Lezersvraag: Wel of geen auto huren in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
4 oktober 2017

Beste lezers,

Ik ben een ervaren bestuurder van 48 jaar en vraag mij af of het veilig is om een auto te huren in Thailand? Ik lees veel horror verhalen over het rijgedrag van Thai en de vele ongelukken.

Zelf rijd ik defensief en houd mij aan de snelheid. Ik heb in meerdere landen een auto gehuurd maar dat was meestal in Europa. Ik heb ook in Engeland gereden dus weet wat het is om links te rijden.

Kortom is het verantwoord of beter niet zelf rijden in Thailand?

Groet,

Marco

52 reacties op “Lezersvraag: Wel of geen auto huren in Thailand?”

 1. gbruit zegt op

  Als je via Herz ofzo huurt dan lijkt mij het risico aanvaardbaar. Vraag is alleen: waarom zou je? Een personenwagen bij Herz huren is duurder dan een 10 pers. aircobusje mèt chauffeur. Geen parkeerproblemen, gaan en staan waar je maar wilt.

 2. JoWe zegt op

  Gewoon doen.
  Ik rijdt al meer dan 10 jaar schadevrij.

  Westerlingen hebben een meer “vooruit ziende blik” in het verkeer maar ook in het dagelijkse leven.
  Zo heb ik al menige aanrijding kunnen voorkomen.

  Alert zijn, vooruit kijken (denken) soms defensie, soms offensief.
  Go with the flow en vooral alert zijn.

  M.vr,gr.

 3. Bert zegt op

  Op zich is het goed te doen vind ik zelf.
  Iedere expat is ooit een keer begonnen met autorijden in Thailand.
  Natuurlijk is het verkeer anders dan in NL, maar dat is in Parijs of London ook.
  Wel is links rijden in het begin goed opletten en de ook spiegels kijken is heel belangrijk, want de scooters/motors gaan je links en rechts voorbij.
  Gewoon goed uitkijken en dan gaat het vanzelf.
  In BKK is het wat moeilijker, omdat daar wegen zijn met 2-3 verdiepingen en als je de verkeerde baan voor sorteert ga je een andere richting op dan je eigenlijk zou willen.
  Ik zelf gebruik een Tomtom als ik in een onbekend gebied ben in BKK en dat gaat (tot nu toe) altijd goed.

 4. Jasper zegt op

  Als je nooit eerder in Thailand, of Azie aan het verkeer hebt deelgenomen kan ik je alleen maar afraden. Anders ook, trouwens, maar als je er woont is het min of meer noodzakelijk. Rijden is hier eenvoudigweg zeer gevaarlijk, men neemt voorrang, schiet aan alle kanten langs je heen, rijdt door rood etc. Niet voor niets het 1 na gevaarlijkste land ter wereld op de weg.
  Krijg je een echt ongeluk is het leed niet te overzien.
  Daarbij kun je je afvragen of je voor een vakantie hier wel een auto moet rijden. Die staat vaak toch een groot deel stil. Het openbaar vervoer is prima en goedkoop: ik doe alles met taxi’ s, juist ook afstanden van 300 km. en meer. Zorg voor een ervaren chauffeur, en geniet van je vakantie!

 5. Fransamsterdam zegt op

  Het is in ieder geval een stuk veiliger dan een motorbike.
  Voor automobilisten is het overlijdensrisico vergelijkbaar met dat begin jaren ’70 in Nederland.
  Gingen uw ouders zich telkens afvragen of het wel veilig was om de auto te nemen? Mocht u niet mee omdat het te gevaarlijk was?
  Wat is het alternatief: U laten vervoeren in een busje? Dat is nog veel gevaarlijker.
  Als u op uw rechten staat moet u er niet aan beginnen, als u telkens de fouten van anderen ziet en zich daaraan ergert ook niet, als u geneigd bent te gaan toeteren als er wat mensen voor u op straat lopen ook niet, als u zich ergert aan stoplichten die lang op rood staan ook niet, en als u het – van oorsprong dacht ik Amerilaanse – ‘keep your lane systeem’ niet begrijpt moet u zich daar eerst wat over inlezen.
  Ik zou wel een auto nemen die zo’n beetje gemiddeld is qua grootte, zeg maar een Toyota Hilux met dubbele cabine, want in een Nissan Micra (heet in Thailand anders) tel je niet mee.
  Veilig is het nooit, maar het leven is niet zonder risico’s en de uiteindelijke afweging moet u zelf maken.

