Wat is Pattaya Darkside?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 april 2022

Beste lezers,

Ik hoor en lees weleens wat over Pattaya Darkside. Volgens mij een gebied wat verder van het centrum af. Maar wat is dat precies en waarom heet het zo? Hoe kom je er? En wat valt er te beleven? Zijn er ook kroegen?

Groet.

Willem

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Wat is Pattaya Darkside?”

 1. fred zegt op

  Men noemt het de Dark side gewoon denk ik opdat er nu eenmaal minder licht (reclame) is en het minder toeristisch is zie minder druk (alhoewel)
  Stilaan wordt het de plek bij uitstek voor de langverblijvers. De pensionado’s die de drukte van de traditionele toerist beu zijn geworden en liever optrekken met mensen die permanent in Thailand wonen.
  Er is meer dan genoeg aan vertier bars restaurants en sportclubs. Ook winkels en handelszaakjes bij de vleet.
  Enig nadeel is dat alles er wat verder uit elkaar ligt en je omzeggens niet zonder eigen vervoer kunt. Een scooter is er omzeggens een must.
  Ander nadeel zou kunnen zijn je veel verder van het strand zie de zee en de dijk bent mocht dat een van je prioriteiten zijn.

 2. Rob zegt op

  De “dark side” ligt aan de andere kant van Sukumvit Road. Het kreeg die naam toen er nog geen straatverlichting was. verder heeft Fred hierboven het belangrijkste al verteld.

 3. Chang zegt op

  Voor zover ik weet heeft het te maken omdat die zijde van de Sukhumvitroad als laatste werd voorzien van electriciteit vandaar is de naam darkside ontstaan.

 4. RonnyLatYa zegt op

  Dat is de verklaring die ook het meest waarschijnlijk lijkt.
  Area Beach- en second road waren vollop verlicht voornamelijk met reclame. Een grote licht bol.
  In weze ging je dan van licht naar donker als je naar de Darkside ging en de naam is gebleven.

  Ik kwam er begin jaren 90 wel eens meer omdat een toenmalige vriendin er een kamer had. Maar was echt niets te beleven herinner ik me buiten wat barretjes waar vooral Thai dan kwamen.

  Hoe het tegenwoordig is weet ik niet. Is denk ik een jaar of 7-8 geleden dat ik nog in Pattaya geweest ben.

  • fred zegt op

   Het is niet meer te vergelijken met 10 jaar geleden. Er is enorm veel bijgekomen. Perfect leefbaar nu. Ook tal van Westerse restaurants. Tijdens de corona periode was het er zelfs een pak levendiger dan in het meer bekende gedeelte van Pattaya.

 5. john zegt op

  Pattaya Darkside is de andere kant van de Sukhumvit road (de snelweg nr. 3 die dwars door Pattaya loopt. De oostkant dus richting heuvels. Daar wonen de Thais voornamelijk. Een drukke bedoening. Steeds meer farang en hun business vestigen zich daar omdat het er veel goedkoper leven is. Ook de (toekomstige snel) trein vindt daar zijn weg naar Sattahip 1x per dag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website