Lezersvraag: Welke eilanden in Thailand moet je gezien hebben?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
10 augustus 2016

Beste lezers,

Wij zijn vorig jaar in het Noorden van Thailand geweest en willen nu richting het zuiden. Keuze genoeg maar welke eiland moet je gezien hebben? Liever geen eiland waar je tussen honderden Chinezen/Russen moet verblijven.

Wij zoeken een romantisch eiland waar genoeg te doen en te zien is maar niet waar je over de koppen kunt lopen.

Wie heeft een goed advies aan deze enthousiastelingen die weer uitzien naar het mooie Thailand?

Groetjes,

Kelly


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Welke eilanden in Thailand moet je gezien hebben?”

 1. ton zegt op

  Kelly
  Ik weet niet in welk seizoen je een eiland in Thailand wilt bezoeken.
  Ik weet ook niet hoe oud je bent en wat je voorkeur is, maar als je zandstranden discotheken gezellig eten aan het strand en geen nou ja bijna geen chinezen wil tegenkomen dan is Koh Chang je ideale bestemming
  Het eiland is ongeveer 30 km lang aan de ene kant toeristisch maar niet opdringerig. Aan de andere kant een ongerepte natuur met vele nationale parken
  Kijk wel uit voor de apen ze halen je tas leeg voor je er erg in hebt
  Fijne vakantie

 2. Hans zegt op

  Als je het toerisme wil vermijden zou ik niet naar het zuiden gaan in de buurt van Pukhet en Krabi.
  Druk, duur en heel veel toeristen waaronder ook uiteraard Russen en Chinezen.
  Een beter plan is Koh Tao en Koh Phangan. 2 eilanden vlak boven Koh Samui (Dit eiland is ook te toeristisch) Vanuit Bangkok kun je de bus nemen en de boot naar Koh Tao. Koh Tao is een klein eiland, maar goedkoop qua accommodatie en eten en je kan er fantastisch snorkelen. Koh Phangan is nog vrij ongerept in het Westen en het Noorden. Het zuiden zou ik vermijden.
  Je kunt ook naar Koh Chang gaan, dat is een groter eiland en heeft nog veel rustige stranden. Vanuit Koh Chang kun je eiland gaan hoppen naar o.a. Koh Maak, Koh Koed en andere. Heel relaxed daar, niet duur en zeker de moeite waard.

 3. Patty zegt op

  Ik zeg Koh Lanta. Dit is nog een beetje Thailand zo als het was. Geen Mac Donalds of andere grote westerse fast food. Gewoon een klein gezellig eiland van 30 km lang en 5 km breed. Te bereiken via Krabi (ook leuk). Dan met taxi of mini bus. Dankzij de nieuwe brug hoef je nu nig maar met 1 ferry.
  Ik zou zeggen doen.

 4. henry zegt op

  Koh Lanta is naast Koh Chang ook een aanrader. Wel rekening houdn metvde moesson (april tot november)

 5. rene23 zegt op

  Koh Lanta is top en lekker rustig.
  Beste tijd december-april.
  Je kan kiezen uit luxe resorts maar meer naar het zuiden ook goedkope bamboe hutjes direkt aan het strand.
  Er zijn goede wegen om er met de brommer op uit te gaan, de nodige faciliteiten zoals banken en je kan met de boot ook andere eilanden bezoeken.
  Te bereiken met taxibusjes vanaf luchthaven Krabi, maar leuker is eerst naar Krabi en de volgende dag met de boot.( dik 2 uur varen, je ziet nog wat en je kan tips krijgen van anderen)
  Doen!!

 6. T zegt op

  Wat dacht je van Koh kood ( ook wel koh kut genoemd al is het er helemaal niet ) en Koh Mak beide een stukje verder doorvaren als Koh Chang maar veel minder hotels ( de eilanden zijn ook een stuk kleiner als Koh Chang dat wel ) Ideaal ook qua reis afstand van Bangkok en minder gevoelig voor stormen en orkanen als de eilanden in het zuiden tijdens het regen seizoen.