 6. Bram ten Hoven zegt op

  Ik heb 6 jaar in Thailand gewoond en dus auto gereden. Het is best te doen mits je je spiegels goed gebruikt. Vooral de brommers komen van alle kanten en rijden als gekken. Toch geven de Thai je de ruimte en een opgestoken middenvinger of op het voorhoofd wijzen heb ik nog nooit gezien. Het verkeer lijkt wat chaotisch maar in de praktijk valt dat wel mee. Je wend er snel aan.

 7. Bob zegt op

  Ik heb in Thailand nog nooit een auto gehuurd, wel geleend van mijn schoonfamilie.

  Ik heb de nodige kilometers gemaakt, gelukkig nooit een ongeluk gehad.
  Het is zeer vermoeiend auto rijden in Bangkok of andere grote stad, voor de rest
  valt het wel mee.

  Mijn advies, als het niet nodig is, dan gewoon openbaar vervoer nemen.

 8. Van dijk zegt op

  Zo u wellicht weet staat thailand op plaats 2 van de gevaarlijkste landen,dus raad ik
  Het u niet aan, aan de andere kant is vliegen goed en goedkoop.
  Vliegt u naar b.v chiang mai, en wilt u in de omgeving wat bezoeken ,dan kan een taxi of
  Songtell uitkomst bieden, wel prijs afspreken.
  Fijne vacantie

 9. jan van marle zegt op

  Nooit een auto huren in Thailand.Als Farang ben je altijd de klos als er iets gebeurt en dat is vaak!Gewetenloze bestuurders en uitpersers die letterlijk over lijken gaan!

 10. marcel zegt op

  Is prima te doen hoor rijden in thailand bij de grote steden is het wat drukker ben je daar weer 1 kilometer of wat vandaan is het verkeer ook weer een heel stuk rustigger rij zelf ook door het hele land heen tot in bkk aantoe prima te doen.

  groet marcel

 11. Antonio zegt op

  Je kunt er gerust een auto huren, als je Elf normaal tijd, dan rijden de idioten wel om je heen. Alles beter dan op een scooter hier.
  Ik zelf rij liever zelf hier want je laten rijden hier is ook een gok wat de kwaliteiten zijn van de chauffeur.

  Wat je zelf moet afvragen is hoe goed ben je in Links rijden, als je dat nog nooit gedaan hebt dan is het niet te adviseren om hier zelf direct rond te gaan rijden.

 12. Erik zegt op

  Hallo Marco ,
  Ik heb al diverse keren een auto gehuurd in Thailand . Als je defensief rijdt valt het best mee. Wel zien dat je met alle papieren in orde bent , want er is hier veel politiecontrole . En als je een “blank” gezicht hebt , wordt je er ALTIJD uitgehaald voor controle .
  Succes !
  Erik

 13. Willem zegt op

  Tja, moeilijke kwestie ….. zolang je geen pech krijgt (lees accident maakt of in een accident betrokken geraakt) is er niets aan de hand. Het grote probleem is dat veel Thai zonder rijbewijs en/of verzekering rondtoeren. Heb je iets aan de hand – ook als de andere partij fout is – dan wordt dit dikwijls uitgesproken in het nadeel van de farang (niet enkel omdat men verwacht dat deze kapitaalkrachtig is …. maar vooral omdat men er van uitgaat dat deze farang toch een “goede” verzekering heeft) !! Zelf kom ik bijna 30 jaar in Thailand en denk er niet aan om met een auto zelf rond te rijden (al zijn er velen die dit al jaren wel, doen zonder noemenswaardige problemen). Laat het me zo stellen: kleine problemen geeft kleine gevolgen voor de farang ….. maar serieuze problemen brengt je echt wel in de shit in Thailand !!

