Hallo,

In Buri ram (Sakae Phrong) hebben we een huis gebouwd en als water voorziening hebben we gekozen voor een pomp die grondwater omhoog haalt.

Nu wil het geval dat dit water erg rijk is aan kalk. We hebben een Fujika modulair systeem gekocht maar dit lijkt niet echt te werken.

Zijn er mensen die ervaring hebben met water schoonmaak systemen?

Ik zou graag meer willen weten over de diverse prijzen, wat is het beste systeem, waar kan ik het beste kopen?

Groetjes Jurgen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft ervaring met waterreinigingsystemen in Thailand?”

 1. arjen zegt op

  Wij gebruiken ook grondwater. Het heeft een DH waarde van 38. Eerst filter ik mechanisch tot 0,001mm. Daarna gaat het water door een ionen wisselaar om te ontharden. Als het water er èèn keer doorheen gaat heeft het een hardheid van 18 veel beter maar nog te hard. Dus het water gaat er gemiddeld 2,5 keer doorheen. Het water sla ik op in een lange buis met een inhoud van zo’n 400 liter. Het water wordt met een pomp door de ontharder en in die buis gepompt. Als ik het water gebruik gebruik ik hrt rechtstreeks uit die buis zodat ik geen last heb van de vrij hoge weerstand die het water in de ontharder ondervind. De onthardere regeneer ik 1x per maand. We hebbe nu een hardheid van tussen de 6 en 8DH. Wat ik een mooie waarde vind.

 2. Jurgen zegt op

  Hoi Arjen
  Welke ionen wisselaar gebruik je, waar is deze te koop, en wat kost deze?
  Heb je een schema van jou opstelling?
  Heb je een Thaise vrouw/vriendin die het mijn vriendin kan uitleggen in het thais
  Groetjes
  Jurgen

 3. Marcus2013 zegt op

  Ik heb ook een wel pomp en er zijn een aantal zaken van belang
  1. Wel diepte, ben met een niet permeabele pijp door het zand / grond gegaan en toen nog een flink eind in de rots (graniet)? Indien niet dan heb je ook een probleem met organische verontreinigingen. Micro organismes , maar ook bvb humus zuren. De Thai hebben de neiging ondiep te boren en dan een pijp met veel gaatjes of sleuven het water binnen te laten , de grnd tegen te houden.
  Ik neem even aan dat de wel goed geboort is.
  Dissolved en niet dissolved solids.
  Niet dissolved kan natuurlijhk met een filter en een 1 micron na filter er uit gehaald worden. Zorg voor een terug spoel aansluiting.
  Dissolved solids, zoals Ca, Mg, Fe, Cu, As (arseen) etc. kan je voor een deel dmv een softener (halve ion exchanger) er uit halen en regelmatig met brine (heel zout water) regenereren. Je haalt er niet alles uit, maar voor het huis is het dan redelijk goed.
  Om het wat verder to reinigen hen ik een reverse osmosis installatie angelegt. Drink water, koken , vloer moppen, ramen doen en auto afspoelen (hoef je niet meer te zemen). Zon installatie voor ongeveer 8000 euro Sukhumvit, ongeveer bij soi 67, heeft in de volgorde, Micro filter, carbon filter, ion exchanger, reverse osmosis membraan, after filter. Dan een tankje met rubber bladder voor de druk.
  Ook hier af en toe micron filter wisselen, Carbon vervangen (of met casutic uitkoken en hergebruiken), ion exchanger, zout water regeneration. RO membraan gaat jaren meen , bij mij al 4 jaar.
  Ik heb een tds (total dissolved solids) meter en mijn RO water is 4 ppm, heel , heel schoon
  Be aware of old wifes tale , over RO drink water, daar klopt niets van

  • HENK zegt op

   Dit is wel een heel erg technisch verhaal geworden.
   Woon zelf in Korat en heb een grondwater pomp geinstalleerd op een diepte van 45 mtr.
   Het water uit de grond wordt daarna gefilteerd door een zandfilter gekocht bij Do-home.
   Het water bevat verschrikkelijk veel kalk.
   Binnen 1 tot 2 weken had ik overal in de douche al een witte kalklaag op zitten.
   Bij een bedrijf hier in Korat een installatie aangevraagd voor ontkalking.
   Dit wat me aangeboden was , was het zelfde als bij een kennis geinstalleerd waar het total niet werkt.
   Ook wil ik een zoutwater zwembad gaan aanleggen maar vraag me ook af of mijn grondwater hier voor geschikt is.
   Wie kan mij een leverancier (merk) noemen waar een geode installatie te koop is.
   Ook heb ik soms een geur aan het water zitten in het begin als ik de kraan open draai.
   Ben er alleen nog niet achter wat dit is.
   Henk Korat.

   • Marcus13 zegt op

    Als water opdroogt dan raken de druppeltjes in je bad verzadigt met de opgeloste calcium carbonate. Nog iets verder drogen en het cristaliseert. mechanische filtratie zoals een zand filter helpt niet tegen opgeloste solids. Een halve ionenwisselaar , an-ion, verwisselt the corbonate groep voor chlorine CL. Je raakt dan een beetje van de regen in de drup omdat nu de witte uitslag zout is. Grond water , zeker van die diepte , heeft vanalles opgelost er in zitten. Als je het zwembad met dit water zou voeden, en er is chlorine in het water, maak dan je borst maar nat, Fe2Cl3, ferric chloride is formed en dat maakt de pool van groen naar koffie bruin (zonder melk). Je kan de Ijzer ionen . Fe+, laten reageren met de O2 in de lucht (vormt Fe02 , dan Fe2O3) door in een tank te beluchten, dan te bezinken en zandbad filter te gebruiken. Als je een filter gebruikt met manganese erts (koop je in de HW store) dan houdt dit ijzer door polaritiet beter vast and is terug spoelbaar. Heb je al eens gedacht aan een flinke grond tank van zeg maar 20m3 en de dak goten (als je die hebt) er heen routen? Ijzerhoudend water drinken (WHO max is 3 ppm) is gevaarlijk. Ijzer is een catalisator dat reacties versnelt. Verouderen is een biologische reactie. Er zijn mensen (slimme) die denken dat te veel ijzer levensverwachting verlaagt.

 4. Jurgen zegt op

  Overigens is dit de opstelling die wij gebruiken

  http://www.fujika-electric.com/product_detail.php?part_no=FP-3PCR &type_no=05

 5. Johny zegt op

  Begrijp niet goed dat het water die je uit de grond haald kalk heeft. normaal zou dat toch minim moeten zijn.

  • paul zegt op

   kalk is toch geen probleem?
   echter de grondvervuilng die ze zichzelf aandoen door sluikstorten enz.
   Ze zijn echt niet goed bezig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website