 7. MrMikie zegt op

  Ben net terug van de 8e keer TH. Ben bijna op elk eiland geweest, maar nog niet op Lanta dus kan daar weinig over mee vertellen.
  Wat ik het mooiste eiland vond is koh Lipe, het is wel een hele onderneming om daar te komen maar het is er echt schitterend. Mooie witte stranden en super helder water, tot aan de nek zie je nog de bodem en koraal. Ook leuke walkingstreet, en in de avond mooie zonsondergang. Chinesen ach ik stoor mij er bijna niet aan, maar ze lopen daar niet met hordes. Mooiste tijd is dec tm april
  Vlieg met AA naar Trang of Hat Yai, bus/taxi 1 uur en 1,5u met de speedboot of met de ferry 2,5u. Voor prijzen en tijden kijk op amazinglanta punt com of op aa punt com 😉

 8. Lung addie zegt op

  Thailand heeft een schat aan prachtige eilanden. Sommigen in onderstaande lijst zijn niet opengesteld voor toerisme. Je mag er wel rondvaren docht niet betreden. Dus al voor deze eilanden te willen bezoeken moet men zich eerst informeren wat toegestaan is en wat niet.

  Het probleem bij eilanden te willen bezoeken is: ofwel is er ALLES en dan heb je natuurlijk veel toeristen, of wel is er NIETS en dan heb je bijna geen toeristen. Het is dus zoeken naar een middenweg en dat kan je alleen door de eilanden te gaan bezoeken en dit zelf vast te stellen. Ze bevallen je en zijn wat je zocht of ze bevallen je niet.

  Een paar van deze” middenweg” eilanden zijn: Koh Kut ( Koot ), Koh Butang en natuurlijk Koh Lipe ( een parel ). Doch op deze eilanden blijf je niet lang… op een paar dagen heb je het gezien en het enige je er zal vinden is natuur en zeer goede speciale seafood restaurants.

  Ook de grote, meest gekende eilanden, kunnen bieden wat je zoekt, doch dan blijf je weg van de toeristische pleisterplaatsen op die eilanden. Zoals bv op Koh Samui: indien je niet verder gaat dan Chaweng, ja dan zit je in een overompeling van toeristen, doch er zijn voldoende echt rustige en prachtige plekken op dit eiland en je bent nooit heel ver van “iets” anders, iets meer….. Koh Tao zou ik niet meer zo aanraden. Het is een klein eiland, wel prachtig, doch volledig afgestemd op mensen die willen duiken of snorkelen. Het wordt dan ook heel druk bezocht door dit soort toeristen. Koh Phangang, zeer mooi, doch als je de pech hebt er juist te zijn als er fullmoonparty is kan je de rust wel vergeten.
  De keuze van welke eilanden te bezoeken wordt ook vaak gemaakt door de bereikbaarheid… is er een veerdienst of moet je er zelf met een local proberen te komen….

  Onderstaand een lijste van dej voornaamste eilanden groepen rond Thailand. Deze lijst is niet beperkend, er zijn nog vele andere eilanden:

  GULF OF THAILAND NORTH group: Khram, Lan, Pai, Samet, Si Chang
  GULF OF THAILAND NORTH EAST group : Chang, Kut, Mak
  MALAY PENINSULA EAST group: Pha Luai, Phangan, Samui, Tao
  MALAY PENINSULA SOUTH EAST group: Kra, Maeo, Nu
  MALAY PENINSULA WEST group : Chan, Chang, Hai, Jum, Lanta Noi, Lanta Yai, Middle, Muk,, Phayam, Phi Phi, Phuket, Ra, Racha Noi, Racha Yai, Sayer,
  Similan Isls: namely Bangu, Huyong, Miang, Payan, Payang, Payu, Similan, Yao Noi, Yao Yai
  MALAY PENINSULA SOUTH WEST group : Butang Group: Adang, Bitsi, Bulon, Butang, Glang, Gra, Hin Ngam, Jabang, Kai, Lipe, Rawi, Tarutao, Yang

  ( bron lijst: RSGB Radio Amateur IOTA program : Islands On The Air program waar schrijver deel van uitmaakt)

  Veel plezier bij het eilanden bezoek.
  Lung addie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website