 14. Frank zegt op

  Zelf rijden in Thailand is prima te doen. Kwestie van goed opletten en aanpassen aan de Thaise manier van autorijden. Als je in Nederland zelfverzekerd aan het verkeer deelneemt kun je dat in Thailand ook. De meeste horrorverhalen hebben betrekking op brommer/motoren in combinatie met teveel alcohol of drugs.

  Zorg wel dat je een internationaal rijbewijs bij je hebt (flutpapiertje wat je voor 20 euro bij de ANWB kunt kopen) en als je al gewend bent aan links rijden is dat geen obstakel (huur wel een automaat, schakelen is lastig in spiegelbeeld…)

  Succes & enjoy

 15. Harrybr zegt op

  Toen ik in Thailand gestationeerd was, was het mij ronduit VERBODEN zelf te rijden.

 16. loe zegt op

  als je bangkok vermijdt en met navigatie is het best te doen.

 17. Joop zegt op

  Bedoel je huren of rijden?
  Over huren kan ik je niets vertellen, maar zou zelf relaxed een automaat nemen en een goede verzekering.
  Het rijden in de Isan met zowel een auto of motorfiets bevalt mij goed maar wel meer vermoeiend omdat er meer onverwachte zaken voorkomen. Bv inhalen van een auto en komt er aan de overkant van een benzinestation een auto de weg op. Zoals u schreef defensief rijden.
  Verder vinden veel pick-ups dat ze meer rechten hebben.
  Zelf vermijd ik de late avond.
  Maar geniet van uw mobiliteit.

 18. Kees zegt op

  Dat is een persoonlijke keuze. Niemand kan je de zekerheid geven of het verantwoord is of niet. Het is een stuk gevaarlijker dan waar dan ook, aan de andere kant is het best te doen als je erg defensief rijdt. Zorg dat je erg goed verzekerd bent, zorg voor een dashcam, verwacht de meest stompzinnige onverwachte acties (bv auto’s die je nog even snel rechts inhalen als je stopt met richtingaanwijzer om rechtsaf te slaan, dat soort grappen), verwacht alles maar dan ook alles op de openbare weg (auto’s die tegen het verkeer in gaan, honden, scooters zonder licht, geparkeeerde auto’s, U turns op wegen waar over de 100 gereden wordt, dronken bestuurders, etc. etc.) en vermijdt in het donker rijden zo veel mogelijk.

 19. Rob zegt op

  Hoi Marco
  Je kan gerust een auto huren het kost haast niks afhankelijk van hoe lang je hem wilt huren .
  Ik zie hier advertenties van 800 bath (20€) voor een dag.
  Kijk wel dat de auto een ful insurance heeft , eigen risico bekijken enz enz.
  Rijden hier is geen probleem even wennen misschien zorg wel dat je een internationale rijbewijs hebt.
  Veel rij plezier.
  Gr Rob

 20. loe zegt op

  Zo lang je zelf niet dronken achter het stuur gaat zitten bellen, is er geen probleem, om
  auto te rijden in Thailand. . Gewoon voorzichtig zijn en goed opletten.
  Zelf rijden we (mijn vrouw voornamelijk) al 12 jaar probleemloos rond op Koh Samui.
  Met bromfietsen gebeuren wel erg veel ongelukken.

 21. Peter zegt op

  Wanneer ik er was gebruikte ik de pick-up truck van mijn schoonzus, de laatste keer 3 maanden lang.
  Zelf ben ik ook een defensieve rijder maar ben in Thailand overgegaan op anticiperend rijden want anders wordt je in een hoek gedrukt.
  Geen problemen gehad maar waarschijnlijk wanneer je een (kleinere) huurauto hebt wordt het extra oppassen.
  Vaak had ik het gevoel dat menige Thaise chauffeur geen rijbewijs had, daarom het anticiperend rijden.

