Beste lezers,

Ik wil namens mijn partner een vraag stellen svp (hij is gedetacheerd in het buitenland voor zijn werk momenteel). Hij wil vliegtickets voor zijn vriend (en vrouw- dochter) kopen voor een reis naar de USA, volgend jaar voorjaar (Bangkok naar NY).

Wat zijn de beste websites en prijzen hiervoor? Gewoon de reguliere cheaptickets en andere bekende websites of zijn er voor de Thailand betere websites en prijzen? Ik bedoel hiermee eigenlijk te zeggen ‘op internet’ heb ik gelezen dat het erg veel in prijs kan schelen om vliegtickets te kopen niet vanaf een Belgische reservatie website maar bijvoorbeeld vanuit een ander land websit. (bijvoorbeeld NL of FR of misschien zelfs vanaf een Thaise website). Althans als dit klopt wat ik zo gehoord heb?

Volgend jaar gaan we onze eerste reis maken in Corona tijd en hij wilt graag zijn Thaise vriend en family mee vragen en we betalen natuurlijk alles voor hen.

Alvast onze dank voor de reacties.

Groet,

Patricia

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.75/5. From 4 votes.
Please wait...

12 reacties op “Wat zijn de beste websites en prijzen voor vliegtickets naar Thailand?”

 1. Tom zegt op

  Ik gebruik zelf altijd Skyscanner. Daarnaast doe ik wat aanvullend onderzoek maar ik kom nooit echt tot goedkopere opties dan de bedrijven die zij aanbevelen. Hou wel in het achterhoofd dat eventuele wijzigingen heel lastig, misschien wel onmogelijk zijn bij die goedkope, cheaptickets achtige bedrijven.

  Voor de goedkoopste vluchten zou ik dus Skyscanner aanraden. Voor de meeste flexibiliteit en zekerheid zou ik direct bij de luchtvaartmaatschappij boeken, maar dan betaal je vaak wel veel meer.

  • patricia zegt op

   bedankt voor uw bijdrage.hij wilt minimaal economy plus of business class tickets voor 3 volwassenen boeken. maar ik zie dat de reis ruim 23uur van Thailand naar de USA NY is. en hij heeft zijn Thaise vriend gemaild want zijn dochter zit op university en we weten natuurlijk niet of ze zomaar vrij kan nemen paar weken in het voorjaar om naar de US te gaan reizen. en zijn de grenzen al geopend voor mensen uit Thailand natuurlijk is ook nog eens de vraag. ze zijn allen wel al 1x gevaccineerd gelukkig.

   deze vraag stelde ik omdat we wel eens gelezen / gehoord hebben dat als bv mensen uit België een reis willen boeken en vanaf een buitenlandse website stuk goedkoper kan zijn. althans we menen zoiets ooit gelezen te hebben als u begrijpt wat ik bedoel.

 2. Frank zegt op

  Ook ik gebruik regelmatig Skyscanner. Maar eigenlijk alleen om verschillende opties te bekijken. Vaak zitten daar nog verborgen kosten bij.
  Als ik dan wat vluchtopties bekijk bij de airlines zelf, is mijn ervaring dat die toch vaak wat goedkoper zijn.

  Let ook op de verschillende boekingsklassen. Bij de goedkoopste klasse, moet je vaak extra bijbetalen voor je koffer, net zoals bij de goedkope Europese charters zoals bij voorbeeld Transavia of Ryanair. Ook de KLM heeft daar een handje van.

  Onze ervaringen op de route naar Bangkokzijn eigenlijk het beste met EVA Air, Qatar Airways en Emirates.

 3. Nick zegt op

  Ik gebruik zelf meestal momondo.nl

 4. Laksi zegt op

  Tja, Patrica,

  Het moet nu toch wel duidelijk zijn, NOOIT meer via website’s boeken, alleen rechtstreeks met de luchtvaart maatschappij. Je krijgt nooit je geld terug. de KLM kon twee maal betalen 1x aan de website, die niet terug betaalde en het geld zelf hield en van de rechtbank éénmaal aan de passagier.

