Beste lezers,

Ik heb een voorgevoel over wat ik over me afroep maar toch heb ik jullie gewaardeerde hulp nodig. Meer dan een jaar heb ik uit zitten kijken naar inreisversoepelingen, maand.. na maand… . Toen ik het bericht las van de geplande versoepelingen per 1 mei as sprong ik dan ook een gat in de lucht om eindelijk mijn favoriete vakantieland weer te bezoeken.

Om een lang verhaal kort te maken ik zou graag startend halverwege mei een tweetal weken in Jomtien willen verblijven om vervolgens af te sluiten met twee weken het eiland Koh Samui (twee totaal verschillende locaties).

Mijn probleem is, ik heb nog nooit in deze periode genoemde locaties bezocht. Natuurlijk heb ik zoveel mogelijk informatie verzameld op het internet maar de meningen variëren van ‘Absoluut Nogo’ tot .. ‘het valt wel mee’, dat maakt me erg onzeker en weet niet maar wat ik moet verwachten.

Graag jullie advies, helemaal fantastisch als dat komt van mensen die er wonen.

Wat moet/kan ik globaal verwachten.. elke dag een stevige bui, gevolgd of voorafgegaan door wat zon of wekenlang bewolking?

Groet,

Hans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.50/5. From 2 votes.
Please wait...

5 reacties op “Wel of niet in mei/juni naar Jomtien en door naar het eiland Koh Samui i.v.m de weersverwachting?”

 1. Bart zegt op

  Beste Hans,

  Wat je kan verwachten van het weer dat weet niemand. Ik vrees dat geen enkele blogger hier een sluitend antwoord kan op geven.

  Normaal gezien zijn de maanden december t.e.m. april de droogste maanden van het jaar hier in Thailand. Dit jaar is het uitzonderlijk nat. Langere periodes van elke dag onweersbuien zijn geen uitzondering geweest.

  Hoe het verder zal evolueren daar zal ik geen uitspraken over doen want dat is koffiedik kijken. Je kunt alleen maar hopen dat het weer ergens meevalt, that’s it.

  Prettige vakantie toegewenst!

 2. willem zegt op

  In mei en juni is het doorgaans prima weer. Zo af en toe een bui maar zeker nog niet de piek van het regen seizoen. Dat is normaal pas van augustus tot oktober. Maar ja wat is normaal tegenwoordig.

 3. Hans zegt op

  Hans,
  Ga gerust naar Koh Samui. Wees flexibel met je planning. Pin je niet vast door vluchten of een hotelboeking. Mocht het weer alsnog tegenvallen, zoek dan andere oorden op.

 4. Syl zegt op

  Beste Hans,

  Van Jomtien weet ik weinig maar in mei is Samui erg warm en meestal vrij droog. Er zal dus zeer waarschijnlijk heel veel zon zijn met af en slechts af toe een buitje. Het is momenteel elke dag rond de 33 graden en stralend blauwe hemel. Indien Jomtien dus slecht weer zou hebben kun je overwegen eerder naar Samui te komen.

  Wens je een mooie vakantie toe!

  • Hans zegt op

   Bedankt Syl, enorm gewaardeerd je reactie.
   Nog een tip of aanrader waar op Samui, ik ben daar nog nooit geweest.
   Thanks.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website