  • Peter zegt op

   ter aanvulling, ik ben 69 jaar maar rijdt al meer dan 50 jaar alle mogelijke vervoersmiddelen, zelfs vrachtwagen en bus

 22. Dirkphan zegt op

  Hangt van je zelf af.
  Als je regelzucht bent, doe het dan niet want dan gaat u er niet veel plezier aan beleven.
  De beste manier om in Thailand te rijden is “go with the flow”, dus soepel mee in het verkeer.
  Als je voorzichtig defensief en traag rijdt raad ik het je niet aan.

  Bedenk:
  – Het verkeer in Thailand is razend gevaarlijk.
  – Alles kan en alles gebeurt ook, verwacht je aan het onverwachte.
  – Sommigen rijden echt als een gek slalommend door het verkeer. Dit zijn geen uitzonderingen.

  Als je een auto huurt:

  – Zorg dat je degelijk verzekerd bent.
  – Zorg voor een goede notitie van reeds bestaande schade aan de wagen (scams !!)
  – Bedenk dat als je bij een ongeval niet veel kan bewijzen, dat je als Farang steeds als schuldige zult worden aangewezen.

  Zoals ik je vraag lees ben je eerder een angsthaas (subjectieve beoordeling natuurlijk). Als dat zo is doe dan een pamper aan en laat u rijden.

 23. Archie zegt op

  Heb in Thailand meerdere malen een auto gehuurd en ben van Pattaya naar Kanchanaburi en van Bangkok naar Korat en Ubon gereden zonder probleem, maar wel veel ongelukken onderweg gezien ! Huurde de auto op Suvarnabumi bij Hertz of Budget, dan ben je meer verzekerd voor een goed kontrakt.
  Heb 1 keer een auto in Pattaya gehuurd, later bleek dat ik een kontrakt voor een bromfiets had ondertekend, gelukkig geen incidenten en kreeg mijn borgssom netjes terug, Hoe dit zou zijn afgelopen wanneer ik een incident had gehad, durf ik niet aan te denken.
  Volgens mij ERG belangrijk om de auto bij een internationaal verhuurbedrijf te huren !! en natuurlijk een internationaal rijbewijs meenemen.

 24. J. de Groot zegt op

  Je kan nog zo’n ervaren rijder zijn, maar de Thaien hebben hun eigen regels en daar moet je eerst van op de hoogte zijn! Ben je dat niet ga het risico niet aan! Ik was een zeer ervaren rijder, reed 20.000 km per maand in en rondom Wenen, maar toen ik in Bangkok kwam, heb ik me eerst drie welen laten rijden voor dat ik het zelf ging doen, want ze zijn stapelgek. Één tip ga ik je geven: steek nooit je middelvinger omhoog, want dan worden ze heel boos! Krijg je een ongeluk en je staat volkomen in je recht, dat verlies je altijd, ze zeggen gewoon: jij wilde zonodig hier rijden dan moet je het voelen ook! Ik heb hier een bed en Breakfast en rijd mijn gasten rond tegen een kleine vergoeding!
  Succes

  • smeets dirk zegt op

   Als je in je recht bent ben je in je recht,ook in Thailand.Het is niet omdat je farang bent dat je altijd in fout bent.Dat is je reinste zever wat je hier vertelt.Heb zelf een ongeval gehad waarbij ik niet in fout was en alles is perfect afgehandeld.Dus stop ermee met de mensen bang te maken en onwaarheden te vertellen

   • Rori zegt op

    Beste Dirk
    Helemaal mee eens. In ruim 35 jaar dat ik in azie kom nog nergens problemen gehad.
    Filippijnen, Maleisie, Vietnam. Ik wil geen kwaad woord horen. Wel in België waar ik gewerkt heb problemen gehad in wallonie omdat ik nederlander was.
    Ik ben hier altijd naar eerlijkheid en redelijkheid behandeld.
    Soms denk ik dat veel reacties komen Van mensen die van mensen hebben gehoord. Het valt mij ook op dat mensen met aangegeven ervaring geen problemen hebben hier.