  • Cornelis zegt op

   Een goede raad, inderdaad. Prima om bij voorbeed een website als Skyscanner te gebruiken om te zien welke vluchten er zijn, maar boek uiteindelijk rechtstreeks bij de maatschappij.Duurder? ‘Onder de streep’ uiteindelijk vaak niet, alles meegerekend!

  • Laurens zegt op

   Hoi Allemaal,

   Mijn ervaring is inmiddels dat je beter rechtstreeks kunt boeken. Wanneer je een paar maanden van tevoren boekt is dit het goedkoopste. Ik heb een familie account bij Emirates. Al 1 maal 1.200 euro terug gekregen vanwege een dag vertraging (ticket koste 2 maal 550 euro). Toevallig laatst weer geboekt via de voucher van maart 2020. Was overigens vrij eenvoudig online te regelen.

   Groet Laurens

 5. PEER zegt op

  Patricia,
  Wanneer je vriend (vrouw én dochter) expliciet business of minimaal ‘n plus-upgrade verlangen is de béste optie om rechtstreeks bij Qatar te boeken of bij ‘n gerenommeerd reisadvies-bureau.
  In mijn geval koos ik voor de service van Thailand Travel in Rotterdam. Vraag naar Remond of Ralph.
  Zij weten van de hoed en de rand en geven de beste raad.
  Ik reis Qatar business en je kunt ten alle tijden de vlucht verzetten.
  En misschien gaat EVA airlines weer rechtstreeks vliegen op BKK.
  Welcome to Thailand.

  • Cornelis zegt op

   De titel boven het stukje klopt niet helemaal – ik meen toch te lezen dat de vraag een reis naar de USA betreft, vanuit Bangkok. Afhankelijk van waar in de USA je naar toe reist zulje een maatschappij moeten kiezen. Wil je naar de westkust, dan is Emirates of Qatar nou niet echt een optie……

  • hans zegt op

   ik kon 2019 niet terug door de lockdown en had een retourticket van Qatar ( bij hen geboekt zonder tussenpersoon en heb nog steeds mijn geld niet retour. nog erger want ik zou 25-05 teruggaan en moest QA in Qatar zelf bellen op 25-05 om hen te vertellen dat het luchtruim van Thailand nog steeds gesloten was, was in Qatar nog niet doorgedrongen ) . Ik vlieg dus nooit meer met hen
   ga dus lekker voetbal kijken daar.

 6. Patricia zegt op

  Allen bedankt voor de reacties. Mijn partner boekt voor onszelf de tickets direct via een airline zegt hijzelf. Meer vertrouwen maar waarom weet ik niet? Dat laat ik helemaal aan hem over. Aug-sept 2022 gaan wij voor het eerst naar Thailand. Hij wilt sowieso 1ste klasse en denk etihad residence. Hij gaat one way ik zelf retour. Hooguit 2 tal weken.
  Maar omdat we in het voorjaar ook naar de usa willen reizen oostkust new york leek het hem leuk om die Thaise vriend te verrassen en hem (en zijn vrouw en dochter) mee te vragen.

  Wij vliegen sowieso business class. Maar ik zie dat het zeker 23 uur vliegen is voor die Thai vrienden. En dan natuurlijk nog de vraag of zij naar de usa binnenkomen met maar 1 vaccinatie. Nog veel uit te zoeken dus.

 7. TheoB zegt op

  Hallo patricia,

  Lees deze webpagina eens voor zoektips: https://inhetvliegtuig.nl/10-tips-boeken-goedkope-vliegtickets/
  De vergelijkingssite Kayak (https://www.kayak.nl/) wordt daarin niet genoemd, maar op die website kun je ook de diverse klassen selecteren.
  De tickets betalen met een creditcard zorgt ervoor dat je niet lang hoeft te wachten op je geld als de airliner de vlucht annuleert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website