Wat moet ik doen om Thailand binnen te komen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 maart 2022

Beste lezers,

Ik ga boeken voor een vlucht naar Bangkok. Wat moet ik doen aan testen, verzekering, hotel, etc, om het land binnen te komen? Ik vraag me bijvoorbeeld af of mijn reisverzekering van de ANWB voldoende is. Of moet ik mij (elders) bijverzekeren.

Groet,

Kees

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Wat moet ik doen om Thailand binnen te komen?”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Zover ik het weet van een goede vriend van mij, die begin Januari hier is gekomen.
  Is de ANWB reisverzekering om binnen te komen voldoende,
  Hij heeft het wel bij de verzekering moeten aanvragen,in het Engels met de bedragen erop.
  Kreeg het later per email door, bijlage met PDF, opgestuurd.
  Hier is hij toen met de PCR test negatief.
  Hier zijn vaak discussies, omtrent als je positief getest wordt, en je moet in het ziekenhuis in Quarantenne of dat vergoed wordt.
  Ik hou me daar buiten, want heb nog niet gehoord, of gelezen, van mensen die positief zijn getest, of dat vergoed werd.
  Hans van Mourik

 2. Cornelis zegt op

  De reisverzekering van de ANWB – mits je medische kosten hebt meeverzekerd – voldoet aan de gestelde eisen. Op verzoek geeft de ANWB een zgn. landenbrief af, soecifiek voor Thailand. Die is in het Engels en wordt voor de Thailand Pass aanvaard, zo weet ik uit eigen recente ervaring.
  Verder heb je kennelijk nog zelf geen research gepleegd, je zou de website van de Thaise Ambassade eens moeten raadplegen en dan heb je alle informatie. Ook op dit blog zijn de vereisten al honderden malen besproken.,

 3. Arjen zegt op

  Ik ben afgelopen december naar Thailand gereisd, en ben terug gereisd met mijn hond.

  Thailand was toen net min of meer “open” en de regels veranderden voortdurend. Ik heb alles laten regelen door Greenwood Travel, en ik heb niets anders dan lof voor hun service. Tijdens mijn verblijf in Thailand veranderden de inreisregels naar Nederland, en ik werd dagelijks dmv op de hoogte gehouden an de nieuwe regels.

  KlM besloot twee dagen voor vertrek een ander vliegtuig in te zetten waardoor mijn hond niet meer mee kon. Greenwood heeft er perfect voor gezorgd dat ik een vlucht op een andere datum kreeg (een vlucht die ik eerst niet gekozen had omdat die veel duurder was. En ze zorgeden er ook voor dat de upgrade die ik gekocht had ook mee verhuisde.

  Je kan het allemaal zelf doen, maar als je een goede reisagent kiest (En Greenwood Travel is een goede) dan neemt dat je veel werk en stress uit handen.

  Arjen.

  • Toine zegt op

   Greenwood travel is super!
   Heb ook eerder een aantal keren alles geregeld via hun.
   Goede en vriendelijke organisatie. Kan ze van harte aanbevelen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website