 25. Karel zegt op

  Ik heb een auto in Thailand en is prima te doen, maar gevaarlijker dan in westerse landen.
  Daarnaast soms onverwachte kuilen in kleinere wegen en zomaar een berm die een kleine afgrond is, dwz je hele wiel verdwijnt erin. Maar grote wegen zijn goed onderhouden.

  Als ik naar Bangkok moet, pak ik altijd bus en BTS (metro). Veel te druk, parkeerproblemen, de weg niet weten.

  Maar als je hier op vakantie bent en niet elke dag rijdt, adviseer ik om een taxi te nemen voor je tripjes, je bent ietsje duurder uit op dagbasis, maar geen gezeur en risico en je kunt beter genieten van de omgeving. Die taxi’s rijden meestal op LPG, daarom goedkoop. Je toert de hele dag rond voor misschien 2000 baht, terwijl je bij huur minimaal 1000-1200 baht per dag kwijt, nog afgezien van de benzinekosten!

  Met taxi’s bedoel ik niet de opvallend gekleurde taxi’s met een meter en bordje bovenop het dak, maar privé-ondernemertjes die in hun eigen normale auto rondrijden.

 26. Chiang Moi zegt op

  Ik kom al meer dan 10 jaar in Thailanden soms 2 keer per jaar. De eerste keer dat ik een auto huurde was 7 jaar geleden op Kho Samui. De eerste keer links rijden, de eerste 10km was vreemd en ook spannend, rechts inhalen en ook verkeer van links voorrang voor zo ver in Thailand je voorrang krijgt. Bij mij was het net als indertijd fietsen leren ineens had ik links rijden onder de knie en het leek of ik nooit anders gedaan had. Het enige waar ik steeds in trap in de plaats van de richtingaanwijzer en ruitenwisser die ziteen omgedraaid richtingaanwijzer rechts van het stuur en ruitenwisser links. Kennelijk past een mens zich snel aan want als ik na mijn Thailandreis waar ik gemiddeld 1000km heb gereden en ik weer in Nederland in mijn eigen auto stap ik de 1e dag weer de weg kwijt ben waar die 2 hendels zitten. Maar goed rijden in Thailand, mijn ervaring is dat je ver voorruit moet kijken en gewoon met het verkeer meerijden. Natuurlijk rijden Thai ongedislipinerd maar als je daar op berekend bent is het geen probleem om daar te rijden. Wat ik uit voorzorg wel doe ik huur een zware 4×4 want als er toch iets zou gebeuren dan lig ik liever bovenop dan onderop maar gelukkig is dit nog niet gebeurd. Wat belangrijk is als je een auto huurt dat je goed verzekerd bent en alle aanvullende verzekeringen er bij neemt want je blijft een buitenlander en je krijgt altijd de schuld als er iets misgaat.

 27. Theo van bommeltheovanbommel zegt op

  Beste vakantie vierder,
  Na 30 jaar ervaring in Thailand,huur ik geen brommer,geen auto,geen waterscooter of zoiets
  Zolang de rechtspraak niet veranderd huur ik niets.
  Zelfs met de verzekering (goede) kun je nog problemen krijgen.
  Ik leef zonder iets te huren.zou het graag doen.maar ontloop mogelijk problemen.
  Ik betaal liever wat meer en neem bij afstanden een taxi.
  Prettige vakantie in dit mooie. Land.

 28. eduard zegt op

  Tuurlijk kan je een auto huren, beetje meer opletten ,want ze komen overal vandaan en de regels weet bijna niemand. Zal wel een erkend bedrijf nemen met goed all risk verzekering en niet bij de auto s die op straat staan met ,,for rent,,. Dat zijn particulieren die wat bij willen verdienen en meestal niet verzekerd.

