dames uit Chiang Khan begeleid door drums.

Ga er zelf eens kijken bij deze bijzondere bestemming, je treft er een vriendelijke bevolking en leuke tradities aan.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.20/5. From 5 votes.
Please wait...

8 reacties op “Een dag in Chiang Khan”

 1. Guy P. zegt op

  Wij zijn er een paar weken geleden enkele dagen gebleven en het is inderdaad een gezellig stadje. Zeker nu er een wandel/fiets-pad langs de Mekhong gemaakt is, waardoor alle hotelletjes en restaurants opeens 2 in- en uitgangen hebben. Toeristisch “boomt” het stadje (zeker ook bij de Thais) en dat voel je al aan de prijzen van de logies met zicht op de rivier. Niet te lang wachten voor een bezoek, nu het nog relatief rustig blijft.

 2. Henkwag zegt op

  Inderdaad, een prachtig klein stadje met veel authentieke thaise houten woningen. Leuk om te wandelen over het fiets/voetpad langs de Mekhong en door de smalle soi’s. Voor de volledigheid: Chiang Khan ligt in de provincie Loei, ongeveer 50 km. ten noorden van de stad Loei.

 3. Foodlover zegt op

  10 jaar geleden ben ik daar voor een hele maand geweest bij het Chiang Kahn guest house. Mooie tijd heb ik daar gehad bij Huub en Pim. Als ik nu naar dit filmpje kijk zie ik dat het booming is en erg druk word. Jammer natuurlijk maar ja het is ook daar 2016. De tocht op de Mekong was toen ook al fantastisch en het voetpad goed te belopen. Inderdaad, al je wilt gaan doe het dan NU, over 5 jaar is het voorbij.

 4. Bennie zegt op

  Hallo allen
  Mijn eerste bezoek van Chiang Khan dateert van november 2009. Ik
  ben er terug geweest in januari 2014 en we gaan er deze maand terug heen.
  De evolutie qua toerisme is hoewel het nog steeds overwegend Thais zijn spectaculair.
  In het weekend vindt je meestal geen slaapgelegenheid in het centrum meer en de prijzen rijzen flink.
  Als je er toch heengaat heb ik toch een tip: de beste massage ooit had ik bij Ba Kom Goi in de Chai Khong road. Deze zijn echt gespecialiseerd maar voor een happy end dien je hier niet aan te kloppen.

  Bennie

 5. Jaap en Alie zegt op

  Wat een mooi plaatsje, en al die monniken s morgens vroeg op straat.
  Wij gaan de derde week naar Thailand en volgen een groot gedeelte van de Mekong per fiets en komen ook langs Chiang Khan.
  Met zulk soort documentatie materiaal wordt het alleen maar leuker.
  Dank hier voor!!!

  Jaap

 6. Jacques Streng zegt op

  Wat is de beste manier om er te komen vanuit Bangkok ?
  Dank !!

  • Danzig zegt op

   Air Asia en Nok Air bieden combinatietickets: eerst vliegen naar Loei (vanaf Don Mueang Airport) en vanaf daar verder per minibus naar Chiang Khan.

 7. Karel Nikkels zegt op

  Bovenstaande reacties zijn wel van een poosje terug! Toevallig vandaag (zondag) het stadje bezocht en we waren zowat de enigen. Veel winkeltjes en restaurantjes waren dicht, het zal nog wel even duren voor er weer wat leven in de brouwerij komt. Als het zover is zal het weer een leuke bestemming zijn, mede door het fiets/wandelpad langs de Mekong.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website