 29. Jos zegt op

  Hallo Marco
  Ik heb div keren een auto gehuurd in Thailand,maar dan raad k jou aan om een extra verzekering er bij te nemen die jou eigen bijdragen ook dekt.
  Het rijden op zich vind ook wel dat het mee valt,je moet wel extra in de spiegels kijken voor dat je zowel links of rechts wil afslaan.
  Omdat scooters heel snel rijden en er vlug tussen door willen gaan.
  Veel rij succes

  Jos

 30. Rori zegt op

  Het verkeerd is anders in Thailand dan in Nederland. Als eerste rijden men links net als in de meeste zo aziatische landen, hethe verenigd koninkrijk en meer. Verder zijn de verkeerdregels hier min of meer het zelfde. Verkeer op de rotonde heeft voorrang. Leuk iets als je linksaf wilt slaan op een door verkeerslichten geregelde krusing mag je door rijden. Wel doorgaand verkeer voorrang geven. Dus bij linksaf mag je bij rood doorrijden. Verder rij ik als ik hier ben gewoon zelf gemiddeld een 1500 km per maand.
  Ben daarvoor wel via IAK aamvullend intrrnationaal verzekerd. Heb in de afgelopen zeg eens 30 jaar nog nooit een ongeluk gehad buiten Europa. Hmm realiseer ik me nu.
  Mocht je een auto willen huren. Van te voren bij de over een komst. Foto’s maken van de auto. Alle schade cq karssen op laten nemen. Ook kijken of alles werkt. Olie, koelvloeistof, remolie etc nakijken. Ook belangrijk is of de tank vol dan wel leeg is als je de auto ophaalt. Eigenlijk het zelfde als in Europa. Als je gewend bent om in Londen, Paris en Berlijn te rijden zie ik geen problemen. Gisteren nog een kleine 600 km gereden van de stad uttaradit naar de stad petchabun. Dus wat let je??
  Wel even opletten waar je huurt. Zou ook niet een te grote auto nemen. Rekening op 530 tot 600 bath per dag voor een Toyota yaris bv. 200 km inclusief.

  • Rori zegt op

   Bij ons om de hoek zitten een stuk of 4 verhuurders.

   Om een indicatie te krijgen van prijzen.

   http://thai-rent-car.com/cars/

 31. Jaco zegt op

  De laatste keer heb ik de auto geleend van mijn schoonzus en ben van Surin naar Koh Chiang gereden. Daarna van Koh Chiang naar Bangkok en terug naar Surin. Als je zelf goed oplet is het goed te doen. Links rijden is geen probleem. Maar rondrijdend in Surin keerde ik op een stille weg om vervolgens aan de verkeerde kant te gaan rijden. Als er genoeg ander verkeer is zijn de lijnen en de plaats op weg duidelijk genoeg. Maar dus wel goed opletten, al is het niet voor jezelf is het wel voor een ander.

 32. Piet zegt op

  Hangt er van af ..vertel eerst wat je van plan bent en waar je verblijft in Thailand
  Als je bijv 2 weken in Bangkok zit moet ik je huur afraden…zit je bijv in Isaan dan is het best te doen..dus meer info ajb

 33. edward zegt op

  Dat kan je best doen heb nooit geen problemen hier rij al jaren zelf hier

 34. marc de greve zegt op

  hello,overdag met de auto rijden is geen ptobleem,maar in de avond en s’nachts levensgevaarlijk ik persoonlijk rij ook met een auto (ubon ratchathani)dus in de isaan ongeveer 50 km verder is onze woonst ,en op deze wegen naar huis toe overdag geen probleem maar eenmaal de avond valt zeeeeer gevaarlijk nl tegenliggers zonder licht,bromfietsers, saamloos,handkarren en vee,alles kom je tegen,zeer gevaarlijk persoonlijk doe ik het nooit meer met de auto s’avonds er is geen straatverlichting niks nada,dat betekend tegen 30-40 km/u als je je leven niet moe bent.Een goede raad zeker niet in het donker op pad met de auto,verder een goeie reis

 35. Francois Nang Lae zegt op

  Dat is moeilijk voor iemand anders in te vullen. Ik heb een aantal jaren geleden voor het eerst een auto gehuurd in Chiang Mai, eerst voor een week, maar het beviel me zo goed dat ik hem nog 10 dagen extra gehuurd heb. Sindsdien heb ik iedere vakantie een huurauto gehad en nu ik hier woon rijd ik bijna dagelijks. Het verkeer is inderdaad chaotisch, dus je moet overal ogen hebben, en rekening houden met de voor Nederlandse begrippen meest ondenkbare situaties. Brommers die je aan alle kanten voorbijschieten, een markt op de vluchtstrook en dus geparkeerde auto’s op de rijbaan, de vluchtstrook als rijbaan om tegen het verkeer in te gaan, tegenliggers die vlak voor een bocht gaan inhalen en dus op de rechterbaan de bocht om komen zeilen, flinke gaten in de weg. Het verkeer is ontegenzeggelijk veel gevaarlijker dan in NL. Maar of je beter af bent in een busje of taxi, dan wanneer je zelf rijdt is maar de vraag. En wellicht scheelt het ook wáár je precies gaat rijden. Hier in het noorden wordt in het algemeen toch behoorlijk rustig gereden. Verder kan je bijvoorbeeld vermijden om in het donker te rijden. Er rijdt veel slecht verlicht verkeer rond en gaten in de weg zijn slecht te zien. (Als ze hier het bordje “slecht wegdek” zouden kennen, zou het gewoon aan de grens staan ;-))

 36. Francois Nang Lae zegt op

  O, en let op dat je een complete verzekering hebt. Bij sommige verhuurders dekt de verzekering maar een beperkt bedrag.

 37. john zegt op

  heb meerdere keren auto gehuurd. nooit problemen gehad. huurde wel altijd via een website. heb je toch de wat professionele bedrijven. Rijden in thailand is geen probleem misschien met uitondering van bangkok. dat is zo razend druk dat je dikwijls de straat mist waar je in wilt slaan. alsik naar bangkok ga parkeer ik gewoon de auto op de airport en ga verder met openbaar vervoer. veel plezier.!

 38. liam zegt op

  Beste Marco,
  Je kunt gerust een auto huren in Thailand en het hele land ermee doorkruizen. Het is wel goed om defensief te rijden en/of goed uit te kijken bij de U-turns en in landelijke gebieden overstekende buitenlui en brommers in de gaten te houden. Mij is met ruim 100.000 km achter de knoopjes gelukkig nog nooit iets overkomen (en hoop het zo te houden). Het is anders, maar niet super gevaarlijk.
  Safe travels!

  Groet,
  Liam

 39. Carolien zegt op

  Wij huren al een paar jaar een auto in Thailand. Nemen de meest uitgebreide verzekering en op een kleine bekeuring na ( voor stilstaan op een plek waar dat niet mocht) bevalt het prima. We leggen voor vertrek wel eventuele schade aan de auto in het bijzijn van de verhuurder vast. Man rijd met het overige keer mee, uiteraard wel voorzichtig, en ik hou tom tom en borden in de gaten. Kortom voor ons is dit ideaal

 40. Ben Korat zegt op

  Als je bij een goed internationaal verhuur bedrijf huurt dan ben je goed verzekert en ken je het rustig doen in Thailand, het is waarschijnlijk veiliger dan je door een Thaise chauffeur te laten rijden ik rij daar al 20 jaar auto en heb 1 keer een aanrijding gehad omdat een of andere mafkees door rood aan kwam met een noodgang.
  Voor de rest gewoon je verstand gebruiken en je niet teveel aantrekken van de mede weggebruikers maar ze wel allemaal goed in de gaten houden want ze kunnen over het algemeen niet normaal rijden. Maar ik zou niet in het donker over B wegen gaan rijden als het niet nodig is want ze rijden ook midden in de nacht rustig zonder verlichting aan of ze hebben gewoon geen verlichting.

  succes Ben

 41. Hub zegt op

  Beste Marco

  Ik ben 76 en rij ook zelf in Thailand. ik heb vele malen het verkeer bestudeerd
  dit jaar in April heb ik +- 4000 Km gereden. geen krasje niet hoor.
  Ik heb het gewoon geleerd om te kijken en probeer het zelfde te doen als de Thai self.
  Ik heb er geen probleem mee. Ook in BKK geen probleem wel op de grote wegen je ogen alleen op de weg houden want daar licht de snelheid hoger. Ik zou zeggen kijk goed hoe de Thai rijd en pas je aan en je hebt geen probleem. Ik ben dan wel 76 maar rij goed door 100 tot 120 is normaal voor mij.
  Ik ga Vrijdag weer om een bruiloft mee te maken en heb een picup ter beschikking
  Hub

 42. KeesP zegt op

  Ja hoor, als je rijd zoals je zelf beschrijft, geen probleem.
  Niet alleen voor je zelf opletten maar ook voor een ander opletten.
  Veel (rij) plezier.

 43. simon zegt op

  prima te doen
  maar je kan beter hier in Nederland een auto huren of op het vliegveld Bangkok
  bij de wat grotere verhuurbedrijven Avis enz..
  wel een goede verzekering afsluiten

 44. Jan zegt op

  Beste Marco,

  Ikzelf rij motor / scooter en auto in en door geheel Thailand.

  Dit alles zonder ooit problemen te hebben ervaren.

  Mijn motto is: ‘rij beleefd brutaal’..!!

  Daarmee bedoel ik wees attent op alles maar laat tegelijk jouw mede weggebruikers blijken dat jij er ook bent.

  Daarnaast is het onmisbaar in het Thaise verkeer om erg goed te anticiperen…je kunt van alle kanten verkeer verwachten.

  Omdat ik samen met mijn vriendin een eigen auto heb ik geen ervaring met het begrip huurauto.

  Succes met jouw beslissing..!!!

 45. Kees zegt op

  Op zich is rijden in Thailand niet moeilijk, het probleem is alleen dat de rijstijl heel anders is en dat hier geen rijlessen zijn zoals bij ons. Dit betekent niet dat iedereen slecht rijdt, maar een deel van de mensen rijdt slecht en onvoorspelbaar. Ik zou wel afraden in Bangkok te gaan rijden, omdat het verkeer daar van een geheel andere categorie is. In de rest van Thailand kun je best uit de voeten, maar verwacht de meest vreemde zaken op de weg, zoals brommers met 5 mensen op de autoweg, vrachtwagens die spookrijden en verkeer dat zonder te wachten en uit te kijken invoegt. Zorg voor een heel goede verzekering.

  Ik rijd al 15 jaar met eigen auto zonder problemen of ongelukken in Thailand. Als je gewend bent aan de rijstijl en goed anticipeert, lukt dat wel.

 46. sjaak kuppens zegt op

  Geen probleem heb jaren lang in Thailand gereden toen ik daar woonden en werkte 8 jaar lang zonder enig probleem, momenteel woon ik in Nieuw Zeeland waar ig denk dat het gevaarlijker en meer opletten is dan in Thailand, huren doe ik de laatste jaren als ik m’n familie bezoek en kruis dan dwars door Thailand van Noord naar zuid en West naar Oost en, het is misschien geluk of wat anders, maar echt geen probleem, laatse keer gehuurd via Carrentals Chic-Cars en dat was een prima ervaring als zoveel andere kere meeste keren word de autoverhuur geregeld via een UK organisatie en altijd prima goede prijs en geen problemen, Niet bang zijn mensen moeten altijd de negatieve openbaren maar vergeten the erg goede ervaringen te delen, Groeten vanuit Christchurch NZ. 🙂

 47. Ruud zegt op

  Het is even wennen maar hier is goed te rijden, zorg wel voor een goed navigatiesysteem. Als je wilt huren kies dan voor een betrouwbare verhuurder zoals budgetcar. Een auto met chauffeur huren kan ook, de vraag is of je daar zo blij mee moet zijn want dat is erg afhankelijk van hoe professioneel de chauffeur is die je krijgt. Wat mij opvalt is dat vooral het rijden met alcohol door veel thai nog niet als gevaarlijk wordt gezien.

 48. Koge zegt op

  Uitstekend te doen. Ik vind het geweldig auto rijden in Thailand. Wel goed opletten en beter niet s’nachts rijden.Q cars in Jontien is een uitstekend verhuurbedrijf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website